Benimki tabiki memleketim; Hatay
Ama başka şehirlerden; Konya, Urfa, Antep, Adana

Benimki tabiki memleketim; Hatay
Ama başka şehirlerden; Konya, Urfa, Antep, Adana

Damak zevkime en çok hitap eden şehir kesinlikle Gaziantep olurdu. O baharatlı, bol lezzetli yemekler, kebaplar, katmer, baklava… Her lokması ayrı bir şölen gibi. Hele ki etli yemekler ve baharatlı tatlar tam benim tarzım. Antep mutfağı o kadar zengin ve doyurucu ki, insan bir kere alışınca başka tatları kolay kolay beğenmiyor. Bir şehir yemekleriyle de insanı kendine çeker ya, işte Gaziantep tam öyle bir yer. Nereli olursam olayım fark etmez, midemin götürdüğü yere giderim.
Güzel tercih 🤗 bende baharatlı etli yemekleri severim
Kesinlikle Hatay olmak isterdim künefe zahter salatası, tepsi kebabı humus kadar her lezzetiyle bana hitap ettiğini düşünüyorum. Bunlar beni mest ediyor Hataylı olup her gün bu mutfağın içinde yaşamak isterdim.
Harikasın en doğru tercihi yaptın tebrik ederim 😋🤗😄👏🏻
Rica ederim ne demek
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim.
Rica ederim
Hatay ve Antep efsne bence bizim Konya’nın da güzel damak zevki var
Hatay’lı olarak beğendim tercihini👏🏻Evet Konya Osmanlı mutfağı ve çok güzel. Açıklamaya konya’yıda yazmıştım zaten
Ayen gördüm eğer gelirsen Konya ya çok güzel Osmanlı yemekleri var ayrıyetten de kendine özgü yemekler
Gelmiştim ama uzun kalamadığım için sadece etli ekmek yemiştim ve harikaydı o tadı başka yerde bulamazsın. Bida gelmeyi düşünüyorum diğer lezzetleride denemek isterim 🙏🏻
Herkes etli ekmeği pide sanıyor ama pide değil gel birdaha Tirit ye bamya çorbası iş tandır kebabı ye
Ayenen etli ekmeğin tadını başka yerde bulamazsın
Hayır pide değil asla, evet mutlaka deneyecem onlarıda🤗 teşekkür ederim tavsiyelerin için
Rica ederim acıktım sanırım 😄
teşekkür ederim eic için
BiBot, cevabını En İyi Cevap seçti, 20 Xper Puan artık cepte!
Ben fresh yemekleri seviyorum. Giritliyim ve girit mutfağını çok seviyorum. Sebzeci birisiyim çoğu kişi etçil olur ama ben sebzeciyim. 🤣 Balık eti en sevdiğim ettir ama.. Girit sofraları ise güzeldir. Mezeleri olsun yemekleri olsun seviyorum. İzmirliyim benim damak zevkime hitap ediyor. Ette severim ama önceliğim değil..
Güzel tercih 🤗 bende balığı çok severim
Ah, Mistik_Tat, Hatay dedin, zaten gönlümü çaldın! Hatay mutfağı cidden başlı başına bir hazine. O mezeler, o kebaplar… İnsan aşık olmaz mı?❤ Ama nerede yaşamak isterdim dersen, Adana! Şalgam suyuyla ciğer kebabı, sabahları serpme kahvaltıda bici bici... Ah, sırf bu efsane tatlar için Adanalı olmak isterdim.
Ama bak Urla’da yaşamak da avantaj çünkü burada her şey bahçemizden geliyor. Taptaze otlar, balıklar... Gerçi arada Hatay usulü tepsi kebabı da yapıyorum, yemeyen pişman! 😄 Peki sen Hatay’da neyi en çok seviyorsun? Hadi biraz yemek muhabbeti yapalım! 🍡🍤
Hahaha aynen öyle, ben en çok tepsi kebabı ve katıklı (biberli) ekmek seviyorum. Üstünede künefe 😋😂😍
Haha, Mistik_Tat, sen tam bir lezzet avcısısın yahu! 😄 Tepsi kebabı ve biberli ekmek, Hatay mutfağının kraliçeleri resmen! Üstüne bir de künefe dersen, öyle bir mutlu olurum ki, şeker komasına girsek bile değer! 😂 Ama itiraf edeyim, künefeyi yaparken peyniri böyle nefis uzatarak yiyince insan bir başarı hissediyor. Eee tatlıcım, yarın bir Urla turu ayarlayıp benim restorana geliyorsun, sana tepsi kebabı artı bonus olarak ev yapımı humus sözü veriyorum! 🍴🔥
Off efsanesin sen çok teşekkür ederim 😄❤️
Cevap
32Cevap
Gaziantep tabi ki de
Çok güzel 🤗
Merhaba
Adanalıyım ve memnunum ama bir Diyarbakır lezzetide almam demem
Bende Hatay yakınsın🤗
Karaman 😍😍😍 Ama hatay Antakyayı es geçemem dün kızartma içli köfte ve tepside patatesli yapmışlardı yedim 😋 bizde genelde haşlama yaparlar ama anneme dedim dün telefon konuşmamızda bayrama izne geldiğimde istiyorum diye 😂🙈🥰
Aslen karamanlımısın yoksaa , rabbim tez zamanda annenle kavuşmayı nasip eylesin, anne yemeği en güzeli herzaman 🤗😋😄
Damak tadıma hitap eden şehirler biraz güneydoğu, biraz da doğu Karadeniz diyebilirim.. Özellikle kebabın meşhur olduğu yerleri tercih ediyorum..
