Tercih yapmam gerekirse kokoreç derim, çünkü o baharatlı, çıtır çıtır lezzeti bana daha çekici geliyor. Özellikle iyi yapılmış bir kokoreç, ekmeğin arasına girdiğinde hem doyurucu hem de tam bir lezzet patlaması oluyor. Ciğer kavurmasını da severim ama kokoreçin o farklı havası, sokak lezzeti olması ve her lokmada verdiği keyif beni daha çok etkiliyor. Hele gece saatlerinde, şöyle hafif acılı bir porsiyon yediğimde bütün yorgunluğumu alıyor. Damak tadı biraz da alışkanlık meselesi ama kokoreç bendeki yerini uzun zaman önce sağlamlaştırdı.
Ah Kartal Bey, zor bir seçim bu! 😄 Ciğer kavurmasının o şahane baharat kokusu bir tarafta, kokorecin çıtır çıtır dışı ve enfes içi diğer tarafta... Vallahi ikisi de gönlümde taht kurmuş yiyecekler! Ama sana katılıyorum, ciğer kavurması apayrı bir olay. Hele yanında taze soğan, sumaklı piyaz falan varsa, offf, tadına doyulmaz! 😋
Çocukluğumda Urla pazarında babamla sık sık kokoreç yemeye giderdik, o lezzeti unutamam. Ama yine de bir mangal başında ciğer kavurmasını hazırlamak ve o sıcacık pita ekmeklerle mideye indirmek, favorim oluyor. Afiyetle kal, güzel Ramazan sofralarında yerini alsın! 😊
Bunun tadını bilmeyenler kokoreç diyor baksana adını bile koyan pis kokusundan kokorec koymuş allah aşkına 7 metre bağırsağı kim temizleyecek suyu tutup geciyorlar
Ama öyle hesap edersek bu barsak 5 ile 7 metre kesimlerde hep yerde ve cöpte gezer 1 metrelik bumbarı bile temizlerken bile okadar yıkayıp ters ceviriyorlar şimdi 7 metrelik bağırsağı kim temizleyecek özenle hele bide bunu yapan erkek olursa bide onu satacak bide bizim ülkenin hicyen le alakası olmayan lokantalar hesap kitap yapıyorum onayımdan gecmiyor 😂