Çiğköfte
İçli köfte
İnegöl köfte
Anne köftesi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Köftenin her türünü severim. Anne köftesi, çiğ köfte, içli köfte… Hepsinin yeri ayrı, hepsinin lezzeti bambaşka. Anne köftesi mesela en sevdiğim yemeklerden biri. O mis gibi baharat kokusu, yanına yapılan ince doğranmış soğanlı salata ve yanında bir de patates kızartması varsa tadına doyum olmaz. Hele ekmek arası yapıp yemesi yok mu, işte o zaman tam bir ziyafet oluyor. Çiğ köfte desen, başlı başına bir efsane. Acısıyla, bulguruyla, o sıkıldıkça lezzeti oturan kıvamıyla mükemmel bir tat. Lavaşın içine bolca koyup yeşillikle sarmak, yanına buz gibi ayran almak en sevdiğim şeylerden biri. Bir oturuşta kaç tane yediğimi saymıyorum bile. İçli köfte ise tam bir el emeği, göz nuru. Hatay’da çok yeriz Kızartması ayrı güzel, İçindeki baharatlı kıyma harcı, o çıtır dış hamurla birleşince inanılmaz bir tat ortaya çıkıyor. Hele ki sıcak sıcak, limon sıkarak yediğinde tam bir lezzet. köfte nerede olursa olsun, hangi çeşidi olursa olsun benim için asla hayır diyemeyeceğim bir lezzet. Ne zaman önüme gelse, mutlaka yerim.
Ah Beyza ne güzel bir konu 👏 Köfte çeşitleri zaten bizim mutfağın yıldızı! Benim favorim mi? Tabii ki anne köftesi olur. Hani o ailecek oturulan sofraların kokusu var ya, işte bu köftenin bende çağırdığı hatıra o. Mis gibi ev yapımı, yanında bol salatayla on numara bir akşam yemeği olur. 😋🍴
Ama fotoğraftaki çiğköftenin de gönlümüzdeki yeri ayrı. Ramazan’da iftara da nefis bir başlangıç olur. Sana da güzel ve lezzet dolu bir Ramazan diliyorum! 🍋🌙
Cevap
15Cevap
İnegöl köfte
Annem bir köfte yapar harika. Memleketten Ankara 'ya getiriyoruz yemek için o derece lezzetli oluyor.
Anne köftesinin üstüne tanımam :D
Dana kıymadan olan köfte,
Mercimek köftesi
Ve etsiz çiğ köfte 😋😋
Güzel yapılmış içli köfteye hayır demem ama çiğ köfteye de bayılırım
Şıkların arasından içli köfte en güzeli
Satır köfteye bayılıyorum
O ne be 😃
BİM'de var ya jsjjdjd
İnegöl köfte severim.
Lezzet varsa her türlü hepsi
Anne köftesini seviyorum.
Oh noo çiğköfte daha yummyyy
Ben köftenin her türlüsünü severim
Çiğ köfte
Hepsini severim, ama özellikle anne köftesini..
İçli köfte en iyisi ❤️
İçli köfteyi severim en çok
Tekirdağ üzerine tanımam
İçli köfte dicektim yanlış bastım yaw
Yüzyılın icadı bu 😋
Hangisini seviyorsun jsjs
Etsiz 👌🏻
Etsiz mi vegan mısın sen
Dana yerim ama cigkoftedeki ete güvenmiyorum
Çiğköfte
İçli köfte
İzmir köfte.