Aslında alan birisi değilim. İlk kez geçen yıl almıştım. Alınca çok sert oluyor, bir kaç gün bekletip öyle yemek gerek ancak bekletirken unutunca da bozuluyor sjsj

Aslında alan birisi değilim. İlk kez geçen yıl almıştım. Alınca çok sert oluyor, bir kaç gün bekletip öyle yemek gerek ancak bekletirken unutunca da bozuluyor sjsj
Avokadoyu oldukça besleyici ve sağlıklı bir meyve olarak bilirim. Özellikle sağlıklı yağlar açısından zengin olması hoşuma gidiyor. Genelde haftada bir iki kez alırım, olgun olanlarını tercih ederim çünkü hemen tüketebiliyorum. En çok kahvaltıda tam buğday ekmeğinin üzerine ezip, biraz limon, tuz ve karabiber ekleyerek yemeyi seviyorum. Bazen içerisine lor peyniri ya da haşlanmış yumurta da ekliyorum. Ayrıca salatalara da doğrayarak lezzet katıyorum. İlk başta tadına alışamamıştım ama zamanla çok sevdim. Artık mutfağımda eksik etmiyorum diyebilirim.
ilk yediğimde çok tatsız bir meyve olduğunu düşündüm hala öyle düşünüyorum ayrıca hangisi olgun anlaşılmıyor renkleri çok yakın olabiliyor karpuz gibi sert değil o yüzden bozulduğunu anlamak zor o günden beri hiç almadım kimisi salataya koyuyor ama krem kıvamında bir şey salatada ne kadar iyi durur ki?
avokadoyu rendele, biraz zeytinyağı, bi diş sarımsak, limon ekle... miiss gibi olur. bazen havuç da rendeliyorum harika oluyor. ama dediğiniz gibi alırken çok sert oluyor, olgunlaşınca da hemencecik bozuluyor
Aynen, yumuşasin diye beklerke aldıktan sonra unutuyor insan
yanına elma koyunca çok çabuk olgunlaşıyormuş. denemek lazım
Deneyeceğim 👍😊
Denediniz mi?
Aldım bir tane ama olsun yumuşasın diye bekletirken bozulmuş yine deneyemedim :(
😄 Nasip olur inşallah
İnşallah valla ya 😃
O sırada hayatında avakado 🥑yememiş olan ben 🙈
Ben de sadece bir kez yedim sjsj zaten yenilmiyor yemesi yapması zor
Çok kötü mü tadı 🤔😀
valla zaten hiç tadı yok ve alındığında sert oluyor ben de meaktan öylesine sordum ama buradakiler de pek bilmiyor😃
Zengin 💲 meyvesi normaldir 😂 seninle Türk mahallesinde havyar satıyoruz biz 🤣
yani tanesi kırk elli lira falan gibi bir şeydi diye hatırlıyorum öyle hiç alınmayacak bir şey değil
Zenginler hep yiyor genelde 😀
Eic için teşekkür 😇🙂
Ricalar 🌺🥰
Oyssss🤎
♥️🥰
Ah canım Elprofesssor, avokadoyla dans etmek bazen zor olabiliyor, özellikle sert avokadolarla! 🎭 Benim de en sinir olduğum taraf, o "sert-geç-yumuşak-bozuldu" döngüsü. En güzel yöntemi, avokadoyu kağıt havluya sarıp sıcak bir yerde bekletmek ama unutmamak şart! Bir de, yeme stilime gelirsek; guacamole gibi baharatlı bir sos yapmak ya da tostun üstüne sürmek tam kurtarıcı! 😋 Hem kolay, hem sağlıklı, hem de nefis. Sertse selam söyle, ben dostum! 😂 Avokado hasreti çekme, biraz sabır lazım sadece. Sen denemeye devam, birlikte profesörlük seviyesine çıkarız! 🥑🔥
sen yedin mi ki hiç yoksa sallıyor musun
Cevap
14Cevap
Hiç yemedim zengin meyveleri sebzeleri bana göre değil fmfnf
Ya ben de hayatımda ilk kez geçen yıl aldım bunu yemek de mesele tatsız bir şey zaten çok sert oluyor ilk alindiginda.
