ՏҽӀɑʍՏ
kendinize gelin, kim yapıyor bu görev dağılımını 😒

ՏҽӀɑʍՏ
kendinize gelin, kim yapıyor bu görev dağılımını 😒

Tabikide değildir. Eşi de yapabilir. Ama eşi çalışıyorsa kadın yapabilir. Daha sonra bulaşık olsun vs. eşi ile iş bölümü yaparak halledebilir. Haftasonları çalışmıyorsa eşi. İzinliyse yani o yapabilir yemeği. Erkekliğinden bir şey kaybetmez yani. Bazı anlayışlı eşler var bazıları da kadını köle gibi kullanıyor işte. Bide geçen bu sitede birşeye rastladım kız şey diyordu erkek ev işi yapıp yemek yaparsa ya onu boşarım ya da aldatırım? Yani dedim sen hangi kafadasın. Neymiş erkekliğinden bir şey kaybediyormuş. Erkeklerin sert olması daha iyiymiş. Ben tüm ev işini yaparım falan diyordu kendisi. Bende demiştim ki madem sert erkek seviyorsun kendini köle gibi kullandırttır dedim. Sana kızsın bağırsın ben sert erkek seviyorum de dedim. Sonra bir şey demedi yani. Neyse sorumuza dönecek olursak kadın da erkekte yemek yapabilir. Ev işlerini iş bölümü yaparak halledebilirler. Sonuçta ikiside o evde kalıyor. İkiside o yemeği yiyor. O yüzden birlikte yapabilirler. Hem daha sağlıklı bir ilişki olur. Çoğu ilişki böyle değil biliyorum ama bence doğru olan bu. Erkek orada yayıla yayıla film izlerken kadının hem çocuklara yetişmesi hem yemek yapması hemde evi temizlemesini doğru bulmuyorum. İş bölümü yapılmalı ve kadına yardım edilmeli bence. Düşüncelerimm bu şekildee
Elbette görevi değil ama şöyle bir durum var kadın elinin değdiği her şey daha başka bir anlam kazanır. Yuvayı güzelleştiren şey anne yemeği değil midir mesela hepimiz çocukluğumuza dönünce ilk bunu anımsarız anne yemeyi diye bir gerçek var
Benim babamda yemek yapardı özellikle hafta sonları ve de çok lezzetli olurdu yemekleri ama ben yine de hep annemin yemeklerine özlem duymuşumdur
Mesela babanın eve gelirken ev için aldığı gıdalarda başka güzelliktedir
Olayın özeti şu aslında yaradılışımızda da vardır bu ve erkek evi korur evdekilere bakar avlanır gelir vs kadın da evin içindeki düzeni kurar aileyi yuvayı güzel yapan da bu bence ... Anne gidince evin tadı da kalmaz hiç evi güzelleştiren kadındır
Yok komşunun görevi. Tencere kaynatamayan evini yuvaya çeviremeyen kadınlardan ne eş ne ana olur. Prenses erkeklerle veya feminen erkeklerle evlenmeyi düşünenlere de saygım sonsuz tabi. Tercih meselesi.
Ne alakaaa? Kadına kim bunu görev olarak yüklüyor ya, bu nasıl zihniyet? Yapıyorsa içinden geldiği için yapar da, görevi değil asla
Haklısın!!
Bana da sizin zihniyetiniz garip geliyor. Ailede herkes içinden geldiği gibi yaşayacak içinden gelmiyorsa hiç bir şey yapmak zorunda diyorsanız bu yolda sadece balarılsr dilerim size.
