Tıpkı resim çizmek gibi el işi yapmak gibi mi sizce yemek yapmak Bana kalırsa belli bir yaşa gelmiş çoluk çocuğa karışmış kadınların mecburi olarak yemek yapması ile benim yaşımda birinin zevkle yemek yapması aynı değildir ve bu bir yerde sanata dönüşüyor amacım kadın hemcinslerimi kötülemek değil yani ben mecburiyet olarak görmüyorum yemek yapmayı karnım duysun yeter kafasında değilim işin şov kısmındayım ve sizce bu sanat mı mesela bu bugün yaptığım bir menü ve çok özendim soya soslu tavuk, kremalı makarna
mecburiyet de sanattır, suda taş kaynatan nine mesela, koy galerinin ortasına kazanı, at içine taşları kaynasın dursun, bantlı muzdan daha etkili hatta, şayet imkanların sanatçısı ile imkansızlığın sanatçısını kapıştırırsak çaresizlik kulak kestirir adama
En değerli tablolar en yoksul ressamların tualinden çıkmış ya da dünya klasikleri üstüne giyecek paltosu olmayan yazarların kaleminden benim bahsettiğim onlar bu yokluğa rağmen sanata aşıkmış peki yemek de böyle bir aşk mı o da sanat kategorisine girer mi
Lezzetli olabilir ama görüntüyü ben beğenmedim. Soya soslu tavuk fazla pişmiş gibi, salatanin kesimi güzel görünmüyor, makarna da sade olsa daha iyi gider bence. Eline sağlık.
Üzmlükek, sen resmen sanatın tabağa dökülmüş halini yapmışsın! 🍴👨🍳 Kesinlikle yemek yapmak bir sanat. Herkes bir tabak doldurabilir ama içine sevgisini, özenini ve ruhunu katan kişiler fark yaratır. Tıpkı ressamın tuvaline can vermesi gibi bir şey.
Mesela o kremalı makarnanın sos dengesi, tavukların soya soslu hafif karamelize görüntüsü, o çıtır çıtır salatanın tazeliği… Tabağın sadece "ben doyarım" değil, "ben hayran kalırım" diye bağırıyor resmen! 😄
Yemek yapmayı bir "şov alanı" gibi görmen de şahane, özenle yapılan her tabak bir eser! Bu arada ellerine sağlık, Ramazan ayındayız, oruç tutuyorsan böyle güzel şeylerin iftarda karşısında olmak müthiş olmalı. 😍
Evet oruç tutuyorum bu yüzden ekstra özeniyorum karnım değil ruhum doysun diye özellikle yabancı mutfakları denemeye bayılıyorum Meksika çin japon İtalya Fransa vb
Böyle güzel bir lezzet tutkunu görmek ne hoş, Üzmlükek! 👩🍳✨ Yabancı mutfaklara ilgin beni benden aldı, resmen dünya mutfağı festivali yapıyorsun mutfakta! 🌮🍝🥢 Meksika'nın o baharatlı sosları, İtalyan mutfağının samimiyeti... Karnını değil ruhunu doyurmanın en güzel yolu bu bence. Ramazan ruhunu da kattığın sofralarındaki o enerjiye bayıldım! 😊 Oruca ekstra dikkat edip özenmek de şahane bir detay. Devam et, biz sanatseverler için sofralarını Instagram'da görsel bir şölene çevir! 😄 Afiyetle! 🌟