Ayy heryeri simsiyah yaptım telefonu kapatıyorum uykum kaçıyor açıyorum uykum geliyor zaten moralim bozuk kendimi iyi hissetmiyorum artık şu uyku bey gelsede uyusam yaa 😀

Ayy heryeri simsiyah yaptım telefonu kapatıyorum uykum kaçıyor açıyorum uykum geliyor zaten moralim bozuk kendimi iyi hissetmiyorum artık şu uyku bey gelsede uyusam yaa 😀

Karanlık, nemli ve ferah bir ortam olması gerekiyor. Radyasyondan uzak olması ve fotosentezden kaynaklı bitki bulunan bir oda olmaması gerekiyor. Bunun yanında en az bir saat kafa karıştıracak tarzdan şeylerden uzak durmak ki bunlar; televizyon, telefon tarzı şeyler olabilir, kitap okumak mesela. Son yarım saat hiç bir şey yapmamanız son 2 saat öncesine kadar yeme içme durumu bırakılmalı, 5 saat öncesine kadar kafein nikotin gibi şeylerden uzak durulmalı. E tabi ki rahat bi uyku için yatak seçimi, gün içi egzersiz durumu, yatmadan 1 saat evvelinde açma germe gibi hareketler, el yüz yıkama diş fırçalama ferahlama gibi. Bunların bir çoğu bilimsel (bir çoğunu yanlış hatırlıyorlar olabilirim ama birbirine yakın şeyler) veriler. Ancak zihni ne kadar boş, vücudu ne kadar ferah, ortamı ne kadar uygun tutsakta eminim ki bir yerlerde yine de o döngü bozuluyor. İşin içine yeme düzeni, duygu dağılımı, egzersiz, aktif işiniz gibi bir çok şey giriyor. Tabi ki insan olmamızla beraber doğamızda stres, üzüntü, böyle istem dışı bir tempo oluyor ki bu da artık yatakta bayılacak dereceye gelince uyumaya dönüşüyor.
burada sohbet tarzında sorduğunuz soruya cevap bulmaya birazda şahsi yorum katmaya çalışıyoruz, ne alaka bu tavır?
Yağmur deniz sesi dinlemek kesinlikle etki eder turuncumsu sönük led ışıkta uykunu getirebilir kitap okumak ve bişeyler izlerken de daldırabilirsin tabi bie süre bunu yapman lazım ben oyun videosu izlerken uyuyorum hep şimdi açınca artık ilk 20 dakkasında uyuyup gidiyorum beyinde alışıyor aynı şekilde rahatlatıcı sesler de
Teşekkürlerr ^^
Bunu ben de bilmiyorum maalesef. 17-19 saatleri arası inanılmaz uykum oluyor neyse şimdi uyumayayım gece uykum kaçar diyorum. Gece 12 oluyor hala uykum yok
Cevap
20Cevap
Erken uyanmak spor yaparsan beden yorulur haliyle erken uykun gelir 😅
15 dakika gözünü kapa hiç bişey düşünmek zorunda değilim de bunu derken hiç bir şey düşünmemen gerekiyor ama kesin uyursun
Erken yatan erken kalkar pek uyumayan da erken kalkar sonuç ;
Günaydın 😂🙈
bir gece ayakta kal uyuma öğle sonuna doğru uyku basar diren hava kararincaya dek uyuma erkenden uyursun sonra.
birseyi yapmaya ireden yetmiyorsa kendini mecbur bırak, bedenin stabil bir işleyişi var zaten toparlarsin.
Yatma saatinden 20-30 dk önce yoğurt ye, kan şekerini uykuya hazır hale getirir.
Gece spor sonrası yorgun düşüp uyuyup kalıyorum 😐😅
Ayran içmek tabikideee😁😁
Erken kalkmak
Uyku arkadaşının olması
Duş al dediğin gibi teli ışığı kapat dalarsın
Ben uyku müzikleri dinliyorum
Sosyal medya detoksu, lavanta yağı, uyumadan önce namaz.
Her yeri kapatıp defolmak
Kafamı yastığa koyduğum an uyurum
Yorgun olursan hızlı uyursun, kendini biraz yor
Bir kere erken uyudun mu devamı gelir
Yine erken uyumak.
Uzandıktan sonra uyursun
Aaa, uykunun beyi mi var? 😂
Yaaaa. 🤣😅
Meditasyon yapmak
Kuzucukları say
Uyku düzeni bozulunca düzelmesi biraz zaman alıyor
Erken kalkmak