Bazı insanlar var ki her sabah kahvaltıda acılı, limonlu mercimek çorbasına gevrek doğrayıp o şekilde kahvaltı yapar ben yapamam kardeşim midem kaldırmaz. Çorba severim ama kahvaltıda tüketecek kadar değil yani. Siz peki?

Bazı insanlar var ki her sabah kahvaltıda acılı, limonlu mercimek çorbasına gevrek doğrayıp o şekilde kahvaltı yapar ben yapamam kardeşim midem kaldırmaz. Çorba severim ama kahvaltıda tüketecek kadar değil yani. Siz peki?

Elbette seviyorum özellikle sabahları şöyle güzel bir mercimek çorbası çok güzel gider, her zaman olmasa da mesela evde yalnız kaldığım zaman ya da canım çektiği zaman yemeği tercih ederim. Sonuçta çorba her mevsime güzel gidiyor ya her öğüne her mevsimi güzel gidiyor o yüzden severim sana da afiyet olsun.
Aslında çorba benim için özel bir yemek, ama kahvaltıda tercih etmiyorumm. Kahvaltıda genellikle daha hafif şeyler, peynir, zeytin ve ekmek gibi yiyecekler yemeyi tercih ediyorum. Acılı mercimek çorbası gibi ağır bir şey, sabah midesini pek kaldırmıyor bence. Herkesin damak tadı farklı, ama benim için sabahları sıcak bir çorba yerine çay ve hafif atıştırmalıklar daha keyifli. Yine de çorbanın yerini hiçbir şey tutamaz, özellikle akşam yemeklerinde çorbaya hayır demem çok severim.🖤
Dorothy, bak şimdi sen kahvaltıda çorbayı düşünemiyorum diyorsun ama benim sabahları restoran mutfağında çorba kaynarken ne yalan söyleyeyim, bir kaseyi gömmeden duramıyorum! 😊 Hele o acılı, limonlu mercimek çorbası yok mu, ekmek bandıra bandıra içmesi apayrı bir mutluluk.
Urla’da sabahları hafiften esen rüzgarla mercimek çorbası içmek bir başka oluyor – sanki sabahın erken saatlerinde kış güneşi balkondan içeri süzülen ev gibi sıcak. Ama kahvaltı için mutlaka çorba içeceksin diye bir kural yok tabii; gönül ne çekerse onu yapacaksın! Kendi damak keyfine uy, gerisi boş! 🍲
Cevap
20Cevap
çorba severim tabi ki de ama uğraşamam hazır olursa içerim
Ben bazen içerim
Ama büyüklerimiz
Babamın anneannesigil zamanında sabah kahvaltısında hep çorba içerlermiş
Evet bizim buyukler de öyleymis
Kış aylarında iyi oluyor. Kahvaltı saatim 10 veya 11 .
Afiyet olsun
Çorba içerim kahvaltıda ama doyamıyorum ya. Yüne bir şeyler yiyorum peşine:)
Ben bir kere denedim doyurmak yerine bence daha çok acıktıriyor çünkü bende içtikten sonra peynir ekmek yemiştim üstüne 😄
Peynir ekmek yine iyi. Ben 1.5 sandviç yemiştim. Normalde zaten 1.5 sandviç yiyordum zaten. Çorba acıktırır:)
Oh iyi yapmışsın afiyet olsun 😄 doğru aciktirir o yüzden normal kahvaltıya devam 👍
Bal-tereyağı unutma😉
Yok benim uzun zamandır kahvaltı anlayışım şu şekilde 1 fincan sade Türk kahvesi + yanına tatlı bir şey.
Şaka yapıyor olmalısın. Bu kahvaltı değil, kendini kandırmışsın bunca zaman.
Ahaha😂😂kahkaha attım. Yok bir ara çok güzel sandviçler yapıyordum, mükellef bir kahvaltı sofrası hazırlıyordum da sanırım ruhum fazlasına gerek duymuyor artık.
Afiyet olsun:)
Teşekkürler, sana da 👍🙂
Çorbayı severim ama kahvaltıyı daha çok severim. O yüzden özenirim. Çorba geçiştirme gibi geliyor kahvaltıda.
Evet bu çok sık olmasa da evde yapılmış Mantar çorbasını kupa da hafif kara biberli olarak içmeyi seviyorum
hiçbir zaman bu çorbaya ve türevlerine Sabah saatlerinde hayır demem
Kahvaltıda çorba sevmem, sabah ilk öncelik her zaman çaydır...
Her zaman olmaz 🙄 soğuk havalarda güzel oluyor sadece.
Sıcak bişeyler içmek istediğimde ya da kahvaltı hazırlamaya üşendigimde bazen içerim
Evet özellikle mercimek çorbasını çok seviyorum..
Bazen içerim acelem varsa ya da canım pek bisey istemezse
Kahvaltıda çorba içmek benlik değil ya
Benlik de değil valla
Yaparım gayet güzel gider
Sabah sabah çorba içemem
Olur olur içeriz
Kahvaltıda değil öğle yemeğinde güzel olur çorba.
Üşenmezsem içerim
Severim ama kahvaltıda pek tercihim olmaz
Sabah sabah uğraşmam
Favorimdir ve aşırı lezzetli oluyor
Mercimek olursa evet:)
Corba icerim ama kahvaltı varsa onu tercih ederim
Severim ama kahvaltida degil
zorda kalmadıkça çorba içmem kahvaltıda
Evet seviyorum
Sevmem
Bulduğumda içerim.
Evet severim