En çok sevdiğiniz çorba hangisi?

Her ne kadar sakatat ürünlerinide çok sevsem de mercimek çorbasının ben de yeri ayrı. Çocukluğumdan beri bayılırım. Annem bir değişik yapardı ilik suyu katardı, haşlanmış mısır katardı mercimek çorbasına. Tadı bir değişik olurdu. Ama kadın o zamanlardan vitaminini yaparmış çorbayı kıymetini bilmemişiz. Neyse şimdi nasıl yaptığımı tarifini vereyim size. Hepiniz biliyorsunuz da yapmasını benim yaptığım şekilde anlatayım.

Önce suyu kaynatıyorum. Tabii mercimekleri bir kenarda yıkamış oluyorum. Hazırda bekliyorlar. Su kaynamaya yakın içerisine küçük miktarda patates ve biraz da soğan atıyorum bunları biraz ufaklı doğrarsan haşlanması daha kolay oluyor. Sonra bir süre su kaynadıktan ve patates soğan haşlandıktan sonra içerisine mercimeği döküyorum. Ben sıvı yağ ve tereyağı karışık kullanıyorum. Tereyağı ayrı bir lezzet veriyor. Sonrasında 40-45 dakika kaynatıyorum ve içerisine bu sırada sevdiğim baharatları atıyorum. Kimyon, karabiber ve nane. Tuzu çok atmıyorum çünkü tansiyon hastasıyım herkes kendine göre atıyor. Ayriyetten salça da çok az atarım ya da hiç atmam. Sonrasında blenderdan çekiyorum malzemeleri tencerenin içinde ve rendeliyorum yani bu şekilde. Sarımsak olmazsa olmaz. Sarımsak her şeye ayrı bir lezzet veriyor. İsteyen zencefil ve zerdeçalda kullanabilir. İkisi de güzel tat veriyor. Ama miktarı önemli.

#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903 ✓™

#yemektekendimibuldum

Güncellemeler
1 yıl
Sorma gelen arkadaşlar beğeni atmayı unutmazsanız çok sevinirim.
Beğeni atmayanların kaynanası onlarla beraber aynı evde yaşasın.🤣🤣🤣
Beğeni atanların elleri altın toplasın. 😂😂