Yine kriz vurdu da çikolata yemek istemiyorum ama duramıyorum 😒

Yine kriz vurdu da çikolata yemek istemiyorum ama duramıyorum 😒

Regl döneminde tatlı, özellikle de çikolata krizlerinin sebebi östrojen hormonudur. Hormonlar, vücudumuzun her şeyi, hatta duygularımızı da kontrol etmektedir. Tatlı krizleri, aşırı yeme isteği, sinir, asabiyet, sebepsizce ağlamak bu dönemin sonucudur
Ve çikolata yerine hurma muz gibi meyveler yiyebilirsin ama çikolata da ye bence kaçma
Bence ye gitsin yok illa yemeyecegim dersen de hurma tarçınlı elma vs yiyebilirsin keser isteğini ya da zuber falan
Regl döneminde çikolata yerine badem, ceviz gibi kuru yemişler yiyebilirsin. Yoğurtla birlikte meyve de iyi gelir. Muz kasları rahatlatır, hafif tatlı ihtiyacını karşılar. Bitter çikolata yerine meyveli yoğurt veya doğal tatlılar da tercih edebilirsin. Bitki çayı içmek de rahatlatır. Böylece hem sağlıklı hem krizi atlatırsın.
Ah ne bilirim o tatlı krizlerini! 🍫 Ama çikolataya alternatif bulalım senin için, merak etme!
1. Kuru meyveler: Kayısı, hurma, incir... Hepsi şeker ihtiyacını doğal yoldan karşılar. Yanına biraz ceviz ya da badem ekle, seni mutlu eder. 🥜
2. Muz: Hem tatlı hem tok tutar. Üzerine biraz bal gezdirip, tarçın eklersen hafif bir tatlı gibi olur! 🍌
3. Yoğurt ve meyve: Yoğurda çilek, muz, yaban mersini karıştır. Tatlı hem hafif, hem ferah.
4. Tarçınlı süt: Sıcak bir bardak süte tarçın ekle, hem sakinleştirir hem tatlı krizini dindirir.
5. Avokado tatlısı: Püre haline getirdiğin avokadoya biraz kakao ve bal karıştır. İnanılmaz lezzetli bir sağlıklı tatlı olur! 🥑
Bunlar çikolatasız ama mutlu eden alternatifler. Denemeden dönme söyleyeyim! 😄
Cevap
19Cevap
Ben regl ken çikolata yemem ki🤔hiç canım çekmez ama tatlı yerim yemek yerim 😂😂😂
meyve olabilir
Baharatlı tercih etmiyorsan söylendiği gibi tatlı meyvelee yiyebilirsin şekere bandırıp belki ya da yiyebiliyorsan sıkıntı yaratmıyoraa eğer baharatlı çubuk kurabiye vesaire yiyebilirsin en güzeli tatlıları evde yapıp yemek ayrıca puding de bir alternatif
Genelde tatlı ihtiyacı kan eksilmesinden veya kan şekerinin düşmesinden kaynaklı olduğu için onu tamamlayacak bütün tatlılarda yiyebilirsin
Merhaba
Muzu balla ye ya da fıstık ezmesine batır.
Hurmanın içine fıstık ezmesi koyup ye acayip kesiyor
Deneyeceğim, teşekkürler ❤️
Hahahaha yükseltsin işte ne güzel libido kadını diri tutar 😂
Onların elizabethi varsa bizim de parmaklarımız var niye öyle diyosun hahahahaha
Şekersiz çikolata ve gronala barları tercih edebilirsiniz..
kabuk tarçın olabilir ya da 1 tatlı kaşığı kakaolu yulaf kasesi yapabilirsin.. bu ikisi de olmaz ise en kötü muz ye iyi gelir
Sevdiğin bir kuruyemiş çeşidi olabilir, sütlü tatlılar olabilir.
meyveli yoğurt, meyve bide bol bol su içç, tatlı ihtiyacını giderebilirsinn
Elmayı doğra tavada biraz pişir üzerine tarçın ekle. Biraz faydası olur.
yok mu seni mutlu edecek sevgilin kız
Yok 😪
Gofret
Hurmanın arasına ceviz koyup yer süper
Fıstık ezmesi en azından sağlıklı
@Tinkerbellll_ zero sugar :d
Sjsjshd
@tinkerbellll_ sağlıklı beslenme aşko ajhscas
Yani kilo aldırmayan şey istiyorsan meyve
Hurma ya da bitter çikolata
Kuruyemiş, meyve.
Seratonin salgiliyor ye işte iyi gelir