Hayırlı sahurlar herkese ay o eski komik günlerim aklıma geldi abim ağzını şapırdatırdı çok kavga ederdik 🤣🤣 var mı sizin ailede öyle kişiler benim şu an yok Allah’a şükür 😂

Hayırlı sahurlar herkese ay o eski komik günlerim aklıma geldi abim ağzını şapırdatırdı çok kavga ederdik 🤣🤣 var mı sizin ailede öyle kişiler benim şu an yok Allah’a şükür 😂

Ben de tahammül edemem kesinlikle. Sahurda insanların ağız şapırdatmasına tahammül edebilmek, kişiden kişiye değişen bir durumdur. Bazı insanlar için bu durum rahatsız edici olabilirken, bazıları için sorun teşkil etmeyebilir. Misofoni, belirli seslere karşı aşırı hassasiyet anlamına gelir. Ağız şapırdatması, misofonisi olan kişiler için özellikle rahatsız edici olabilir. Bu kişiler, bu tür seslere karşı yoğun öfke, kaygı veya tiksinti hissedebilirler. Herkesin seslere karşı hassasiyeti farklıdır. Bazı insanlar, ağız şapırdatması gibi seslere karşı daha toleranslı olabilirken, bazıları daha hassas olabilir. Sahurda aile veya arkadaşlarla birlikte yemek yemek, sosyal bir etkinliktir.
Bu nedenle, ağız şapırdatmasına tahammül seviyesi, ortam ve duruma göre değişebilir.
Örneğin, sessiz bir ortamda ağız şapırdatması daha rahatsız edici olabilirken, kalabalık bir ortamda daha az dikkat çekebilir.
Evett 😃😃
Sahurda insanların ağız şapırdatmasına gerçekten tahammülüm yok. Küçüklüğümden beri böyle seslere fazlasıyla hassasım. Eskiden abim, hiç umursamadan şapırdatarak yemek yerdi, ben de sinir olup sürekli uyarırdım. Ama o inadına daha da abartır, beni çıldırtırdı. Annem ise gülerek, "Oğlum, yemeğin tadını mı çıkarıyor, yoksa seni mi sinir ediyor, karar ver," derdi. O anlarda sinirlenirdim ama şimdi dönüp bakınca o eski sahur vakitlerini özlüyorum. Şimdi annemle sahur yapıyorum, en azından sessiz bir ortamda rahat rahat yiyorum ama bazen düşünüyorum... Keşke o eski günlere dönebilsem, abimin şapırdatmasına bile razıyım. Çünkü bazen insan, sesinden rahatsız olduğu kişiyi bile özlüyor.
😂😂😂😂
Sahurda değil hiç bir zaman tahammül edemiyorum. Babam aile de ağzını çok şapırdatır. Babaannem höpürdetir çorbaları filan. Bir önceki şantiyede mühendis bir arkadaş vardı o masada iken ben masaya oturmazdım. Acayip şekilde ağzını şapırdatırdı. Sinir olurdum. Hatta bir keresinde sinirim tepeme geldi masada sesimi yükselttim artık. Sen masadayken biz yemek yiyemiyoruz diye. Herkes rahatsız oluyor diye. Kimse de bir şey demiyor işin kötü yanı. Benim bir gün sinirli anıma denk geldi en son sesimi yükselttim. Yine değişmedi adam aynı şekilde şap şap yemeye devam etti. Zulüm oluyordu bize. Masada ya kulaklık takıyordum kulağıma ya da o kalkana kadar odama geçip kitap okuyordum.
Gülme başına gelir 😂
Gül gül şaka yaptım 😄
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Sahurda uykulu halde zor bela yemek yerken bir de yanımda ağız şapırdatan biri olursa, sabır seviyesi aniden test edilmeye başlanıyor. Normalde çok takılmam ama sahur vakti zaten yarı uykuluyum, sinirler pamuk ipliğinde, bir de yan masadan gelen "şap şap" sesleri olunca içimden "Allah'ım, oruç sabrı ver" diye dua ediyorum. Hele bir de ekmekle çorbayı höpürdeterek yiyen varsa, sahuru terk edip direkt imsak vaktini bekleyesim geliyor. Kısacası, sahurda ağız şapırdatılması tam bir sabır sınavı, ama ne yapalım, Ramazan ayı sabır ayı sonuçta..
Cevap
21Cevap
Genel olarak edemem. Sahura özel bir durum değil.
