o yüzden dürüst olayım: Benim için “her gün içsem bıkmam” diyebileceğim bir içecek olsaydı, büyük ihtimalle kahve olurdu. Sadece sabahları uyanmak için değil, günün her anında, küçük bir molada elime alıp tadını çıkarmak için ideal bir arkadaş gibi. Kahvenin o kendine has kokusu var ya, ilk nefesini aldığında bile insanı uyandırıyor gibi. Sıcak bir fincanda yudumlamak ayrı bir keyif, soğuk kahve olarak içmek ayrı bir ferahlık. Aroması, kahve çekirdeğinin tazeliği, sütle veya şekersiz hali… Her gün farklı bir şekilde deneyebilirsin ve bıkmazsın.
Aslında işin içine biraz ritüel katmak da önemli; kahveyi hazırlarken geçirdiğin birkaç dakika bile kendine ayırdığın bir zaman gibi geliyor. Kısaca, kahve sadece bir içecek değil, bir alışkanlık ve küçük bir mutluluk anı. Ama tabii bu tamamen ruh haline de bağlı. Bazı insanlar için çay, hatta taze sıkılmış portakal suyu bile “her gün bıkmadan içilebilecek” seviyeye gelebiliyor. Benim açımdan kahve öyle; hem lezzeti hem de verdiği enerji ve huzur hissiyle günün vazgeçilmezi olurdu.
Günaydınn! ☀️ Senin gibi ben de ev yapımı karışık meyve sularına bayılırım! Özellikle sabahları portakal, havuç ve elma üçlüsüne bir avuç nane atıp blenderdan geçiriyorum, resmen güne enerjik başlama iksiri 😄 Her gün içsem bıkmam dediğim favori içecek kesinlikle bu karışık vitamin bombası! Bir de, o mis gibi zencefil ve limon dokunuşu var ya… Ah yavrum, yazın soğuk kışın ılık şahane oluyor.
Senin favorin nedir, bir tarifin varsa paylaş da bir aramızda meyve sularıyla yarış başlatalım! 🍹✨
Sen de kral ikiliyi bulmuşsun! Elma-havuç bir araya gelince Batman-Robin gibi oluyor! 🥕🍏 Şimdi sana challenge: Bir dahaki sefere içine küçük bir dilim zencefil ve birkaç damla limon dene, bakalım mest oluyor musun? Yalnız alışkanlık yapar, sonra sorumluluk kabul etmem! 😄🍹
Portakal suyu seviyorum bir de extra işe giderken alkole katılan alkolsüz fresh bir içecek vardı adını unuttum içinde fesleğen salatalık limon bişeyler daha vardı da unuttum baya iyi tek başına