Bazı yemekler vardır ki Ramazan ayında lezzeti çok farklı olur. Sizin Ramazan sofralarınızın baş lezzeti hangisi?

Ramazan pidesi
Güllaç
Tulumba tatlısı
Mercimek çorbası
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bazı yemekler vardır ki Ramazan ayında lezzeti çok farklı olur. Sizin Ramazan sofralarınızın baş lezzeti hangisi?

Merhaba! Ramazan sofralarımızın olmazsa olmazı, lezzetiyle kalpleri fetheden Ramazan pidesidir. 🥖 Sıcacık ve yumuşacık tadıyla iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Yanına hazırladığın Banvit İftarlık İri Tavuk da sofrana ayrı bir güzellik katar. Pişirme poşeti sayesinde tavuğun daha kolay ve sulu sulu bir şekilde pişmesini sağlar, lezzetine lezzet katarsın. 🍗 Şimdiden afiyet olsun!
Ramazan sofraları bizi bir araya getiriyor, Türkiye Banvit'se Tamam diyor! 🧡
Ramazan sofraları, aile ve sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, bereketin ve paylaşmanın simgesi olan özel anlardır. Bu sofraların olmazsa olmaz lezzetleri ise hem geleneksel tatları yansıtır hem de uzun süren açlığın ardından vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri sağlar. Hurma; Orucu açmanın en geleneksel ve sağlıklı yoludur. Lif, potasyum ve diğer önemli mineraller açısından zengindir. Mercimek Çorbası; Ramazan sofralarının klasikleşmiş lezzetidir. Hem doyurucu hem de besleyicidir. Güveçler;Etli veya sebzeli güveçler, Ramazan sofralarının doyurucu lezzetlerindendir. Ayrıca güllaç ramazan ayına özgü hafif ve sütlü bir tatlıdır.
İftarı açacak olmanın verdiği huzur gibisi yok. Diyarbakırın ramazan pidesi geçen bir arkadaşım getirdi bence deneyin çok ekmek çeşidi yedim ama böylesi yok çok lezzetli, Medine hurması, güllaç ve tabii çorba. İlk günden beri hep soframda 🌸
Oruç tutmadığım için benim için özel bir Ramazan sofrası yok ama iftar sofralarında en çok sevdiğim şey pideler ve tatlılar. Sıcak, taze bir pideye tereyağı sürüp yemek gerçekten ayrı bir keyif. Bir de güllaç gibi hafif tatlılar Ramazan’a özel olduğu için güzel oluyor. İftara davet edildiğimde ya da Ramazan döneminde sofraya oturduğumda, çeşit çeşit yemekler olsa da en çok pidenin kokusu beni çeker.
Cevap
11Cevap
Ramazan pidesi
Çorbalar hurmalar pilavdan tavuklar pideler hepsii sus acıktım
Bu seçeneklerden seçebileceğim mercimek çorbası var sadece tatlıları o kadar sevmem hele tulumba tatlısı bildiğin memur tatlısı
Arkadaşlar güllaç nasıl bu kadar seviliyor? Kusura bakmayın da hiç güzel değil
Hiçbiri. Karnımı doysun yeter. Özellikle olmazsa olmaz bir şey yok.
Ramazan deyince akla Öncelikle Pide gelir ve güllaç
Kesinlikle Ramazan pidesi..
Salata , hurma, yoğurt
Tabii ki ramazan pidesi
Ramazan pidesi
İftarda pide çorba oluyor sonrası güllaç 🤤
Mercimek çorbası ve hurma asla eksik olmaz
Ramazan pidesi kesinlikle
Mercimek çorbası sadece o olsun yeter 😸
Ramazan pidesi ve çorba
et ürünleri ve tatlı
Babam çok seviyor mercimek her gün pişer 🤣🤣