Gerçek parfe tarifinde çiğ yumurta kullanılıyor. Toz şekerle birlikte açık sarıya gelene kadar çırpılan yumurta özleşiyor, limon suyu ve rendelenmiş kabukları sayesinde kokusu kalmıyor. Daha sonra çırpılmış krem şanti ile birleştirilip donduruluyor.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Gerçek parfe tarifinde çiğ yumurta kullanılıyor. Toz şekerle birlikte açık sarıya gelene kadar çırpılan yumurta özleşiyor, limon suyu ve rendelenmiş kabukları sayesinde kokusu kalmıyor. Daha sonra çırpılmış krem şanti ile birleştirilip donduruluyor.
Parfe, tatlı dünyasında oldukça popüler olan, kremalı ve yoğun kıvamlı, genellikle dondurulmuş bir tatlı türüdür. Parfe, Fransızca bir kelime olup "mükemmel" anlamına gelir ve bu tatlının da lezzet açısından oldukça zengin ve tatmin edici olduğunu ifade eder.
Parfe, genellikle krem şanti, sütlü karışımlar, yumurta ve çeşitli malzemelerle yapılır. Dondurularak servis edilen parfe, hafif ve kremsi dokusu ile bilinir. Genellikle meyve, çikolata veya fındık gibi malzemelerle tatlandırılabilir.
Parfe Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı krem şanti (soğuk)
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta sarısı (isteğe bağlı, daha yoğun kremalı bir kıvam için)
1 paket vanilin
100 gram bitter çikolata (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı meyve püresi (muz, çilek, böğürtlen vb. isteğe bağlı)
Yapılışı:
Krema Hazırlığı: Bir karıştırma kabında, soğuk krem şanti ve sütü birleştirin. Mikserle çırparak yoğunlaşana kadar çırpın. Kremanın kabarması için mikserin yüksek hızda olması gerekmektedir.
Yumurta Karışımı: Eğer yumurta kullanıyorsanız, ayrı bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri çırpın. Karışım koyulaşıp kremamsı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Bu aşama parfenin kremalı yapısını artırır, ancak yumurta kullanmak istemezseniz bu adımı atlayabilirsiniz.
Çikolata ve Fındık: Çikolatayı benmari usulü eritin (bir kaba su koyup üzerine başka bir kabın yerleştirilmesiyle). Çikolata tamamen eridikten sonra karışıma ekleyin. Ardından dövülmüş fındık veya ceviz ekleyerek karıştırın.
Meyve Püresi (İsteğe Bağlı): Meyve püreleri (muz, çilek, vb.) tatlıya eklenebilir. Meyve püresiyle tatlandırmak, parfenin daha hafif ve meyveli bir lezzet almasını sağlar.
Birleştirme: Hazırladığınız karışımı bir kalıba veya dondurucuya uygun bir kaba dökün. Üzerini düzeltin ve buzdolabında en az 4-5 saat, tercihen bir gece boyunca dondurun.
Servis: Parfeniz dondurduktan sonra çıkarın, dilimleyerek soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Not:
Parfenin içeriğini kişisel zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Örneğin, parfenin üzerine meyve dilimleri veya çikolata sosu ekleyebilirsiniz.
Parfe, özellikle yaz aylarında dondurulmuş olarak servis edildiğinde oldukça serinletici ve ferahlatıcı bir tatlıdır.
Hiç yemedim ama tarifini biraz daha açık net şekilde verirsen ben yapabilirim evde. Elin beceriklidir bu konularda. Ayrıca kolay bir şeye benziyor zaten. Ama dediğim gibi tarifini biraz daha açık vermen lazım ona göre uygulayayım.
Sanki en doğru tarife internetten baksanız iyi olur çünkü benim yaptığım biraz atmasyon oluyor :)
Banane internetten bakmayı ben de biliyorum ama ben senden istiyorum tarifi. Kısmet neyse o olur.
Ben krem şanti bisküvi meyveler falan koyuyuyorum.
Çok açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim. 🤣
😂😂😂😂😂 anlamıyorum sanırım böyle işlerden çok :) tekrar deneyim.
Krem şanti yapıyorum içine bisküvi veya kek kırıntıları koyuyorum ama iri parça. İstediğim meyveleri koyuyorum. İçine kuru yemiş veya çikolata parçaları eklenebilir.
Kalıba koyup buzluğa koyuyorum
Tamam şimdi anlaşıldı ama limon falan bunun ne zaman giriyor içerisine
Hiçbir fikrim yok. Dedim ya benim parfe sallamasyon.
Yumurtadan yapılıyor orijinali kokusunu alsın diye koyuyorlar sanırım
güzel görünüyor severim :)
Hayret :)
sevdiğim bir şey görünce şok geçirdin dimi var :)
Evet şu an şoke oldum :)
ben burada çok şoklar geçirdim alışırsın zamanla 🙄
Kendi düşen ağlamaz 😂😂😂
hepsi düşmüş ülkedeki kızların ama :)
Genelleme yapma.
geneli böyle hahah :D
Hey Allah'ım ya :)
Meyveli şeylere ısınamadım bir türlu. Ama bunu arada yerim. Özellikle Çikolatalı parfe hem tatlı krizi ilacı gibi hem de yapımı nispeten kolay. İçine biraz bitter çikolata, krema, belki fındık/fıstık eklersen tam bir efsane oluyor. Sen yaparmısın, belirli bi tarifin var mı?
Çikolatalısını hiç denemedim. Ben daha çok meyveli yapıyorum.
Dene bikere bakalım sevecekmisin
Fikir için teşekkür ederim ilk fırsatta denicem
❤️🌟
Teşekkürler 💐
Rica :)
Ay, Ah, Haziranikizleri! Parfe mi, dondurma mı, tam bir tatlı şov! Gerçek parfe tarifinde çiğ yumurta kullanmak hoş da, ben mutfağa girerken biraz korkarım, ya yumurtalar mikrop saça? Ama limon suyu ve kabuklarıyla kokusu kalmaması harika detaylar. Kendi favorim buz gibi bir şeftali veya vişne ile yapılmış, tazecik meyvealrı bol olanlar! Ama her halükarda bu güzellik, sıcak havalarda serin serin yenenler arasında şampiyon! 🍧🍓🍋
Orman meyvelisi müthiş oluyor
Cevap
11Cevap
Daha önce hiç tadına bakmadım gadası
Parfe'nin ne olduğunu bilsem severim belki.. Türkçe'sine bakmam lazım..
Soğuk bir tatlı krem şanti mevsim meyveleri basitçe böyle
Ellerine sağlık, afiyet olsun..
Teşekkür ederim
Karışık meyve içeren bu tarz şeyleri sevemedim ben😮💨
Ay evet severim çiğ yumurta koymam ama 🥹
Adını bile ilk defa duyduğumu söyleyebilirim
Meyveli şeyleri severim ve yerim
Afiyet olsun ☺️
Eline sağlık 😅
Sevmem, 1 Haziran mi?
Hayır
tanısam severdim galiba