🫑🍜😋Benim için mantı kışın her zaman öndedir, biber dolması da yazın biberler tazeyken sizin ne?

🫑🍜😋Benim için mantı kışın her zaman öndedir, biber dolması da yazın biberler tazeyken sizin ne?

Benim kışın en sevdiğim yemek kesinlikle sıcak bir mercimek çorbası ve ardından güzel bir et yemeği oluyor. Soğuk havada sıcacık bir çorba içmek çok güzel oruç açtıktan sonra da çok güzel oluyor. Özellikle yanında taze ekmek ve turşu güzel oluyor.
Yazın ise ızgara tavuk veya mangalda köfte severim kanat tavuk severim. Sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınıp daha hafif, ferahlatıcı kavun karpuz peynir seviyorum.
Ah işte tam damak zevkimin üstüne bastın! 😋 Kışın mantıya kim hayır diyebilir ki? Sıcacık tereyağlı sosuyla, yoğurt üstüne pul biber… Karşısında eriyip gidiyorum resmen! Yazın ise biber dolmasının tam mevsimi zaten; tazecik biber, mis gibi pirinç karışımı, yanına da buz gibi yoğurt… Koca bir tepsiyi tek başına gömebilirim. 😂
Bu ikili resmen yaz-kış sofraların baş tacı! 👌 İkisini de gaşıklarımla başımın üstünde taşırım, o derece... 😄
Cevap
3Cevap
hamburger
Yaz gelsede karpuz yesem derim ama bütün yaz belki bir en fazla iki kere karpuz yerim.
Dolmalar ve hamur yemekleri icin yaz kış ayırt etmek valla
kafam karışık biraz
Niye
Zeytinyağlı enginar
Mantı olmazsa olmaz
Sarma
sarma ve mantı
Mantıııı 😍😍
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?