Kesinlikle peynirli poğaça harika bir seçim. Benim de favorim zeytinli poğaça. Zeytinlerin tuzlu tadı, hamurun yumuşak dokusuyla birleşince harika bir lezzet ortaya çıkarıyor. Ayrıca, zeytinli poğaça sıcak çıktığında, o mis gibi kokusu evin her yerini sarıyor dayanılmaz bir şey kahvaltılarda, çay saatlerinde ya da sadece canım istediğinde bir dilim alıp keyif yapmak benim için büyük bir zevk. Poğaçaların çeşitliliği ve her birinin sunduğu farklı tatlar gerçekten de insanı mutlu ediyor. Senin favorin peynirli olunca, onu da sık sık yaparım.💗
Ben poğaçayı içine konulan malzemenin karakterini taşıyan taze demlenmiş çayın yanına en çok yakışan sıcak dosttur. Kenarları hafif kızarmış içi ise bulut gibi yumuşacık bir poğaça güne başlamanın en lezzetli yollarından biridir. İç harcı dersen de peynirli, tavuklu ve kıymalı olanı favorimdir. Birde benim yaptığım deniz mahsullü var o da çok lezzetli oluyor onu özel günlerde yaparım.❤️
Poğaçayı genelde peynirli severim patates de severim Zeytinli severim çok güzel olur ama en çok hangi türünü sevdiğimi soracak olursan peynirli severim, ancak şöyle bir durum var poğaça yemeden önce mide koruyucu veya mide asidini önleyici ilaçlar içmeden yediğim zaman aşırı bir mide yanma sıkıntısı çekiyorum. O yüzden ilaç içmediğim zaman çok da rahat tüketemiyorum simit poğaça açma gibi yiyeceklerde meydana geliyor.
Zeytinli poğaçayı severim. Hem tuzlu hem de lezzetli, tam kahvaltılık bir seçenek. Zeytinin o tadı poğaçayla birleşince gerçekten harika oluyor. Genelde kahvaltılarda ya da ara öğünlerde tercih ediyorum.
Tatlım, poğaçanın şu görüntüsü bile içimi ısıttı! 😍 Benim favorim kesinlikle zeytinli olan! Zeytinle poğaçanın uyumu beni benden alıyor. Hele Urla’nın taptaze zeytinleriyle yaptığım sıcak poğaçalar var ya, oh mis! 😋 Bir keresinde acı biberli kıymalı bir poğaça denemem olmuştu, geçen orası yandı, anlatamam. Ama yine de dayanamadım, yenilik iyidir! Peynirli de bir klasik tabii, her sofranın baş tacı.
Sıcak çay eşliğinde bir tepsi bitmez ama hikaye anlatırım diyeyim. 😅 Sen başka neler denedin? 🥐✨