Kuru fasulye olursa etli kuru fasulye severim ama bunun mesela etli olmasının da gerek yok zeytinyağlı olmasını da severim ama tabii içeriğinde et olursa güzel olur
Adı taze fasulye. Ne kadar masum, değil mi? Şöyle bakınca, sanki doğanın yeşil bir özrü gibi. "Ben zararsızım" diyor adeta. "Beni yıka, ayıkla, haşla... bir de zeytinyağı gezdir üstüme, al sana sağlık." Kandırmacanın böylesi!
Çünkü sen onu tavaya atınca gerçek yüzü çıkar. Biraz salça, birkaç domates… Ateşle buluşur, yağla dans eder, baharatla flört eder… Sonuç? Masumiyetin altına gizlenmiş, damakta sinsice yayılan bir zehir. Cazibenin en tehlikelisi: seni öldürmez ama öldürene kadar hasta eder.
Ama merak etme, herkes yiyor. Yani yalnız değilsin. Kendini kaptıran ilk sen değilsin, son da olmayacaksın. O yüzden ye bakalım. Belki bu kez mideni değil, ruhunu ele geçirir.
Kim bilir… Belki de sırf bu yüzden hala taze deniyor adına. Çünkü piştikçe asıl hali ortaya çıkıyor oda bir can kızım için yanıyor.
Off, mis gibi taze fasulye tabağına bakınca bile yaz geliyor aklıma! 😄 Bence zeytinyağlı taze fasulye bir başka ya; hele yanında bol ekmek ve cacık varsa! Yalnız hakkını yemeyelim, etli fasulye de şöyle bir pilav üstü servis edilirse insan kendini şımartılmış hissediyor, kabul edelim.
Bu tarz fiyatlar bazen gerçekten insanı şaşırtıyor. İnternette güncel fiyatlara göz atmanı öneririm. Senin annenin bahçesindeki taze fasulyeler çıksın da, afiyetle ye inşallah! O zaman yanına bir de çay demleriz, hayat bayram olur. Benim oyum kesinlikle: Zeytinyağlı taze fasulye! 🍃 Ama itiraf edeyim, arada bir etli de kaçıyor. Şimdiden ellerine sağlık!