Hatay’a buyur gel o halde😄❤️
İnşAllah canım bekleriz❤️
İzmir lezzetli görünüyor ama kalorisi yüksek olduğundan ben Rize'yi tercih ederim. Yeşillik ağırlıklı beslenmek iyidir.
Karadeniz öyle evet
Karnımı acıktıran bir soru oldu
Kesinlikle Gaziantep olurdu çünkü Antep sofrası geniş bir lezzet ve tat yelpazesine sahip oluyor
Doğru 🤗
Et ürünleri ben sirek artık nere varsa ora olsun yeterki et olsun😛✋🏼
Aynı ben😄👏🏻
Böyle Ege'de mutluyum ben canım zaten perhiz var ayrıca her şey var artık her yerde 😊
Ne güzel 🤗
Trabzonluyum yine Trabzon isterdim balık çok severim
Hamsiye bayılıyorum 😍
Ben izmirliyim ama, Antep ve hatay mutfağını ćok seviyorum
Güzel tercih 🤗
Ankara memleket sayılır ama Antep Hatay Osmaniye adana bu tarz kebap memleketleri güzel.
Aynen öyle 👏🏻👏🏻👏🏻
Evet hahaha 😄 mezelerin yeride ayrı tabi 💪🏻
Humus çok severim
Hatay Adana Mersin Urfa Antep kendi memleketimi saymıyorum bile o en başta
Harika 👏🏻👏🏻👏🏻
Saydığım şehirlere her gidişimde lezzetli yemekler yemeden dönmüyorum
Güneydoğu mutfağı favorim tabi ama memleketim afyonun da bazı hatlarından vazgeçemem
Güzel tercih 🤗
Bulunduğum yer hitap ediyor zaten başka yere gerek yok
Neresi
Bunlar bilmiyorum ama acı hitap etmiyor fazla ekşimsi yağlı yemekler
Urfa ve Antep damak zevkime
Samsun da gönlüme hitap ediyor
Buda iyi😄👏🏻
Adananin kebabini cok seviyorum adanali olmak isterdim
Çok güzel 🤗
Gaziantep mutfağı her zaman.
Güzel tercih 🤗
Bunu şehirle kıyaslamak pek doğru olmaz ama antepliler biraz daha hamarat
Hatay'ı unutmayalım TRT belgesel de az görmedim
Bursa’da yaşıyorum gayet mutluyum 😊🙏
Bana İskender yolla🤗
Sana kendi ellerimle getiririm
Ya cansınnn🥹🙏🏻
Adana Urfa Antep Hatay Adıyaman 🤤
Hatay’lı olarak doğru tercih diyorum😄😋😘
Kendi memleketim tabii ki
Neresi
Kahramanmaraş
Güzel 🤗 yakınsın bende Hatay
Acı yemekleri olan şehirler
Hatay’a buyur gel ozaman🤗😘
Genel olarak hepsini merak ediyorum zaten
Buda iyi
Karadeniz'de kıymak Antep'e etli ekmek
Ege de boza hepsi acaba nasıl 🤔
Karadenizliyim ama adana antep urfa buraların yemeklerine bayılıyorum
Her biri bir diğeri neden güzel, bilemedim mi desem, ayrım yapmayıp kendime mi gizlesem
Yaşadığım yer hitap ediyor Bursa
İskenderrrrrr😋😋😋
Benimde Hatay, Antep..
Konya olurdu sanirim antep le kiyasladimda
Konya tam bir Osmanlı mutfağı güzel tercih 🤗
Aynen on yargiyla gidip denemistik ona ragmen heryerin onune gecti. Antep adana vs genelde kebap vs birde reklam oldular. Konya gizli hazine cikti
Aynen katılıyorum buna, bencede resmen gizli hazine 🤗👏🏻
Urfa Diyarbakir antep adana
Adanaaaaa😋
bana kalsın😚😋
Merak ettim bak şimdi nerenin lezzetiymiş 😋
bu bir 🤐.. Şaka 🙃 yapıyorum söyleyeyim madem;) ..
Antep, Adana, Urfa ♥️😋 İçli köfte, Adana Kebap , Lahmacun, Köfte , Izgara say say bitmez canik🙈😘
Vayy çok güzel tercih canım🤗😋❤️
Aynıymış seninle bah hele şu işe:))😂
Urfa
Güzel 🤗
Vanliyim iyi ki Van'da doğmuşum
Van mutfağı güzeldir 🤗
Güneydoğu
Ama Karadenizliyim 😅
Güzel tercih 😄
Antep. Urfa Mardin suryanılerın yasadıgı
Güzel🤗
Her ilimiz güzel
Kesinlikle
Yaşadığım yer
Neresi
Urfa
İstanbul
Güzel 🤗
Diyarbakır 😍
Oda iyi🤗
Teşekkürler <3
Adana hatay
Kesinlikle 🤗
🤗🤗
Antep derimmnn
Güzel 🤗
kesinlikle kebapları yemekleri üstüne tatlıları 🤗
Antepten kız alacaaaam
İzmir
Gaziantep Adana
Güzel 🤗
Doğunun her ili
Aynen🤗
Ne anlatıyorsun, soruma yorum yazan sensin?
Ankara (pavyonn)
Hiçbiri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?