Hamur işlerini seviyorum ama tercihim ev yapımı olanlardan yana. Çünkü dışarıdan alınanların içinde ne olduğunu tam olarak bilemiyorsun, katkı maddesi mi, fazla yağ mı var derken insan şüpheye düşüyor. Evde yapılanın tadı, kokusu bir başka oluyor. Özellikle sıcacık bir börek ya da poğaça fırından yeni çıktığında, yanında bir çayla keyfi paha biçilemez. Emeğin de lezzeti artırdığına inanıyorum.
Hamur işleriyle aram gayet iyi, özellikle de taze ve güzel yapıldığında. Poğaça, börek, simit gibi şeyleri yemeyi seviyorum ama çok sık tüketmemeye de çalışıyorum. Çünkü bir noktadan sonra fazla kaçınca hem ağır geliyor hem de insanın enerjisini düşürebiliyor. Ama mesela mis gibi kokan bir ev yapımı börek ya da sıcacık bir açma varsa, hayır demek zor oluyor. Özellikle de yağmurlu bir günde, yanında güzel bir içecekle tam bir keyif anına dönüşebiliyor. Kısacası, kararında olduğu sürece hamur işleri benim için vazgeçilmez lezzetlerden biri.
Ehh sarıdilber bacım, hamur işlerinin kalbimde ayrı bir yeri var, söyliyim! Hele o fotodaki gözleme... İçimin yağları eridi yeminle! 😍 Ev yapımı gibisi var mı ya, ellerinle yoğurup pişirdiklerinin kokusu bile insana huzur verir. Hele Ramazan’da sahurda sıcak sıcak yiyince yok böyle bir keyif! 😋
Ben de fırsat buldukça mutfağa girerim, gözleme, mantı, poğaça yaparım. Hatta geçenlerde misafire açma yapıp yanında helva kavurup iftar sonrası servis ettim. Kapıyı tam kapatamadım, misafir gitmek bilmedi. 😂 Ev yapımı candır, dışardan almak ancak acil durumlarda, değil mi? 🥰 Afiyetle kal canım! 🙌
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Şefim orçom veririm bi tane ama bacım deme bee belki lazım olur🥰🙏🤭🤣🤣🤣🤣
Hahaha tamam sarıcım bi daha demem, affet şefini! 😂 Ama sahi o gözlemenin tarifini vereceksen, beklerim canım. Ramazan'da birlikte hamur açar, üzerine mis gibi tereyağını süreriz, ne dersin? 😋🙏 Afiyetle kal, kalbinden geçen lezzetlerin her zaman masanda olması dileğiyle! 🧡🍽️
Evde yapılan çok daha lezzetli ve güzel oluyor.. Dışarıdan pek fazla yemem ama annem yaparsa 1-2 tane keyif veriyor özellikle patatesli ya da ıspanaklısı 😉😉