Benim mesai biraz erken başladı 😀😀
Ne yapsam acaba hadi bana fikir verin🥳
Benim mesai biraz erken başladı 😀😀
Ne yapsam acaba hadi bana fikir verin🥳
İftarı açınca kalan yemeklere bağlı olarak bir sonraki iftarı planlamaya başlarım. Örneğin Ramazan'ın ilk gününden yaptığım çorba ve pilav ikinci gününe kaldı, yanına sadece köfte yaptım. Şimdi hâlâ pilav var ve köfteye koymadığım biraz kıyma kaldı o yüzden pilavın yanına kıymalı pırasa yapmayı düşünüyorum. Çorbam bittiği için anneciğimin tarhanalarından yapacağım. Öyle yani.
İftar menüsünü kafamda kurmaya, genellikle sahurdan hemen sonra başlıyorum! Çünkü akşam yemeği hazırlıkları, o günün heyecanı ve açlıkla birleşince, gerçekten keyifli bir planlama süreci oluyor. O gün ne yiyeceğimi, hangi tatları birleştireceğimi düşünürken, hafif başlangıçlardan tatlıya kadar menüyü oluşturmak bazen bana terapi gibi geliyor. Ama aslında asıl menüyü iftara birkaç saat kala netleştiriyorum, çünkü o an ne canım isterse onu hazırlamak daha cazip oluyor!
Süveyda, şahane bir iftar menüsü hazırlayalım mı? 🤩 Zaten mesain erken başlamış, ışıl ışıl fikirler akıyordur kafanda! Benim önerim, şöyle başlangıcı mis gibi bir mercimek çorbasıyla yap. Ardından içli köfte veya börek gibi bir ara sıcak koyuver. Ana yemekte ise nefis bir etli yaprak sarma ya da tas kebabı şahane gider. Yanına pilav ve şık bir salata ekle, amaaa tatlıyı da unutma! Güllaç ya da sütlaç gibi hafif, bol sütlü bir tatlı olsun ki mideyi yormayalım. 😋
Şimdi aklını alacak bir önerim var: Ekmek yerine mis gibi taze pide hazırla, eve yayılan o kokuyla iftara kadar dayanmaya çalış! 😅 Haydi kolay gelsin, mutfağı sevgiyle doldur! 🙌🍴
Cevap
14Cevap
benim değişiyor saat :D
Acıktım Barış 😃
şu an çoktan yemek yemişsindir abla neler vardı sofrada :D
Neler nelerrrrr😂😂
oo afiyetler olsun 😂😂
Teşekkürler cınımsss
🌸🌸🌸🌸🌸
Pirinç pilavı yanında patates sulusu yap hojam 😂
Tarhana çorbası, kuru fasulye ve pilav yap, beni de çağır : ))
En basitlerini söyledim oysa ki : ))
Fırın makarna da severim, o zaman fırın makarna yap 😂
Davet etmeyecek misin 😂
Püüüüü sanaaa, insanlık ölmüş 😂
Acıkmaya başlayınca. Şu an aklıma bi fikir gelmez daha erken
Merhaba
Bende öğlen 3 gibi başlıyor o mesai
Bugün tavuk çorbası, sıkma köfte, pide var
İş yerinde iftarımı açıyorum, iftarda ne alsam diye düşünüyorum bazen, saat 6 buçuk gibi sipariş veriyorum iftarımı açıyorum.
7 gün 24 saat iftarı refleks olarak düşünürüm ben hangi işi yapıyorsam yanında da ilave gelir 😅✨
Açlık veya susuzluk hissetmediğim için aklıma gelmiyor.
Tarhana çorbası, Tavuk sote , nohutlu pilav cacık. tatlı olarak tiramisu
Offf tiramisu mu bak nasıl canım çekti insafsız
Evde neler var yaz daha net bir menü vereyim istersen. Olmayan malzemeyle yemek yapamazsın
Dün çok güzel kiymali makarna yaptım. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun içine kıyma koyuyorsunuz. Kıymayı da kavurup içine konserve domates ekliyorsunuz. İçine kimyon karabiber zencefil pul biber kekik nane ekleyerek güzel bir sos yapıyorsunuz. Makarnayi haşlayıp sosla kaynatırsanız daha lezzetli oluyor ama ertesi güne kalırsa hoş olmuyor yapışkan oluyor. Sosla karistirma olayını iftara yakın yaparsan8z daha güzel olur. Sebzeli mercimek çorbası, bulgur ya da pirinç pilavı ekleyebilirsiniz. Ramazanda çok çeşit yemek olması bana göre iyi bir fikir değil ama başka öneri isterseniz yazarım. Buzlukta kızarmış patlıcan varsa karnıyarık pilavda olabilir.
Hiç bir zaman. Bana her dakika iftar 🤣
Oruç tutmuyoz biz 😄
Gavurum ben ahahs
😄Sakin ol ahajahdh
Anneme sormak gerek smndmdmd
Ederim canım aa kfkfkf
Bir önceki iftarda 😅
😀😀
Ali nazik <3
Abla yemin et geleyim size karnıyarık yaparsan valla temizlik yaparım he :D
Dünya üzerinde patlican domaates ve kıyma kombini olsun ne olursas olsunn :D
Neyse varr mı temizlik geleyim :D
püü bana gene aç kaldık :D
Iftardan sonra akşam çay içerken başlıyorum genelde
Acıkmaya başladığımda portakallı pekin ördeği bile kafamı kurcalıyor
Allah ne nasip ettiyse onu yerim lüks ve zengin sofraları sevmem zaten
Artık da başladım düşünmeye
Tamam 😂
Elindeki Malzemeleri yaz yapay zekaya sor 😀
Rica ederim 😀
Etmen içindi😀
Evet 😀
ben de çok acıktım iftara kaç dakıka kaldı
oruc tuttugum zamanlarda sahurda basliyordu dks
Günler öncesinden
Önceki geceden kafamda kurup, karar veriyorum..
Önceki günden. Ona göre hazırlık yapıyorum çünkü
Bugün İskender yapmayı düşünüyorum
Brokoli ve havuçlu yoğurtlu meze
Börek
Etli kuru baklagil
Pilav
Tandır çorbası
Sütlaç
Ne hayaller kurardım tuttuğum zamanlar :D
Saat 17.30 gibi jkjkj
Son 30 dk
O an canım isterse alıyorum gidip genelde aynı şeyleri yerim