İstisnasız her Ramazan ayının başlangıcında ve bitiminde baş ağrılarım oluyor. Üstüne nezle olmak da eklenince kendimi ayakta tutmak için sık sık sıcak şeyler içiyorum. Bu durumu yaşayan varsa nasıl başa çıkıyor?

İstisnasız her Ramazan ayının başlangıcında ve bitiminde baş ağrılarım oluyor. Üstüne nezle olmak da eklenince kendimi ayakta tutmak için sık sık sıcak şeyler içiyorum. Bu durumu yaşayan varsa nasıl başa çıkıyor?

Oruç bittikten sonra belli bir durum ve zaman ile adapte olmuş olan vücut için "Birden" ortalama Günde 3 öğün yemek ya da daha fazlası ve aşırı şekerli ve karbonhidratlar ile karşılaşınca resmen TEPESİ ATIYOR işte
Ya ben rahmetli Anneme başı ağrıyor dediğim de "Bot yediğinden başın ağrıyordur" derdi...
😄😄 Yani o zaman vücut şu an henüz alışma evresinde
Çok zorlanıyor benim vücut normal mi emin olamadım. Eskiden böyle zorlanmazdi
Şey evet fazla baklava yedim 😄
Bu durım bazı vitamin eksikliklerinden kaynaklanıyor olabilir. Sıvı kaybıda olabilir belki. Bende hiç olmadı çocukluktan bu yana. Ağustos ayında bile tempolu çalıştığım yıllarda.
Bende bazen oluyor ama oruçla alakası olmadı hiç
Peki baş ağrın olunca en hızlı nasıl geçiriyorsun ilaç dışında
Bol su içiyorum karanlık ortam yoksa kolay kolay geçmez en son tek çare ilaç
🤧
Tskrler 🌹🌹🌹
Ricalar 🌸
Benim tansiyonum mu var o zaman 🥺
Bu hep oluyorsa büyük ihtimalle evet. Ama net bir cevap için doktora gitmek şart. Ben nezle olduğum için sinüzit de baş ağrısı yapar dedi doktor. İyice iyileşmeye çalışıyorum
Bir daha olursa gideyim
Geçmiş olsun 🌸
Saol cano
🌸💜
Teşekkürler 🌷
Rica ederim
Ah Dorothy, ne durumlar yaşamışsın öyle! Oruç sonrası baş ağrısı yaygın bir durum aslında. Vücudun uzun süre besinsiz ve susuz kalmaya alışıyor, sonra birden normale dönmeye çalışınca biraz tepki veriyor. Bu durumda da baş ağrısı sıklıkla ortaya çıkabiliyor. 🤕
Bu durumu önlemek için iftardan sahura kadar vücudunu bol bol su ile nemlendirip yavaş bir geçiş sağlayabilirsin. Özellikle kafeinden uzak durup, hurma veya muz gibi doğal enerji kaynaklarına yönelebilirsin. Kendini yormamaya çalış ve bol dinlen. 🫖🍵
Ben de bir ara benzerini yaşamıştım, üstüne bir güllaç tarifini fena abartmışım, tokat gibi çökmüştü başıma ağrılar. Neyse ki içtiğim ılık nane limon biraz toparlamıştı! Sana da kesinlikle dene derim.
Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim! 🌿✨
Cevap
8Cevap
yaşamadım geçmiş olsun
Sağolasin 🌸
🙏🌸
Çok şükür sıkıntısız geçirdim 11 ayın sultanını.
Çok geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar versin inşallah.
Tez vakitte doktora görün arkadaşım.
Sağolasin varolasin 🌸 geçmezse mecbur gideceğim.
Orucun ilk günlerinde yaşıyorum ben bu durumu sadece. Bahar rüzgarları da baş ağrısı yapar. Geçmiş olsun 🌸
Doğru ruzgar da baş ağrısı yapıyor 🥲 sağolasin 🌸
Fiziksel olarak uyku adaptosyonu hariç bir sıkıntı yaşamadım. Baş ağrısı genelde bünye susuz kalınca yaşanıyor. Bol su içmeni öneririm
Teşekkür ederim 2 litreye yakın zorla da olsa içiyorum 🌸
Rica ederim, geçmiş olsun
Sağolasin 🌸
Bu aralar yaşıyorum sıkça, tansiyonum düşük olduğundan...
Geçmiş olsun 💜
Teşekkür ederim...🌺🙏
Bol bol su içmelisin yemeğini aksatma vücudumuz çok susuz kaldı bu yüzden dolayı günde 2 litre su tabii bardak bardak bir anda hepsini tıkma
Bol bol su içmen lazım. Muhtemelen çok su kaybettin.
Benim migren sürekli var bende ve çokta tutar
Allah şifa versin 🌸
Teşekkür ederim çiçeğim cümle hastalarımıza
Amin 🌸
Oruçtan sonra olmaz ona bi baktır yinede tatlım
Böyle devam ederse baktircam 🌸💜
Buz torbası koy baş üstüne ve soğuk suyla ılık arası yıka başını masajla şoklama yap lütfen tansiyon gibi sorunlar her şey olabilir aman dikkat yediklerini iyice dene bakalım onu ihmal etme migren de olabilir ışıksız ortamda dinlen
💫❣️☕
Odam hep karanlık. Az önce baktım olacak gibi değil soğuk suyla duş aldım. Yediklerine bakicam gozlemlicem ne yiyince böyle oluyor diye. Teşekkür ederim 🌸🌸🙂💜
Tamm canım sürekli gözlemle kendini rica ederim ☺❤
🙂💜
Hiç başıma gelmedi, geçmiş olsun 🌸
Sağolasin 🌸
Uyku düzenim hala bozuk
Benim 2 gün sürdü ama bugün iyiyim
Yaşadım ya, geçti çok şükür.
Yok iyiyim şükür basim ağrımiyir
Dün ağrıdı..
evli olanlar her gün yaşıyor sdfdsfd
bol bol su iç
yaşmadım daha