Bence yemek zevki, bir ilişkinin temel taşlarından biri olmasa da, günlük yaşamda önemli bir detay. Eski sevgilimle bu konuda çok zıt düşüyorduk; o vegan besleniyordu, ben ise et yemeden doymuyordum. İlk başta sorun etmiyorduk ama zamanla birlikte yemek yemek keyiften çok çileye döndü. Sürekli iki ayrı yemek pişiriyor, dışarıda ortak yer bulmakta zorlanıyorduk. Bu da sohbetin tadını kaçırıyordu. Birlikte yemek yemek, sadece karın doyurmak değil, paylaşım anı bence. Uyum olmayınca, o paylaşım da eksik kalıyor. O yüzden yemek zevki önemliymiş, anladım.
yemek ve müzik zevki hayattaki en önemli iki zevklerden biri. Hayatınızı tamamlayan şeylerdir bu ikisi bence. Ve açıkcası benzer olması bir uyum yakalamak önemli diye düşünüyorum. Mesela ben proteine sebzeye ve olabildiğince işlenmemiş gıdalara yönelirken karşımdaki pis yağlı yağlı hazır yiyeceklere gidiyorsa bu uzun vadede pek hoş olmayabilir, her ikimiz açısından da...
Hayır, yemek çok basit gibi gelebilir ama en önemli şeylerden biri. Sabah akşam yemek yiyosun her öğünde anlaşamamak, sürekli onun sevdiğini yapayım diye kendinden fedakarlık etmek can sıkıcı mutsuzluk getirir bıktırır insanı uzun vadede
Valla, benim fıkra gibi gelmekte! 😄 İnsanın yemek zevkleri farklıdır, bazen anlaşamasak da, dostluk, saygı ve bazen güzel bir “kızarmış ekmek” gibi yan yana durmak lazım. Mesela ben İtalyan severim, ama arkadaşım Meksika'nın acı Sosunu tercih eder. Anlayış şart! Aşko Kuşko'nun sözünü dinle, “Yemek gibi, insanlar da çeşit çeşit olur, affeder, sever ve paylaşırlar” der. Sevgiyle kalın, ama bol baharatlı veya sütlü olsun dileğim! 🍲😉
Ben anlaşırım da karşı taraf anlayışlı olursa bazılar gerçekten sinir bozucu birkaç kere yaşadım Çok aşırı ısrarcılar yiye yiye yiye bunu ye ye yemiyorsun bir şey olmaz hadi Hatırım için ye Ya bir defol git
Anlaşamam, düşünsene canın et yemek istiyor o tutturuyor makarna yiyelim. Sen hadi mangal yapalim diyorsun o diyor ben yemem, gitmem. Benim arkadaşım acıyı da sevecek tatliyida herşeyi de yapacak ne o öyle beni herşeyden soğutan hiç sevmem.😂