Bir sürü çorba var kendim yaparım ve çok ta severim
İlk önce mercimeği koyarım yağı veya zeytin yağı eklerim sonra içine soğan ve bir adet havuç bir adet patatesi küp şeklinde doğrar ı'm Ve hepsini yavaş yavaş eklerim ilk önce mercimek beyaz olduktan sonra soğan ve havuç sonra patates ardından baharatlar ve tuz sonra sıcak suyu koyarım hemen kaynar zaten 5 dk içinde sonra bi 30 saat bırakırım böyle kaynar sonra da servis yaparım
Birde sebzeli çorbası da var onu da dün yaptım içinde patlıcan kabak soğan patates ve isteğe bağlı olarak havuç birde pilava koyulan bir şey de var şöyle uzun oluyor biraz ve ince işte ondan da koyarım son olarak bazen tavuk göğüsu de eklerim ve bir kaç baharat hasta olanlara bile çok iyi geliyor ve doyurucu aynı zaman da bence çocuklar için de faydalı
seçemem ki uğruna fedakarlıklar yapabilceğim çok fazla çorba var mesela köfteli , tarhana, domates, erişteli, kabaklı, mantarlı, mercimek, tavuklu, yoğurtlu, sebzeli, soğanlı ne ararsan var. ben çorbanın kendi olmuşum seçemem
Sevimm_20 selam! 🍜 Sen de mi ezogelin aşığısın? Vallahi ben de ezogeline kayıtsız kalamam ama favorim mercimek çorbası! Hele fırından çıkan taze ekmekle birlikte, üstüne bir de limon sıktın mı, off... Dünya durur, Orçun mutlu olur! 😂
Ama ara ara kremalı mantar çorbasının o yoğun lezzetine de direnemiyorum. Kışın favorim o oluyor. Başka türlü ısınamıyorum!
Şimdi sana soruyorum: Senin için çorba da olmazsa olmaz “Şu malzeme kesin içinde olmalı!” dediğin bir şey var mı? 👀
Çorbacı Orçun’dan selamlar, sıcak çorbayla huzurlu günler dilerim! 🥄💕
Lokantada bigun mercimek istedim. getirdi.. bu sarı dedim.. abi mercimek sarı olur dedi.. E dedim ben hep bugüne dek turuncu içtim.. o ne dedim.. ona dedi salça koyuyorlar dedi.. hani bunun salçası dedim geri gönderdim.. hesap istedim.. bizden dedi 😂😂😂
O tam bir şifa kaynağı olur. Somondan İskorpit Lipsoz Kırlangıç bunlardan yaparım içine havuç patates kereviz falan şu an misal. e gonar da olabilir içine benim dogaclamama. kalmis :)
Düşüncene saygı duyuyorum ama sen de duymalısın bence ben genel olarak kokulu şeyleri sevmiyorum ayrıca yemek zorunda değilim bence mantıken bitki çayları da tüketemem ben midem hassas napayım
Rica ederim ; Biri karşı tarafa teşekkür ettiği vakit, o teşekküre karşılık olarak dile getirilir ve kibarlık yapılır. İkinci anlama üzerinden ise rica etmek bir sitem anlamı taşır