Görseldeki arkadaş köz biber&domates çorbası. Bazı çorbalar var ki ana yemek olmasa da olur 👩🍳

Görseldeki arkadaş köz biber&domates çorbası. Bazı çorbalar var ki ana yemek olmasa da olur 👩🍳
En sevdiğim çorba mercimek çorbası. Küçüklüğümden beri her içtiğimde içimi ısıtan, sevdiğim bir çorba, özellikle olsa sabah kahvaltısında bile severek içerim, birde çocukluk döneminden itibaren içine ekmek doğrayarak yemesi de çok lezzetli oluyor. Yakın zamanda ramazan-ı Şerif ayı geliyor o zamanda mesela oruç açarken çok güzel gidiyor.
Ben fazla gelenekçiyim galiba. Ezogelin, tarhana ve mercimek favorilerim. Bir de Ukrayna'da içtiğim bir lahana çorbası vardı. Orada Borş diyorlar. Bizim işyerindeki aşçı kadına ondan bahsettik ve yapmasını söyledik. İnternetten araştırdı, buldu. Birkaç defa yaptı olmadı ama 4-5 denemeden sonra çok da lezzetli bir şekilde yapmayı başardı. Ama artık o işyerimiz de yok, aşçımız da :)
Kısmet olur da Sivastopol'e bir daha gidersem orada tekrar içerim.
Pancarlı Borş çorbası. Kuzenimin eşi ahıska türkü , onlarla birlikte içmiştim ilk. En kısa zamanda yerinde içmen dileklerimle 😊
Kırım artık Rus toprağı ve artık orada müşterim de yok. Yani gidebilmem imkansıbıl :)
O gün hangisini pişirdiysem en sevdiğim odur😄
Öğlen yemeklerimi çorbayla geçiştirmeyi seviyorum. Hem ağırlık hissi olmuyor günün geri kalanında🤩
Kesinlikle her anlamda güzel 🌸
Off, bu köz biber ve domates çorbası tam bir şef işi olmuş, gözüm gönlüm açıldı diyebilirim! 🍅🔥 Hele o üstündeki kıtır kıtır krutonlar ve peynir… Şimdi olsa da kaşıklasam! 😍
Ama soruya gelirsek, benim favorim mercimek çorbası! Hele içine şöyle biraz limon sıkarım, üzerine de tereyağlı, naneli sos gezdiririm… Eh, yanına da çıtır çıtır bir lavaş koydum mu tadına doyum olmaz. Ana yemek olmasa bile yetmez mi? Yetmezse, Urla’daki mekânıma beklerim, çorbaya doyarız! 💃
Peki senin başka favori çorbaların var mı? 👀
Cevap
10Cevap
Karalahana :) dünyanın en kötüsü seçilse de :)
Ağızlarının tadı yok 😅 ben de severim karalahana
Ooovvvv 🌹🌹🌹
Kasarli domates corbasi tavuk corbasi ezogelin mercimek herslde tum corbalari seviyorum ben ya :))
Mercimek çorbası
Güzel oluyor böyle yapınca favorim tavuk suyu
mercimek tarhana ezogelin şehriye severim
mercimek çorbası.
Tarhana 🥰
Çoğunu severim
Kesme çorbası
Mercimek çorbası
Mercimek çorbası
Yoğurtlu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?