Ramazan ayı geldiğinde aklıma gelen ilk lezzet kesinlikle sıcak pide. İftar sofralarının vazgeçilmezi olan o taze, çıtır pideyi özlüyorum 6 gün kaldı. Yanında zeytinyağlı bir meze ve bir sürahi soğuk ayranla, o ilk lokmayı almak tarifsiz bir mutluluk veriyor. Ayrıca, güllaç da benim için çok özel. Yumuşak yapısı ve hafif tadıyla, Ramazan’ın sembollerinden biri. Hurma ise her iftarın başlangıcıı onunla orucumu açmanın verdiği huzur bambaşka. Bir de serin bir Ramazan şerbeti, yaz akşamlarının vazgeçilmezi... Tüm bu lezzetler, Ramazan’ı daha da özel kılıyor. Özlem duyduğum bu tatlar, aile sofralarındaki sıcaklığı hatırlatıyor ah günler hızlı geçsede artık o heyecanı yaşasak.💗
İftardan önce o sıcak pideyi masaya koyup beklemek, hurmayla orucu açmanın verdiği huzur, sonra gelen güllaç. Ramazan deyince aklıma ilk o gelir. O hafifliği, sütlü tadı, üzerindeki nar taneleriyle bambaşka bir lezzet. Bir de eski usul yaprak sarması ya da zeytinyağlı dolma… Annemin elinden çıkmış gibisini özlüyorum. Ramazan sofralarının o çeşitliliği, her tatlı ve yemeğin kendine has bir anısı var. O yüzden Ramazan lezzetlerini düşündükçe, damağımda eski güzel günlerin tadını hissediyorum.
Mesela sıcacık pide iftar vaktinde arasına pastırma koyup yemeği daha sonra da, güzel bir mercimek çorbası ile taçlandırmayı seviyorum. Mesela oruçluyken insanın aklına çeşit çeşit yemek geliyor ama iftarı açtığın zaman işte o kadar çok yiyemiyorsun.
Dümdüz hurma favorim. Hurmanın üstüne ramazan yemeği de yiyeceği de tanımam. Bir ara paket hurmayı 2 günde tek başıma bitirmiştim. Bayağı enerji veriyor, gece uyuyamamıştım
Ah Suvenir! ❤️ Ramazan deyince aklıma miss gibi taze çıkmış sıcak pide kokusu geliyor. ☀️ Tam anlamıyla fırından çıkar çıkmaz el yakan o pideyi bölüp tereyağıyla buluşturmak… Of off! 😋
Ama itiraf edeyim, güllacın yeri bende çok ayrı. O nar taneleriyle süslenmiş, hafifçe gülsuyu kokan tatlı... Başlı başına bir sanat eseri. Sanırım Ramazan’da en çok bunu özlüyorum. Ama tabii ki iftarın o ilk hurma tadı da bir klasik. Şerbetlere de hiç hayır diyemem, buz gibi karadut şerbeti mesela... Ay bu yazıyı yazarken acıktım yahu! 😅✨