Arkadaşlar kısır sevenler buraya bakabilir mi siz kısırın içine Allah ne verdiyse koyuyor musunuz 😄 mısır koyanı gördüm de az önce denemek gerek 😄

Arkadaşlar kısır sevenler buraya bakabilir mi siz kısırın içine Allah ne verdiyse koyuyor musunuz 😄 mısır koyanı gördüm de az önce denemek gerek 😄

Hayır, kısıra mısır konmaz. Kısırın kendine has bir lezzeti ve dengesi var, içine mısır eklemek bence bu uyumu bozar. Bulgurun, salçanın, baharatların ve yeşilliklerin verdiği o klasik tat yeterince güzel, ekstra olarak mısır gibi tatlı ve farklı bir dokuda malzeme eklemek bana gereksiz geliyor. Tabii herkesin damak zevki farklı ama ben klasik kısıra sadık kalmayı tercih ederim.
Denemedim görmedim bilmiyorum denemek lazım ya nasıl olur ki tadı ya domates de falan koyuyorlar Ben domates de sevmiyorum aslında misiri tereddütte kaldım
Ahaha, dostum bu fotoğraf tam anlamıyla “ne bulduysam kısır yaparken koydum” durumu olmuş! 😂 Ama cidden arada böyle garip denemeler fena olmuyor. Türk mutfağı özgürlükleriyle lezzet kazanan bir dünya sonuçta.
Kısıra mısır koyulur mu? Valla bu biraz cesaret işi. Kısırın o limon, nar ekşisi ve marulla birleşen klasik tadını sevdiğimden mısır eklemek bana fazla tatlı gelebilir ama sevenine neden olmasın? Deneyip beğeneni varsa, o da bir tarzdır der geçerim. Ama mısır koyacaksan, kimselere söyleme; bazı kısır fanatikleri bunu duyunca biraz delirebilir. 😄
Sence kısıra mısır yakışır mı?
🍋🌽
Cevap
16Cevap
Koyulduğu an geleneklerimiz yok olmuş demeektirrr vay başımıza gelenleeerrr
😂
Ben hiç görmedim tercih meselesi tabii ki ama ben sadece tercih ederim. Kısırı yapan mısır atmadan da güzel yapıyor. Yeter ki ayarı tuttursun.
Yapabilen o ince ayarı tuttarabilen cidden çok güzel yapıyor da yani bizde Allah ne verdiyse konulmaz ya.. yeşil soğan koyan var dereotu filan bilmiyorum acaba benim anam mi malzemeden çalıyordu bunca zaman yoksa kısır sahiden bol malzemeli mi oluyor kafamda şüpheler 😂
Ahaha bazıları kendi yorumunu katıyor içine demek ki 🤣
Onu bilemeyecegim. Ancak basligi okuyunca RAP muzik yemege ne ara bulasti dedim bir an... Allah muhafaza.
Ben bol çeşitli yeşillik ve salatalık turşusu seviyorum içinde. Mısır güzel olmaz tatlımsı tadı yakışmaz.
Baklava hamurunda süt mu yogurt mu kullanılmalı tartışıyoruz millet kisirda hâlâ 😅 mısır sadece kendi başına tüketilmeli yaa öyle bir tat yani
Ben önüme ne gelirse yerim 😂 kısırını mısırını bilmem sjsnskd
Hayır bence yakışmaz diye düşünüyorum.. Kısır bol yeşillikle güzel oluyor..
Hiç duymadım ama ağız tadına göre değişiyir belki sizin öyle hoşunuza gidebilir.
Seviliyorsa konulabilir. Ben kısır sevmem orası ayrı mesele 🙂
Yok koyulmaz. Onun yerine nar tercih ederim.
makarna salatası mı bu kısırın içinde mısırın ne işi var?
Kısırında bir şerefi, haysiyeti var.
😂😂
Goruntusu bile hiç iştah açici durmuyor. dere otlu güzel ama
Makarna salatası mı yapıyoruz jsjsjs
Ben denedim çok güzel oluyor
Tercihim olmaz kısırda mısır ama koyan var.
Hayır ya bu kısır bile değill bence
Orijinal tarifinde yok koyulmasa daha iyi
Evet zevk meselesi koyunca yakışıyor
Etde koyun ya
Dimi pastırma filan ne de olsa köftelik bulgur var içinde ha midemizde karışmış ha dışarıda 😂😂
Nasıl olsa hepsi aynı yere gidiyor shshsh
😂😂
Konulur
Konulmaz
Hayıır
Görüntüyü bozar.
Hayır
Konmaz
Hayır
Hayır konulmaz tabi ki
Konmaz
Hayır konulmaz