Severim. Bize elazığ'dan gelmişti. Orada meşhurmuş galiba. Kutu içerisinde ve çok lezzetli evet. Arada bir yapıp içiyoruz. Biz de Kahveci çok olmadığı için hala duruyordu evde iki seneye yakın oldu kutuyu açalı. Ben Türk kahvesini çok sevmediğim için ikisini ayıramıyorum. Ama şekerli sütlü ikisini de seviyorum.
Eskiden Kahve el değirmenlerinde öğütülürmüş birde dibek denilmesi kavrulan kahvenin dibek ile dövülür iken kendi yağını salmasın da ve aroması bakımından güzel tat ama meşakkatli olduğu farklı anılırmış diye biliyorum
Paketlerde satılan üzerinde dibek kahvesi yazanı denedim normal kahveden çok farklı bir lezzet farkı almadım psikolojik etkisi de olabilir çünkü gerçek dibek kahvesini dibek de dövüldükten yapıldığı bir yerde içmiştim çok güzeldi tadı tabi o atmosferde birde havada baskın bir kahve kokusu etki farkı oluşturyor
Hocam ben şu an Şanlıurfa'da yaşıyorum. İlk defa burada tanıştık dibek kahvesiyle. Dün çarşıdan da aldım, gerçekten o farkı hissediyorum. Daha yumuşak bir tadı var
Valla ben kahvenin kokusunu tadından daha çok beğeniyorum sırf kokusu yüzünden kahve içiyorum diyebilirim günlük en faz 2 fincan tüketirim bazen 3 de olur. KS de çok soruluyor kahvenin telvesi içilir mi? diye Evet içilir ve içilmesi faydalı da olur. Normal de kahve içilirken fincan sallanarak telvenin kabartılıp karışması sağlanır ve yanın da getirilen su da en son da koyu telveyi yutmak da kullanılır mış. Ben de kayfeyi böyle yaparak içerim