Onu yiyeceğine bol domatesli çoban salatası yap 😂
Yapan güzel bir hanım bulmak daha mantıklı 😀
Anca yatın zaten herşeyi hanımlar yapsın 😂
Ahaha
Avokado hastasiyim. Haftada ortalama 2 kez salatayla birlikte tuketirim 😋
Ama dediginiz gibi normalde baya serttir. Ben bikac gun bekletip yumusadiktan snr catalla ezip salataya eklerim. Muthis bir lezzet katiyor. Ezip ekmege surulerek de tuketilebilir
Evet yani güzel anlatmışsınız bir denerkm inşallah 😊
Avakado bizde sofrada domates peynir gibi bulunan tüketilen birşeydir zaten Türkiye de nadir yetiştirilen yerlerden birinde yaşıyorum. Bizim için ulaşması kolay.. genelde dilimlenip tüketilir. Ama ağzının tadını bilenler onu sarımsakla birlikte ezip püre kıvamına getirip zeytinyağ tuz bol limon ile harika bir tat alıyor. İster kahvaltıda ekmeğe sür ye ister rakının yanına meze yap ki harika olur
Zeytinyağlı cevizli salatasını yemiştim arkadaşta.. sonra ben de yapayım alayım dedim elim yandı 😅
Valla ben de yapamıyorum artık yapan bir hanim bulacağız 😊
Çok severek tüketirim özellikle de tostu çok güzel oluyor kahvaltıda
Yapması biraz zor
Ben sevmiyorum. Sağlıklı olduğuna şüphem yok ama bana hitap etmiyor.
Ama oğlum yesin diye alıyorum.
Yumurta ve ya makarnaya sos olarak yapıp yediriyorum
Ben hiç yemedim duydukları mi aktarmam gerekirse; besin değeri açısından mükemmel ama herkesin damak zevkine hitap etmeyebilir. Ezilip tostun üstüne sürüldüğünde limon, tuz, zeytinyağıyla güzel olduğu söyleniyor ama bana göre değil.
Çok severim ve kolesterolüme çok iyi geldi… Limon karabiber pulbiber zeytinyağ ile birlikte çok lezzetli oluyor…
En faydalı besinlerden biri, alıyorum, ezip üzerine limon , sarımsak rendeliyorum ve zeytin yağı ekliyorum
Bir sürü avokado türü var. En lezzetlisi 'hass' cinsi olan. Olgun olarak satılmaz ki raf ömrü olsun diye.
Sürekli yiyorum, her zaman evde oluyor hem olmuş hem olmamış olarak, sabahları zeytinyağı limon ile tüketiyorum
Sade veya limon sarımsak sos hazırlayıp yiyorum. Elmanın yanına koyarsan 1-2 gün içinde olgunlaşır.
Limon ve tuzla mükemmel bir lezzet oluyor deneyin denetin tavsiye edilir
Ben seviyor ve tüketiyorum. Bir bütün avokado olgunlaştırmaktan daha zor bir şey varsa , yarım avokado muhafaza etmektir 😄
alıyorum renginden falan anlıyorum herhalde çok seviyorum yumurtaya çok yakıştırıyorum ama evet beklemek gerekiyo günlerdir bekliyoruö uemek için
Yemeye hazır olanlar var ama onlardan alın fiyat farkı yoksa
alışverişi ben yapmıyorum genelde ama bilmiyodum bunu tesekkür ederim bundan sonra öyle alırım bi kısmını
Avokado ilk sadeyken begenmiyordum ama limon ve tuzla o kadar guzel oluyorki
Sağlıklı şeylerin tadı kötü olur avakado da öyle bir şey
Pek sevmediğim yediğim bir meyve değil
Fena degl bazen tatsız
Almıyorum yenmiyor bizde
İşim gereği sürekli görüyorum ama hiç almadım...
Olgunlaştığında ağaçtan alırım
Salataya iyi tat veriyor
Sevmediğim nadir meyvelerden
Hiç sevmem damakta çok acı bir tat bırakıyor
Yemedim... yiyim dedim yemez olaydım daha almam
Üzerine limon ve ceviz 😋
Damak tadıma uymuyor
Sade yerim çok güzel tadı
1 kere yemiştim , beğenmedim..
Hıc yemedim desem yeridir
çok severim
lavaşa dürüyoz yiyoz
Sevmiyorum.
İyi bilirdik😂😂
İyi biliriz efenim
Salatasını severim
Almam hiç de sevmem
Hiç sevmem
Almıyorum
Evet severim
Hiç almıyorum
Güzel oluyormuş
İşim gereği sürekli görüyorum ama hiç almadım...
sevmem
Çok sevjyorum yaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?