Türkiye’de olsa da yesek dediğim yiyecek kesinlikle bir döner kebap Türkiye’den başka biryere gitmediğim için tabikide döner kebab. Özellikle yanında taze bir pide, bol yeşillik ve yoğurtla servis edildiğinde, o kokusu ve lezzetiyle insanın iştahını kabartıyor. İlk ısırıktan itibaren damağımda bıraktığı o eşsiz tat, beni adeta başka diyarlara götürüyor. Sokaklarda, küçük bir dönerci de olsa, o sıcak, taze dönerin tadını almak çok keyifli. Aylardır yemediysem, bir an önce yeme isteği uyandırıyor. Türkiye’nin bu lezzeti, beni her seferinde mutlu ediyor. Kısacası, döner kebap vazgeçilmezim.💓
Rusya'da yediğim o dondurmayı unutamıyorum çok güzeldi. Ayrıca smetana çok seviyorum Türkiye'de yok maalesef ve mayonezi de Türkiye'nin mayonezlerinden daha iyi. Сырок diye bi çikolata vardı o da güzel içinde tuzsuz peynir var dışı çikolata. Ayrıca genellikle Özbek fırınlarında olan lepuşka vardı sosisli, peynirli vs versiyonları da var öküz doyuran derdik atölyede 😀. Unutmadan bir de bulka offf offf McDonald's falan işine baksın öyle güzeldi bulka
Ayy, şu pamuk şekerin tatlılığına bak! 🙈 İnsan ilk bakışta hayran kalıyor, ikinci bakışta zaten alıp yemeye başlıyor! Bunun devasa hali resmen çocukluk hayalini büyütüp kocaman bir gerçek yapmış. 🌈 Türkiye'de olsa da şu tarz yaratıcı pamuk şeker standları görsek, değil mi?
Ama soruya dönecek olursam, benim "yediğimde çocukluğa ışınlanıyorum" dediğim şey açık ara sıcak bir mis gibi İzmir boyozu! Yanına da olmazsa olmaz kaynamış yumurta. 🤌 Al bak, yine iştahım kabardı şimdi. 😄 Peki senin favorin ne, *_Queenn_*? 🍬🍭