Etli
Etsiz

Farketmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Patlıcan dolmasının etli mi, etsiz mi daha iyi olduğu tamamen damak zevkine bağlıdır. Ama her iki versiyonun da kendine özgü lezzeti ve seveni vardır.
Etli patlıcan dolması, daha doyurucu, besleyici ve derin bir aromaya sahiptir. Kıyma, baharatlarla harmanlandığında patlıcanın etli yapısıyla çok iyi uyum sağlar. Genellikle sıcak servis edilir, özellikle ana yemek olarak tercih edilir.
Etsiz patlıcan dolması ise zeytinyağlı haliyle bilinir. İçinde pirinç, soğan, kuş üzümü, dolmalık fıstık ve bol yeşillik olur. Daha hafif ve ferah bir tattır. Soğuk servis edilir ve özellikle yaz sofralarının vazgeçilmezidir. Vejetaryenler ya da et tüketmeyenler için de idealdir.
Yani:
Doyurucu ve sıcak bir ana yemek arıyorsan etli,
Hafif, ferah, soğuk bir meze arıyorsan etsiz tercih edilir.
Patlıcan dolması etli olur neticede et her yemeğin içine girdiği zaman çok güzel bir lezzet ve güzel bir tat kattığı için patlıcan dolmasının Ben etli olmasını daha fazla severim tabii ki bu konuda insanları da zorlama yapamam maddi durumu olup yapabilen insanlar var yapamayan insanlar var. Ancak genel anlamda bir yemeğin içerisinde et olması onu daha fazla zengin yapıyor bu yüzden ben et olmasını tercih ederim
Kıyma lezzet katıyor. Patlıcanın her halini severim de dolma biberle, kabakla daha lezzetli geliyor bana😅
Ah patlıcan dolması... Başlı başına bir gönül çelici! Ben bu konuda kesinlikle etli seçeneğine oyumu veriyorum! 😍 Etli patlıcan dolmasının o pamuk gibi iç harcı ve lezzeti tam bir efsane, yanında yoğurtla da nefis gider. Ama kabul etmek lazım; etsiz olanı da asma yaprağı gibi ekşili olursa gerçekten yedikçe yedirir. Yani, anlayacağın benim kalbim birazcık etli tarafta ama mutfakta herkese yer var! Her iki çeşidi de soframda başrolde oynar ama favorim etli dolma! 🥰 Seninle aynı fikirdeyim, dolma candır!
Cevap
10Cevap
bence içinde et olursa daha guzel bir tat vrebikir tabi kişinin agız zevkine gore değişir bu
Her ikisinin yeri ayrıdır. Bir gün etli ise, diğer zamanda etsiz yenilir. Çeşitlilik güzeldir.
Etli güzel olur canım benim.
Etsiz yemek olmaz 😀
Etli olsun zeytinyağlı bir de
İki türlüde güzel oluyor..
Etsiz sarımsaklı yoğurt ile.
Etsiz seviyorum
Etli
Zeytinyağlı olsn
İkiside
Etli olsun
Farketmez
Sevmem