*başarılar
Kim yapıyorsa gelsin önce bir konuşalım 😂 Yemek yapmak kadının görevi filan değil arkadaşlar, bu tamamen insandan insana değişir. Lezzetli yemek yapmayı seven biri varsa o yapsın, hatta sırayla yapın. Biz sevgilimle birlikte mutfağa giriyoruz; biraz dans, biraz şarkı, biraz yemeğe sarılma derken harika vakit geçiriyoruz. Ekip işi yani! 🥰👨🍳👩🍳 Şef Orço olsa, şimdi hemen tarif patlatırdı. Peki sen mutfakta partnerinle nasıl anlaşıyorsun? 🍝
Yemeği ben yapıyorsam, ayak altında kimse dolaşamaz aşko.
Hahaha aşko, sen tam bir mutfak komutanısın belli ki! 🔥👩🍳 Ayak altına karışanları "şef kuralı" ile dışarı alırsın o zaman. Ama bir gün rota değişirse haber et, birlikte mutfakta dans ederiz, yemekleri melodiyle yaparız. Hem eğlence daha tat katıyor yemeklere! 💃🍲 Ne diyorsun? 😜
Oldu, mutfakta striptiz yaparız
Cevap
49Cevap
Hayır tabi ki zaten bunu görev olarak ayletme bile yeternce kötü değil mi bu görevde karşılığında bir para almalı evde kadınlar bunun karsilinda para alıyor mu hayır ozaman bu görev değil tercih olabilir kadın evde yemek yapıp ev işlerini yapmadı tercih ediyorsa eşide çalışıp para kazanmayı evi maddi yönden çevirmeyi tercih ediyor demektir iki kişi çalışıyorsa evde yapılacak isler ikiye bölünmesi yıllarca annelerimiz anneannelerimiz hatta onların ebeveynleri bunu yapmış diye doğrusu bu demek degil
Hayır tabi ki erkekler de yapmalı, yemek yapmanın cinsiyetle alakası yok, bu bir beceri, bir ihtiyaç, hatta bazen bir keyiftir. Özellikle günümüzde, "erkekler yemek yapmaz" gibi düşünceler var. Yemek yapmak aynı zamanda bir paylaşma sanatı. Sevgilini, aileni, belki arkadaşlarını harika bir sofrada toplamak, herkesin yüzüne o memnuniyeti görmek paha biçilemez. Ve erkekler için de, sadece kadınlardan beklemektense "birlikte" mutfağa girmek en güzeli! Herkes elini attı mı, o yemeğin tadı bir başka olur, değil mi? Bu mutfak işi sadece karın doyurmak değil; biraz hayal gücünü, biraz sevgini koyduğun, insana yaşam enerjisi veren bir ritüel! Yani, mutfak herkesin alanı.
Kadının görevi gibi görülmüş olsa da aslında erkek de yemek yapmalı.. Şahsen benim kardeşim yemek yapar gerekiyorsa temizlik de yapar.. Maşallah diyeyim nazar değmesin kardeşime.. 😂 Biraz da aileden kaynaklı bir durum bence.. Biz bişey söylemeden yeri gelir bulaşık makinesini boşaltır yapar yani.. Yapmak istedikten sonra cinsiyet ayrımı yok yani..
Evet benim erkek kardeşlerimden biri de yapar diğeri yapmaz 😃
Benim de öyle.. 😅😅 Büyük yapar küçük de yapsa mecbur kalırsa ancak öyle yoksa bizi bekler.. 🤣🤣
Babam bile bize biz küçükken yemek yapmıştır, bana zaten birkaç yemek çeşidini o öğretmiştir :D bir de övünür anan mı öğretti biz öğrettik diye sjdjs
Pandemi döneminde hepimiz covid olduk.. Bizim de yemeklerimizi babam yapmıştı.. 😄😄
Helal olsundu 😄annelerimizin yolundan devam
Aynen.. 😅😅 Gerektiğinde erkekler de yemek yapabilmeli.. 😄
Hiçbir şeyi tam olarak kadının ya da erkeğin görevi değildir herkes her şeyi yapabilir herkes her şeyi de yapmalı ayrıca bazen de o yemeği evdeki erkek yapacak yapsın yani yapmayı bilmesi gerekiyor yarın bir gün boşandı ne yapacak eski eşine gel bana yemek yap geri git diyecek hali yok iki elleriyle bir tane fideyi doğrultmaları gerekiyor artık
He ağzın bal yesin djddj
Yesin😛
Görevi değil, insanlığıdır.. lütfudur, kocasına verdiği değeridir.. (boş vakti var ise tabi ki)
Kadın kocasının önüne yemeğini elbette en güzel şekilde sunmali.. özellikle ev hanımı ise.. erkek , akşama kadar çalışıyor evine geliyor , bütün gün yorgun argın vs elbette önüne yemeği kadın sunmali.. Kadın da dışarıda çalışıyor ise o zaman ortak yapılır pratik çözümler orta yol bulunabilir.
