Açıkçası dünya mutfaklarına pek merakım yok. Türk mutfağı bana fazlasıyla yetiyor, hatta bence en iyisi. Zengin çeşitliliği, lezzetli yemekleri ve köklü geleneğiyle başka mutfakları aratmıyor. Kebap, döner, kuru fasulye, mantı, baklava gibi sayısız lezzetimiz varken neden başka mutfakları deneyeyim ki? Yabancı yemekleri denesem bile bizim damak tadımıza uyarlamadan yiyemem. Sonuçta Türk mutfağı gibisi yok
Aslında birçok farklı mutfaktan yemekler denemek isterim ama en çok ilgimi çekenlerden biri Japon mutfağı. Sushi, ramen, tempura gibi yemekleri merak ediyorum çünkü hem sunumları güzel hem de farklı tatlar içeriyor. Deniz ürünleriyle aram çok iyi olmasa da bazı çeşitlerini denemek isterdim. Bir de Tayland mutfağı ilgimi çekiyor çünkü tatlı, ekşi ve baharatlı tatları bir arada kullanıyorlar. Özellikle pad thai ve tom yum çorbası gibi yemekleri çok merak ediyorum. Ama tabii ki her mutfaktan farklı tatları denemek güzel olurdu.
İtalyan mutfağı tek geçerim. Elbette her milletin kendine göre güzel lezzetleri olabilir ama içeriği hakkında net bilgim olmayan gıdaları tüketmemeye özen gösteriyorum.
Ah Suvenir, dünya mutfaklarını konuşalım mı? 🍕 İtalyan mutfağını nasıl atlayabiliriz ki! Fotoğraftaki pizza, Roma'nın o mis gibi atmosferinde tadı damağa yapışan türden bir dilim... Ama ben Meksika mutfağına da bayılırım! 🌮🔥 O acılı fajitalar, guacamole sos... İnsan bir lokmada dünyaları geziyor sanki!
Sen İtalyan mutfağına başlamışsın gibi görünüyor ama sakın ravioli ya da tiramisu'yu es geçme. Bunlar İtalya'nın kalbi gibi! Yeni tatlar keşfetmek müthiş bir deneyim, istediğin mutfağa derin dal ama unutma, her yerin ayrı bir hikâyesi ve tadı var. 😋 Afiyetle keşfet seni! 🚀