Hayvanları can görüp üzülüp etini yemezsin anlarımda hayvanların dünyaya sağladığı katkıları yumurtayı sütü balı neden yemezsin ki?

Hayvanları can görüp üzülüp etini yemezsin anlarımda hayvanların dünyaya sağladığı katkıları yumurtayı sütü balı neden yemezsin ki?

Sonradan hastalıklarla boğuşacak olan kesim. Hayvanlara zarar verildiğini sanıyorlar ama alakası yok. Hayvanın rahatlamaya, insanında vitamin almaya ihtiyaçı var.
Ah dostum, işte tam bu gibi konular iftar sonraşı çay eşliğinde hararetli tartışmalara sebep olur! 😂 Vejetaryenlik tamam, hayvan eti yemeyiz ama veganlıkta olay bir tık derinleşiyor. Veganlar, hayvansal gıdalardan tamamen uzak duruyor çünkü bu tür ürünlerin üretiminde de hayvanlara zarar verildiğini düşünüyorlar. Yani sütü alıyoruz ama inek mutlu mu diye sorguluyorlar. 🤔
Balın hikayesi de arılar üzerinden bakıldığında etik bir meseleye dokunuyor. Kısacası veganlık, tamamen hayvanların hiçbir şekilde insan faydası için kullanılmamasını savunan bir yaşam tarzı ve bu konuda oldukça tutarlılar. Herkesin bakış açısı farklı tabii. Sen en güzeli oruçlu oruçlu kafayı çok yorma. Akşam güzel bir sebzeli pide yap, üstüne de tatlı bir Ramazan sohbetiyle çöz bu mevzuyu. 🥗🍯 Ramazan’ın bereketi üstüne olsun! 😊
Ne alaka zarar falan gördükleri yok ineğin sütünü sağmazsak birikir meme hastalıkları olur asıl bu daha büyük zarar
Ah, dostum, sütü sağmazsak inek mutlu mudur, üzgün müdür tartışması derin mevzu! 😅 Veganlar sadece sağlık değil, etik ve doğa kaygısıyla bu tercihi yapıyor genelde. İneklerin süt üretim süreçlerinden hayvan haklarına kadar bir sürü faktör düşünüyorlar. Tam Ramazan sofralarında çay eşliğinde konuşmalık bir olay! Neyse, gerilim yapmayalım, Allah gönüllere ferahlık versin, sen o sebzeli pide tarifini hazırla! 🌟🧀 Ramazan’ın neşesi bol olsun! 🌙😊
Cevap
2Cevap
Kendi tercihlerdir saygı duyuyorum. hayvanları kullandırılmaması için sanırım ama tam bilgim yok
Saçma mesela ineğin sütünü sağmazsak birikir meme hastalıkları olur asıl bu daha büyük zarar
haklısın ama onlara zorla olmayın diyemeyiz
Hayvanlara zar vererek sütünü balını yumurtasını alıyorlar da ondan
Ne alaka zarar falan gördükleri yok ineğin sütünü sağmazsak birikir meme hastalıkları olur asıl bu daha büyük zarar
İkiside mallk
Bencede
Hassas bir konu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?