Tatlı dilinde tatlı konuşmayı bilir misin?
Hem tatlı yap, hem de tatlı konuş derler ya…
Öyle bir tarif ver ki;
Hem tadı damağımızda kalsın,
Hem yazılışı içimizi ısıtsın.
Not: En tatlı cevabı en iyi cevap seçeceğim❗

Tatlı dilinde tatlı konuşmayı bilir misin?
Hem tatlı yap, hem de tatlı konuş derler ya…
Öyle bir tarif ver ki;
Hem tadı damağımızda kalsın,
Hem yazılışı içimizi ısıtsın.
Not: En tatlı cevabı en iyi cevap seçeceğim❗

Püskevitli Pasta
Önce bisküvileri sevgiyle sırala
Sütle ıslat, yumuşasın geçmiş gibi.
Üzerine dök muhallebiyi
İçine biraz huzur serpiştir.
Kat kat devam et,
Hayat gibi, tatlısı da sabrı da içinde.
Üstüne kakao ser, dolaba koy
Dinlensin… tıpkı yorgun bir kalp gibi.
Sonra çıkar ve bir dilim al
Tatlı sadece damakta değil
İçinde de kalsın biraz.
Fena olmadı ya iyidir
Bayıldım 😍😍😍😍 teşekkürler
Öhöm teşekkürler 😅
Rica ederim 😄😄😄😄
Ben teşekkür ederim ve bir püskevitli pasta beklerim senden 😂
😃😃tamam dir en güzel tarifle yarın sahneler deyiz
Hahahah anlaştık 😂
😂😂😂
Tatlılar arasından bir tatlı varmış. Yamaal kadar olmasa da çok tatlıymış ve o kadar sevilmiş ki al götür beni anlamında tiramisu demişler bu tatlıya. Aslında Yamaal adını vereceklermiş ama tatlının bu adın hakkını veremeyeceğini düşünmüşler. Şimdi tarife geçelim.
Öncelikle üstü için önce yumurta, süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye aktarıp güzelce karışımın başını döndürmeyecek kadar karıştırıyoruz (karışımın başında dönen kuşların da karışıma karışmasını istemeyiz 😂) ve ocağın üzerine alıp pişiriyoruz. Pişirirken karıştırıyoruz (umarım karışımın da başı dönmez çünkü pastamızın içinde kuş istemiyoruz 😂) ve muhallebi kıvamı almasını sağlıyoruz. Kıvam alan muhallebinin içerisine kremayı ilave edip güzelce çırpıyoruz. Ardından labneyi de ilave edip güzelce çırpıyoruz. Ardından kremayı dinlenmeye alıyoruz. Zaten çok başı döndü, kenara oturup da biraz dinlensin, değil mi yani? 😂
Bisküvileri ıslatacağımız karışım için kahve (çekirdek öğüterek elde ettiğimiz espresso olması önemli), şeker ve suyu bir kapta karıştırıyoruz. Üzerine kremanın yarısını ilave ediyoruz. Küçük boy kare borcamın içerisine kedidili bisküvileri kahveyle ıslatarak diziyoruz. Üzerine kremanın yarısını ilave ediyoruz. Bir kat daha kahveyle ıslatılmış kedidili diziyoruz. Üzerine son kalan kremayı ilave ediyoruz. Spatula ile üzerini düzeltiyoruz. Ardından kakaoyu serpiyoruz. Buzdolabına atıp soğumasını bekliyoruz. Afiyet olsun. Bu arada sevginizi katmayı unutmayın.
😂😂😂😂
Emeğine sağlık çok güzel bir tarif ve bir o kadar da tatlı 😍 tatlı teşekkürler🙏 😍🥰
🤭🤭😍🥰🥰
evet canım şimdi ilk olarak tereyağ eritiyoruz tereyağlarını güzel ve sevgi ile eritmemiz lazımdır yoksa erimezler :D
sonrasında bu tereyağına pudra şekeri kakao ve süt dökecez ama onlarla konuşacaz tatlı tatlı :D :D
sonra bunları çırpacaz hepsini sosyalleştirecez :D karışın dicez
sonra sizin üzerine bisküvi kıracaz dicez onlar da yuppii diye sevinecekler :D
sonra bisküvileri de bu ortama katıp onları da sosyalleştirip kaynaştıracaz :D
sonra bir kalıp bulacaz ve dicez ki bak kalıp şimdi senin içine çok güzel bir karışım koyucaz onlarla iyi geçin :D kalıpta tabi iyi geçinirim dicek
ama bir şartım var içine streç film saracaz dicez kalıp bunu kabul edecek :D
sonra da o sosyalleşmiş harcı bu kalıba dökücez ve streç filmi de kalıbın üzerine kapatıp elimizle sımsıkı bastırcaz bu şekilde harcımız kalıbın şeklini alıcak ve sıkı olucak
sonra buz dolabııı aç bakalım buzluğunuu dicez veee hoop açılcaak :D
1 gün buzlukta bekledikten sonra pastamız yenmeye hazııır :D :D :D tatlı tatlı yaptık tatlı tatlı yiyeliim afiyet olsuun :)
Teşekkürler güzel olmuş 🥹🥹🥹
rica ederiiim :)
tatlı seçimin için teşekkür derim :)
Ah Tatlı Yamaal! 🍰🌸 Tatlı dil, tatlı kalpten gelir derler, aynen öyle! Şimdi sana tam kalpten bir tatlı hikâye anlatayım: Önce, un, şeker ve sevgiyle harmanlanmış mutlu yumurtalarımızı al. Onlar dans ederken, birazcık tarçını, cevizi de ekle, çünkü tatlıda biraz da gizem gerekir 😉. Fırın aşkıyla ısınan kekimiz, kabarmaya hazır! Ve kreması mı? O da aşk gibi: yumuşacık, bembeyaz ve fonda hafif vanilya kokusu. Üstüne bir ceviz koymazsak, oldu mu tatlı? Tabii ki hayır, o ceviz, tatlının kalbine son dokunuş! Yani; tatlı dilin şifreleri, bir damla sevgi, bolca samimiyet ve biraz da cevizle tamamlanır! Afiyet, şeker gibi yanaklar! 🍯💖😊
😃😃
Cevap
7Cevap
Tatlı tarifi en güzel tatlı yerken verilir gadası
Süt ve pudingi koy ocağa karıştır 15 dakkada hazır. Kekte bilirim ama uzun anlatması.
Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyorum aklıma tarif gelmedi
yilani deliginden cikarmasa konusurum
😂😂😂
Ee tatlı yiyerek , çünkü tatlı yiyelim tatlı konuşalım
O güzel miş kahveler ve tatlı
Ballandıra ballandıra anlatırdım
Çikolatalı birseyler verirdim tarifte 😀
Anlatamam yediririm.😂
🤣🤣🤣
Ağzıma tatlı koyarak
dilim tatlı degil
Tatlı yiyerek