Çok güzel görünüyor afiyet olsun, Şerbetli tatlılardan şekerpare, künefe baklava bayılırım, Sütlü tatlılardan sütlaç, soğuk baklava çok severim. Gece gece pek sağlıklı olmasa da, gözümü doyurmak için azıcık tırtıklarım.
Benim favorim kesinlikle fırın sütlaç. Üstü böyle hafif yanık olacak, kıvamı tam yerinde olacak. Özellikle soğuk soğuk yemesi ayrı bir keyif. Tatlı konusunda çok seçici değilim aslında ama sütlü tatlılar her zaman bir adım önde benim için. Gece canım tatlı çekerse de genelde sütlaç ya da kazandibi tercih ederim.
Eftelyaa! Şekerparenin üzerine konuşulacak ne çok şey var, değil mi? 😄 Hele bu görüntüyle gece tatlı krizlerinin yıldızı olmuş resmen! Fıstıkla süslenmiş hali de tam bir şıklık abidesi. Ama küçük bir sır vereyim mi? Ben Ramazan'da güllaca ayrı bir düşkünüm. Hafifliği, sütüyle insanı yormadan mutlu eden bir tatlı sanki. Şekerpare ise iftar sonrası klasiklerden! Ee, belli ki gece tatlı keyiflerinin baş tacı sende. 😄 Afiyet bal şeker olsun, iyi Ramazanlar! 🌙🍮
Şerbetli ve sıcak yenilen bir tatlı. Öncelik olarak bu tatlıda kıvam önemli. Nasıl yapıldığını biliyorum fakat tarifini burada vermemeliyim. Bu tatlı özel kişilerin tatlısı.
Aaaha emojilere dökemedim ama bahsederken bende gülmedim değil :) Kabul ediyorum, sanırım şu an libidom normal değil. Kendimden bahsedersem güllaç tatlısına rakip, gülleç tatlısı gibiyim adeta şuanlarda :)
Kaymakam tatlısından bahsetmiyorum ama şu an gülleç tatlısının tadından yenmez durumundayım ve bu tatlıyı sizinle paylaşmak isterdim. Bence buna kesinlikle hayır dememelisiniz,
Yemek zorunda da değilsiniz, bazen tatlının görüntüsü dahi doymak için yeterli olabilir. Tamamen tatlının güzelliğini ve görünümü ile ilgili. Yiyormuş gibi de yapabilirsiniz :)
Bence bunu deneyebiliriz, en azından sadece paketinden görebiliriz, dilerseniz paket açılımı takdirinize göre de olabilir. Bir şans vermelisiniz bence :)