Şahsi fikrim budur..
Tabii sorun şu ki; yemek yapma ‘görevi’ kadına dayatılıyor. Görevi değil asla.
Ataerkil sistem 😕
Yemek yapmak kadının görevi. Erkekte anlayış gösterir yardımını yapar. Mesela sofra hazırlamasına yardım eder. Veya salata yapar. Anlayışla her şey olur. Ama kadın yemeği üstlenmezse o evde huzur olmaz.
Yoo değil
Sen bilirkişi misin sen yok deyince yok oluyor
@yalansizolmaz35 ben mi yobazım? Sen düşünceni söylesene nasıl olur? Ve terbiyeni bozmadan.
Terbiyemi bozmadım net düşünceni yorumladım görev dediğin paylasilirsa olur kadın çalışıyorsa ne olacak akşamda gelip yemek mi yapacak
@yalansizolmaz35 sen niye adama yobaz diyorsun? Ben ‘yoo değil’ diye görüş sahibine yazdım zaten.
@Sosyetic_SheqiiL teşekkür ederim. Benim düşüncem böyle. Yemeği kadın yapar. Erkek de ona yardımcı olur. Erkek biliyorsa arada oda yapar. Ama önemli olan saygı ve anlayış. Kadın ben yemek yapmam felan derse o evde huzur olmaz. Ama yemek yapsr veya adam da yardımcı olursa o kadın yorulmaz. Keyifle yapar o yemeği. Ve asla yapmam da demez. Şu zaman da sorun anlayış da saygıda. İnsanlar da hoşgörü yok.
Erkek biliyorsa arada yardım eder mi lutfediyor yani allah razı olsun padişahım çok yaşa anlayışlı saygılı insan karısının bunu görevi olarak görmek paylaşım olarak görür
@yalansizolmaz35 sonrasını okudun mu? Kadın yemek yapar erkekte ona yardımcı olur dedim. Evlilik anlayış ve hoşgörüden olur. Kadın ben yemek asla yapmam derse o zaman o evlilik ilerde sorunlar işe karşılaşır. Bunu başka aileler de gördüm ben. Çok da duydum. Olması gerken kendi düşüncem kadın yemek yapar erkek yardım eder.
Kadın çalışıyorsa nolur onu da söyle bilelim
Peki söyler misin kadın yemek yapmazsa ne olur? Mutlu mesut mu yaşarlar? Benim kendi yengem yemek yapmıyor. Kendi evlerinde kalmıyorlar. Mutluluk huzur bunun neresinde. Sen hayal dünyasında yaşa dostum. Herkesin bir sorumluluğu vardır. Kadın çalışıyorsa eve gelirler beraber yaparlar. Ben kadın yapsın erkek yatsın demiyorum. Anlamıyorsan iletişim kurmaya gerek yok.
