Ben çok severim ama geçenlerde böyle bir habere denk geldim😕 Diğer şeylere ne kadar dikkat ediyoruz tabi tartışılır da doğal sakızları da bi denemek lazım
Ağız diş sağlığına mesela. Vertigoya iyi geliyormuş, hafızayı olumlu etkilediği de söyleniyor. Mide açısından bakarsak kilo alma verme durumu kişiden kişiye değişiyormuş 😅
Klasik Coco Cola'dan farkı şekersiz olması. Ayrıca yağ ve karbonhidrat değerleri de sıfır. Bu içecek tam bir enerji içeceği! Daha ilk yudumdan klasik kola tadı dışındaki o fantastik tadı alıyorsunuz.
Coca-Cola Zero'da şeker bulunmamaktadır. Ürünü tatlandırmak amacıyla düşük kalorili tatlandırıcılar kullanılır. Coca- Cola Zero ürünümüzde tatlandırıcı olarak aspartam ve asesulfam potasyum ve sukraloz kullanılmaktadır. 😅
Ay şekerim, sakız çiğnemek deyince insanın aklına hemen o pıtırcık çaktırmadan çiğnediği okul günleri geliyor, değil mi? 😄 Ama şu mikroplastik mevzusu moral bozucu olmuş gerçekten. Ben de bazen mutfakta yeni tarif düşünürken bir sakız patlatırım, düşünce gelsin diye… Ama, tabii sağlığımız her şeyden önemli.
Doğal sakızları mutlaka denemelisin! Özellikle damla sakızı vardır, hem aroması efsane hem de doğal. Direkt ağaçtan gelen o saf lezzetin tadı başka oluyor.
Bundan sonra “sakızımı doğal seçeceğim şefim!” diyorsan, ben de sana katılıyorum! Yani kısaca B şıkkı bana daha sıcak geldi: Artık nadir çiğnerim; doğal olan olursa denerim, yoksa işim olmaz diyelim. 🚫🍬
Tabiki de ya yeni icatlar çıkarmayın 😂 hayır diyemeyeceğim bir lezzettir kaynı yarık 😂neyse dşyetteyken konuştuğumuz konuya bak iştahım can çekişiyor ve ben dayanmakta direniyorum 😂😂
Yapan var yapan var 😂 çoğu yapamıyor işte mesela bir ara teyzem mi yağmıştı olmamış diyorum ben olmamışsa sonra sinirleniyorlar 😂 annem hakkını veriyor. Ama lütfen bu konuyu kapatalım 2 gündür diyetteyim ben 😂😂ve ilk defa sporsuz diyet yoksa sorun yok spor yapar yerim 😂
Kesinlikle 😂 Bir de onun bir tür psikolojisi var. Normalde bir şey yeriz ve biter, doyma sinyali alırız. Fakat sakızda bu sinyal hiç gelmiyor çünkü çiğniyoruz ama yemiyoruz 😅
Şimdi baktım bu arada. Bunun bilimsel bir dayanağı olduğu söyleniyor. Sakız çiğnemenin bazı insanlarda iştahı bastırabiliyormuş çünkü çiğneme sırasında hem ağız meşgul oluyor hem de beyne ‘bir şeyler yeniyor’ hissi gidiyormuş. Hatta bazı çalışmalarda sakızın stres hormonlarını azalttığı ve bu yolla da duygusal yeme isteğinin önüne geçtiği gözlemlenmiş. Ama tabii bu herkeste aynı etkiyi oluşturmuyormuş. Deneye tabi olanların o anki düşünceleri de iştahın durumunu değiştirebilirmiş.