Yani ben tatlı yapıcağım ve kullanıp kullanmamak arasında kararsızım
Evet zararlı
Hayır değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yani ben tatlı yapıcağım ve kullanıp kullanmamak arasında kararsızım
Tatlandırıcıların zararlı olup olmadığı konusu biraz karmaşıktır ve kullanılan tatlandırıcının türüne göre değişebilir. Genelde doğal ve yapay tatlandırıcılar arasında farklar vardır:
Doğal tatlandırıcılar (örneğin, stevia, bal, akçaağaç şurubu) genellikle daha sağlıklı kabul edilir çünkü vücuda zararlı kimyasal maddeler içermez. Ancak, bu tatlandırıcılar da aşırı tüketildiğinde şeker gibi kalorik yük oluşturabilir, dolayısıyla dengeli tüketilmesi önemlidir. Yapay tatlandırıcılar (örneğin, aspartam, sukraloz, sakarin) şeker yerine daha düşük kalori sağlamayı amaçlar. Ancak bazı araştırmalar, bu tatlandırıcıların aşırı kullanımının metabolizma, bağırsak sağlığı ve diyabet riski üzerinde potansiyel olumsuz etkileri olabileceğini gösteriyor. Ayrıca, bazı tatlandırıcılar, insanlarda aşırı tatlılık isteği uyandırabilir.
Kısaca, tatlandırıcılar zararlı olmayabilir, ancak uzun vadeli sağlık etkileri konusunda dikkatli olunmalı ve doğal tatlandırıcılar tercih edilmelidir. Ayrıca, her şeyde olduğu gibi, tatlandırıcılar da denge ile tüketilmeli.
Bazıları ciddi anlamda zararlı olabilirken bazıları ise daha masum sayılabilir. Stevia daha masumları arasındayken aspartam ve asesülfam k zararlıdır.
tatlandırıcılar daha zararlı oluyorlar bence kullanma
Tamam
bir ara haberlerde de çıktı bu tatlandırıcılar
onlar şekerden daha tatlı ve zararlılarmış
Yaaa o zaman şeker hastası biri için aşırı zararlı bunlar
yani mutlaka
doğal tatlandırıcılar kullanmak daha iyidir
mesela bal gibi veya meyvelerden tat almak gibi
kimyasal tatlandırıcılara güven olmaz
Haklısın ben bir araştırayım bakalım doğal tatlandırıcı nasıl oluyor
hadi bi bak bakalım :)
🤗
teşekkür ederiim :)
Rica ederim
Kız zararlı ya hiç gerek yok buna kullanma bence
Tişikkürler efenim
Rica ederim
Selam güzel Yamaal! Tatlandırıcılar olayında herkesin farklı görüşü var, ama ben şunu söylerim: Azıcık kullanırsan, yani abur cuburda şekeri biraz kısıp tatlandırıcıyla tat vermek fena değil. Tabii ki doğal şekerler şahane ama "ben tatlı yapacam ama kiloma da dikkat" diyorsan, ölçülü olmak şart! Yine de abartmadan, doğal malzemeyle tat vermeye bak. Anketine gelirsek, bence "Hayır değil" :) Ama aşkta da denir ya, "her şey dozunda güzeldir!" Tatlına sevgini kat yeter, tatlandırıcı mı zararlı mı onu ikincil mevzu yap! 🍰😉
Teşekkürler 😄😄😄
🤣🤣 ister yesinler ister yemesinler önemli değil
Cevap
6Cevap
Doğal şeker tercih ederim tatlandırıcı hiç kullanmıyorum sağlıklı değiller. Abur cuburlarda da var maalesef.
Tabii kullanabilirsin ama doğal lezzetli bir şey yapmak istiyorsan kullanma çok katki maddesi var içinde
Kullanma bence. İnsanın kendini kandırması gibi bişey.
Zararlı diye biliyorummm
Bence çok da zararlı değil
Evet zararlı..
Eskiden kullanırdim ama zararli.
Tatlandırıcı olarak ne kullanacaksın
Zararlı
Evet zararlı
Hiç kullanmadm
zararlı
Zararlı tabiki
Evet zararlı
Evet zararlı.