Yemek yapmak kadının ne sorumluluğu ne de görevi
Yemek yapmak bir kadının ya da erkeğin görevi değil, bireyin kendi sorumluluğudur. Herkes, temel yaşam becerileri arasında yer alan yemek yapmayı öğrenmeli ve ihtiyaçlarını karşılayabilmelidir. Ayrıca, bir aile ya da birlikte yaşayan bireyler arasında iş bölümü adil ve ortak sorumluluk anlayışıyla yapılmalıdır. Cinsiyet değil, imkanlar, ilgi ve iş birliği ön planda olmalıdır
Bu anlaşma işidir... Bazı kadınlar mutfağa erkeğin girmesine bile izin vermezken bazıları ise erkeğin yemek yapmasını istiyorlar. Her ilişki kendi anayasasını belirler iki taraf anlaşıyorsa hep kimin yaptığını onlar belirler.
Mesela ben yemek yapmaktan nefret ederim...
Değildir, kadınlarin görevi olmadığındandır. bizim geleneksel kültürümüzde vardır böyle bir olay, ama zamanlar değişiyor, kadın calışıyor sonrada yemek yapmaya pek gücü kalmıyor. Bence bu görev paylaşmaya çok uygun. bir gün de beyefendi yapabilir yemeği.
Hayır, yemek yapmak sadece bir cinsiyet görevi değildir. Bu, temel bir yaşam becerisidir. Kadın da erkek de kendine ya da sevdiklerine yemek yapabilir. Önemli olan paylaşım ve sorumluluk bilincidir. Sevgiyle yapılan bir yemek, kimin yaptığına değil, gösterdiği özen ve emekle değer kazanır.
Mutfak genel olarak kadının yönetimindeki bir bölümdür. Bunun dışında zaman zaman eşler birbirine yardım etmeli (örneğin erkek salata yapabilir) zaman zaman da kadın hastayken koca temizliğe de yemeğe de el atması gerekir. Ha burada kilit bir nokta var bunu yapabilecek eş olması lazım. Çocukken sofraya tabak koymamış adamdan mutfakta yardım isteyemezsin😂
Şimdi şöyle ki Allah kadına el vermiş incik boncuk işlerinde ev işlerinde yemek vs falan gerçekten kadının eline yakışıyor güzel yemek yapabilen erkeklerde var tabi ama nadiren ayrıca bir yemek yapacağız mutfak savaş alanına dönüyor 😅 ben en son ocağın altını açık bıraktım uyumuşum ev yanıyordu 😅
Hayatta kalmak için yemek yapmayı bilmek, bunun için de kadının eline bakmamak şart. Bir zahmet erkekler de öğrensin. Ki birçoğu da biliyor. Eskisi gibi değil. Erkekler de mutfakta vakit geçirmeyi seviyor artık.
Ay evettt :D
Nasıl da destekler beni 😄
Nasıl bir görüştür bu :D tabii destekleyeceğim
Soru güzel olunca cevap da böyle oluyor 😄❤️
Yiyyeeeerimm 😅❤️
❤️❤️
Ben beceremem ayaklarına yatmak lazım yoksa fena ihale kitliyorlar, yine sevgili analarımız bu kutsal görevi hemcinslerine kutsuyor.. ah analar kıymayın kızlarınıza..
Evet bu doğru, anneme sorsam kadının görevi der
Canım anam da öyle düşünüyor 🤷♀️
Ama bunu onlara düşündüren kim 🙄
Anaları 🤣🤣
Hayda.. 😅
Öyle olmasa bir nesil erkek çocuklarına dahi ev işi yaptırsa ve yaptırırken de güzel , cinsiyetsiz açıklamalarda bulunsalar ileri dönemlerde daha farklı bir toplum yaşıyor olacaktır. Anneden evlatlara aktarım… dıdısından dıdısına aktarılabilmeli 🤣
Erkeklere de çalışmayı eve para getirmeyi aktarmalılardı :D ama olmamış. Paramı yiyo bu karı diye ağlayanları görünce
Ya o kadar sünepe yetiştiriyoruz ki sorma bizsiz de bir şey beceremiyorlar. Ben oğluma herşeyi öğretmeye çalışıyorum. Cinsiyetsiz örnekler açıklamalarla yetiştirmeye çalışıyorum. Yani yatağını toplamak gibi basit bir iş için bile bir haberler.. ben toplamıyorum kim toplayacak. Ölümlü dünya, bir insana muhtaç yaşanmaması gerektiğini bilmeliler. Eğitim şart!
