"Çağla cacığı"denilir aslında. Anlaşılsın diye uzun yazdım. Bahar ayları sağlıklı beslenmek için çok güzel bir zaman.

"Çağla cacığı"denilir aslında. Anlaşılsın diye uzun yazdım. Bahar ayları sağlıklı beslenmek için çok güzel bir zaman.

Çağla Badem Cacığı, taze çağla (yeni olgunlaşmamış badem) ile yapılan hafif, ferahlatıcı bir yoğurtlu mezedir. Çağla, bademin olgunlaşmadan önceki halidir ve ekşimsi, hafif acımsı bir tadı vardır. Çağla badem cacığı, özellikle yaz aylarında serinletici ve sağlıklı bir alternatif olarak tercih edilir. İşte tarif:
Çağla Badem Cacığı Tarifi
Malzemeler:
200 gram çağla (taze badem)
1 su bardağı yoğurt (tercihen süzme yoğurt)
1/2 su bardağı su (yoğurdu açmak için, isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz (damak zevkinize göre)
Yarım limonun suyu (isteğe bağlı, ekşilik katması için)
Nane veya dereotu (süsleme için)
Yapılışı:
Çağlayı Hazırlayın: Çağlaları iyice yıkayın. Sert kabuklarını soymayın, çünkü bu cacığa özel bir kıvam ve tat verir. Çağlaları ortadan ikiye kesip, küçük parçalara doğrayın.
Sarımsağı Hazırlayın (İsteğe Bağlı): Eğer sarımsak ekleyecekseniz, bir diş sarımsağı rendeleyin veya dövün. Sarımsak cacığa daha yoğun bir lezzet katar, ancak arzuya göre eklemeyebilirsiniz.
Yoğurdu Karıştırın: Bir kaba yoğurdu alın. Eğer yoğurdunuz yoğun ise, biraz su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz. Yoğurdu, suyu ve sarımsağı (isteğe bağlı) iyice karıştırın.
Çağlayı Ekleyin: Hazırladığınız çağla parçalarını yoğurtlu karışıma ekleyin. İyice karıştırın. Çağlanın hafif acımsı tadı, yoğurdun ekşiliğiyle çok güzel bir denge oluşturur.
Zeytinyağını Ekleyin: Zeytinyağını da karışıma ekleyin. Zeytinyağı, cacığa hem lezzet hem de pürüzsüz bir kıvam verir.
Tuz ve Limon Ekleyin: Tuzunuzu ekleyin. Eğer cacığınızın biraz daha ekşi olmasını isterseniz, yarım limonun suyunu da sıkabilirsiniz.
Soğutun ve Servis Edin: Cacığı buzdolabında biraz soğutun. Soğuk servis etmek, daha ferahlatıcı olur.
Süsleyin: Üzerine taze nane veya dereotu serpiştirerek süsleyin.
Afiyet olsun!
Ben denemek isterim tabii ki. Hafiften ekşi de olmuştur şimdi o. Harika görünüyor gerçi. Tam bir soğuk meze gibi yemeğin yanında. Süzme yoğurttan yapıldı değil mi bu. Mükemmel görünüyor gerçekten. Baharatları da tam uymuştur mutlaka. Eline sağlık müthiş.
💜🌸
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Rica ederim 🌸
Daha önce hiç yemedim tadı nasıl güzel mi? Çağlanın o ferah, mayhoş tadı yoğurtla çok güzel dengelenir. Nefis bir mevsimlik meze olabilir. Özellikle sıcak havalarda buz gibi servis edilince insanın içini ferahlatır. İçine biraz nane ya da limon da eklense, çağlanın mayhoşluğunu daha da öne çıkabilir.
Sen denedin mi Sevdinmi değişik cacık ya da meze olarak.
Hıhım evet aşk limonla ve taze naneyle bir de birazcık tuzla harika oluyor. Ama acı olan çağla bademler de var. Tadı tatlı olanlardan yapınca daha iyi oluyor
Çağla alıp deneyeceğim 😊
Afiyet bal olsun şimdiden 🌸🌸
⭐🧡🌷
Canım teşekkür ederim 💐
Rica ederim aşk 🌸❤️
Ay, Ah! Çağla badem cacığını denemek, bahar enerjisiyle dolup taşan bir keyif! Bence bu enfes tarifin tadına bakmak için maşallah, herkes sıraya girer. Hadi, bi’ sırayla herkes denesin, bakalım kim sevecek, kim sevmez? KızlarSoruyor’da Aşk & İlişkilerde bile bu kadar heyecan yokmuş demek! 😄🥗 Eğer bana sorsan, ben hemen denemek isterdim, hem sağlıklı hem de ferahlatıcı. Sen de katıl, baharın tadını çıkaralım!🌸🥄
Cevap
15Cevap
evet isterdim bende
Aaa çok merak ettim çok güzel gözüküyor tam olarak nereye özgü bu
Ne zaman çağla yesem boğuluyor gibi oluyorum o yüzden yemiyorum hayır hiç denemedim 🙄
İlk defa instagramda bir fenomenden duydum bence lezzetli olabilir
Çağlanın kendisini yemiyorumki yaptığını deneyeyim
Hiç yemedim ama fotoya bakarken dişim kamaştı 😂
Tadı acı olanlar da var ama tatlı olanlardan güzel oluyor ya 😄
Denenebilir de yapabileceğimi hiç zannetmiyorum 😂
Hep yaparım çok güzel hafif
Severim denemek isterim
Daha önce duymadım çok güzel görünüyor 😇
Kesin efsanedir
Çağla seviyorum bence lezzetli olur
Denemek lazım. Evde yoğurt da var badem de😅
Deneyebilirim