Sahurda biraz gergin oluyordum uykudan uyandığım için, onun da etkisi olsa gerek erkek kardeşimin aldığı nefesten bile rahatsız oluyordum. Ağız şapırdatmak bir yana dursun yani, nefes sesi bile gıcık ediyordu beni. 😂😂😂
Nefes almayın herkes oksijen tüpüyle devam etsin 😂😂
Adap bilen ince düşünen kişi karşıyı düşünüp düzgün yemeli 😂
Ahah ama ayrımcılık yapma 😂
Olsun bakalım 😅
Sadece sahurda değil hiçbir zaman tahammül edemiyorum ama sabırlı insanım ya bir şey yapmıyorum en azından öldürmüyorum
Sadece sahur da değil normal zamanlarda Yemek de Ağız Şapırdatarak yemek yiyen insanlara Tahammül edemem Sessiz kalırım fakat acayip rahatsız olurum yemeğin Adabı Olur be yahu 😅
Küçükken erkek kardeşim yapardı ve çok kavga ederdik. Ama şimdi gülümseten anı olarak kaldı 😊
Merhaba
Ufak erkek kardeşimle birlikte sahur ettik sorun yoktu
Hayırlı sahurlar Allah kabul etsin 🌱🤲🏻
Maalesef ben tek başına yaşıyorum şimdilik öyle bir sorunum yok 😂😂
Aklıma direk bu sahne 🎬 geldi https://youtu.be/4RcjvLHyAI0?si=fcQT5dRMajxcVHu2
😂😂😂😂😂
Edemiyorum ağızlarının ortasına vurasım geliyor gerçi normalde de ağız şapırdatmasına tahammül edemiyorum
Yahu şap şup diye yemek mi yenir hadi yiyorsun belli niye ediyorsun
Sana benden izin şapırdatana çök tekme tokat giriş 😂😂
Gücün yetmezse haber ver seve seve ağzının ortasına vururum 😂😂
Sempatiksin sevdim bunu bu arada aşçıymışsın sanırım 😂😂
Hee bir de seni olduğun gibi sevdim 😂😂
Tahmin etmiştim Orhancı olduğunu 😂😂 artık benim baş aşçımsın 😂😂😂 yeni görevinde başarılar dilerim hayırlı olsun 😂😂
Vah garibim vah içmeden sarhoş olmuş 😂😂😂
İlk hazırlayacağın menü bol etli küşneme etli pilav lebeniye çorbası karışık salata 😂😂
Kaç kaç 😂😂
Hele bu yemekler iftara yetişmesin bak noluyo 😂😂
Yo yo heç mümkinatı olabilemez 😂😂😂😂
Ne zaman izlesem gülerim. 😂😂 Bide karşıyı uyarınca senin huyun iyice değişti derler 😅😅
Bu konuda ağır rahatsızlığım var. Yıllardır tek başıma yemek yerim. Sadece yemek değil, sakız sesi felanda rahatsız eder.
tahammül edemem o yüzden zaten onunla yemek yemiyorum ayrı yemek yiyorum ne şapırdatma duyuyorum ne de çay içerken höpürdetme
Sadece sahurda değil her zaman rahatsız olurum ama tek yaşıyorum 🤭
Hayır, hatta kulaklık takıyorum şarkı açıyorum. Neden taktığımı anlıyorlar zaten, o seslere tahamülüm yok. Yapma diyince de bu çok normal diyor te allam yaa, ozaman benden de çıksın bu ses niyee çıkmıyor 😒
Babam babam allahım mizofonik bir insan olduğum için çıldırıyorum
Abim yüzünden kaç kez sofradan kalktım hatırlamıyorum sıfır tahammül.
İnadına yapmaya devam ederdi ya ne ağlardım ama 😂
Sahurda yanımda anne ve babamdan başka kimse olmuyor o yüzden onlara sinirlenmiyorum canım onlar benim, ama başka biri yaparsa sinirlenirim)
Hemen yanından uzaklaşırım ! ne söylesen anlamazlar .
Babam vardı ama şu an yalnız yasiyorum sessiz sakin suyumu içip yatıyorum.
Sadece sahurda değil, her bir yerde tahammül edemiyorum.
Anneanne ve dede cok şapırdatır ayrı ayrı yemek yiyoruz 😅
bir tek sahur değil her yemek anında
Kıl oluyorum saygı lütfen 🧐
Edemem bizde öyle yapan yok şükür
Edemiyorum sinir bozucu
Ben normalde de edemiyorum
Soruyu okurken tüylerim diken diken oldu
Bi tek sahurda mı şapırdatıyolar
Hiçbir zaman tahammül edemem
Genel olarak tahammül edemediğim bir durumdur
Var olmaz mı 🤦🏻♂️ shshssh
Edemiyorum.