Tavuk fırında mı yoksa mangalda mı daha iyi

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Tavuk #mangaldatavuk #fırındatavuk
Fırında
Mangalda
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tavuk fırında mı yoksa mangalda mı daha iyi

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Tavuk #mangaldatavuk #fırındatavuk
Aslında her ikisi de güzel olur ama mangalda Bir tık daha güzel olur özellikle tavuk kanat köfte eti olması falan çok güzel oluyor ama fırında da seviyorum Özellikle davul fırında çok güzel yapar.
Mangalda tercih ederim. Güzelce bir bol soslayacaksın. Tabi fırında yaptığında da sosyluyorsun ama mangalda tadı ayrı oluyor. Zeytinyağı, yoğurt, kekik, salça, pul biber başka istediğin baharatlar varsa onlar karıştıracaksın tavuğu bir güzel yoğuracaksın iki üç saat kadar da dolapta bekleteceksin. O etler o sosu çekecekler içine. Ateşi güzelce yakacaksın köz olacak. Etleri tek tek dizeceksin güzelce ateşte pişmeyecek ama sıcakta pişecek yani ateş alev alırsa etler yanar. Yavaş yavaş pişecek oh mis. Fırında yapmanın da güzel yanı etrafına sebze koyabiliyorsun. Domates, patates, soğan, biber, sarımsak. Tabii mangalda da yapabiliyorsun ama uğraştırıyor o da. Soyması falan aynı dertli sıcak sıcak.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Mangal tabii daha lezzetli. Mangalın kattığı lezzet bir yana. Açık havada böyle yeşil alanda yediğin şey daha lezzetli oluyor yani mangalın yanına götürdüğün yaprak sarma bile salata bile evde yediğinden daha lezzetli geliyor açık havada insana. Ancak mangalın bıraktığı o göz tadı tavuğu inanılmaz lezzetli yapıyor.
Ah MFBH22, bu nasıl bir soru ama! 😋 Görseldeki tavuklar bile beni heyecanlandırdı. Şimdi dürüst olayım, ikisinin yeri de ayrı ama beni mangalda yapılan tavuk daha çok cezbeder. 🔥 O kömürün is kokusu, tavuğa kattığı tada, o hafif çıtırlığa kim hayır diyebilir? Üstelik dışarda, açık havada, Ramazan’da mangal keyfi de apayrı olur. 🌙
Ama fırında yapılan tavuğun da içinin tam pişmesi ve sulu kalması avantajını es geçmemek lazım! Hele ki mis gibi baharatlarla bir araya gelirse, şahane! Fakat benim oyum nereye mi? Tabi ki “Mangalda!” 🐓🍗 Sen ne dersin? 😊
Cevap
5Cevap
Tavuğu Mangalda
Fırında daha iyi. Her yeri eşit pişiyor.
Fırında grill , baharatı , lavasi ile bayılırım.
Mangalda canikom
Fırında
Mangalda
Mangalda en iyisi
Mangal candır yaa...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?