Künefe
Baklava
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İkisi de çok güzel ama seçim yapmam gerekirse kesinlikle baklava derim. Künefe sıcak sıcak güzel gidiyor ama baklavanın o çıtır dokusu ve şerbetinin verdiği tat bambaşka. Hele bir de yanında güzel bir çay varsa, tadı daha da yerine oturuyor. Künefe de severim ama her zaman canım çekmez, baklava ise her zaman yenir. Özellikle kaliteli bir yerde yapıldıysa ve içindeki fıstık bolca konmuşsa, başka hiçbir tatlıyla kıyaslanamaz.
Ben baklavayı daha çok seviyorum. Neden bekliyor ama künefenin peynirinde hafif bir ekşilik gibi bir tat geliyor onu sevmiyorum. Yani künefe de yiyorum yemiyor değilim ama baklava daha güzel geliyor. Sanki eski künefeler yok farklı bir peynirden yapıyorlar gibi. Sen tadı bozulmuş gibi geliyor yani. Mersin'de Silifke'de yediğim künefe ile şu anda yediğim künefelerin hiçbir alakası yok. Ama baklava tabii ki her yerde güzelce yapabiliyorlar. Özellikle Bir keresinde Antep'ten getirmişlerdi şantiyede çalışan arkadaş ömrümde hayatımda öyle bir baklava yemedim
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Baklava da severim ama künefe yeri bende ayrı. Sıcacık, tel tel dağılan kadayıfın arasında eriyen peynir, üzerine dökülen şerbetler ile beraber efsane bir lezzet ortaya çıkıyor. Hele o çıtır kenarları yok mu, insanın aklını başından alır. Yanına bir top dondurma ya da kaymak da koydun mu, tamamdır. Baklava krallığını ilan etmiş olabilir ama benim gönlüm künefe olur!
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim.
Rica ederim ❤️
İkisine de bayılırım ve imkan oldukça yerim. Künefeyi evde yapıyoruz zaten.
İlla birini seçmem gerekirse baklava derim ama şöyle bol tereyağlı, bol fıstıklı Antep ya da Hemşin baklavası olmalı
Ah canım tatlı krizlerinin şahane düellosu burada! 😄
Baklava da ayrı bir efsane ama benim kalbim künefedeee! 🧀 Üstüne dökülen sıcak şerbet, altın gibi kızarmış kadayıf, içindeki çekme peynirle o uzayan görüntü... Ah! Her kaşıkta mutluluk. Özellikle Urfa usulü ya da Hatay künefesi dersen tam bir şölen olur. 😍
Ama gönlün baklavadaysa da hakkını yemem tabii. O fıstığın şanı büyük! Senin favorin hangisi? 😊🍴
Cevap
16Cevap
künefe seviyorum ben
Eğer baklava iyi değilse tabii ki de künefe künefenin iyisi de kötüsü de yeniliyor ama baklavanın kötüsü yenmiyor
Net baklava, baklavanın olduğu yerde künefenin adı bile geçmez.
Bana kilo mu aldırmaya çalışıyorsunuz? Bir diyet programı ayarlamam gerekecek 😂
Ama siz bana kilo aldiracaksiniz baklava kuru olanı tercih ederim.
Merhaba
Baklava
İki seçenek arasından künefe ama sütlü tatlılar daha hafif olduğu için sütlü tatlıları seviyorum
Hayatımda hiç künefe yemedim
Hatay’lı olarak Tabikide künefe
Ayrılmazlar. ikiside.
Baklava hiç sevmem, tabiki künefe.🤩
Ya yapma böyle şeyler iftara var ikisinide severim
Yav oruç oruç günaha giriyonuz Baklava
künefeyi seçerim
Baklava
İkiside güzel
Künefe..
Künefe.
baklava