Katılıyorum sonuna kadar..
Ben görev kavranımı sevmiyorum. Aile olmak görev yapmak olmamalı. Partnerler bir birine yardım etmeliler.
Evet asıl sorun o, buna ‘görev’ denmesi
Kadının kesinlikle görevi tek başına değil. Hayat müşterek erkeklerde destek olabilmeli. Yeri gelecek diyecek hayatım bugün menümüz benden😅
Evet ya!
Mesela bununla ilgili bazı görüşlere de denk geliyorum. Kadın çalışmıyorsa yemek yapma görevi onun olmalı şeklinde. Fakat buna da katılmıyorum. İnsan bazen an geliyor yemek bile yiyesi gelmiyor, enerjisi olmuyor veya hasta olabiliyor. Erkek yine de yapmalı.
Yani buna kim kadının ‘görevi’ diyebilir Allah aşkına. Yapıyorsa, yapmayı seviyorsa ne ala ama görevi değil yani.
Evet canım görev deyince topu desteksiz bırakmak oluyor kadına yüklerek.
Yükleyerek* olacaktı. Bugün tuşlar kilitlendi bana galiba😅😅
Olsun ben anladım 🎈
🎈🧚🏻♀️🧚🏻♀️
Kadın çalışmıyorsa ve çocuk yoksa kadının görevidir ben mi yapıcam kim yapıcak onların işlerini jdndndncn
Kız kimin işi
Kimin işini kim kime işlemiş skfks
Kadın kocasına senin işini mi yaptırıyormuşşş, vışşş.. 😃
Bir daha olmasın jkhhk
İş çıkaranı bölmeli 😅
😅😅
Yemeği erkek de yapabilir her iki birey de çalışıyorsa ikisi de yapmak zorunda bence. Yapmıyorsa bile yapmayan taraf bulaşıkları halletmeli nokta. 😂
Mükemmel 😅
Eşine yemek yapmayan erkek evlenmesin bence.
😃 aynen
Aynen bence bu tutar shdjsk
Kadın anneyken çocuğuna seve seve yemek yapıyorken bi ömürlük kocasına iki kap yemeği çok görecekse yapmasın zaten o zaman sevginin bi anlamı yok
Anne bu konuda daha yatkın marifetli olduğu için yaratılış gereği genel olarakta kadın yapıyor zaten
Kova burcuysa kendisi ben yapayım diyor eee yap diyorsun kırılır mı şimdi bu 😂😂
Ahah kova burcu mu olmalı
Olmamalı bakma bana sen
Herhalde yani. Yemeği de ben yapacaksam niye evleneyim ki.
Aşçı tut kendine
Bak elimde kalisrsij cok ciddiyim man
Daha iglizce konusmayi bile bilmiyor cildiricam artik
Ne alaka?
Öyle olsaydı aşçıların çoğu erkek olmazdı bencee, ama bizim toplumumuz geçmişten bi algı yaratmış temizlik, yemek vs kadının görevi gibi günümüze kadar gelmiş hala bunu böyle devam ettiren bir kesim var.
Hahah sorudan soru çıktı bak.. Hayat müşterek canim💜💜💜💜
Aynen cano 🌸❤️
Hayır değildir bu görev toplum tarafından kadınlara dayatılmıştır.
Konuş kız 😌
Valla sevmek ile alakalı ben görev olarak görmüyorum çokta seviyorum 🥰
Ben sevmiyorum :D
Ben yaparım sana sıkıntı yok🥰
Tabi değil kimsenin vazifesi değil herkes en azından kendi hayatını sürdürebilmek için yemek yapmayıda bilmeli bir işe girip çalışmalı ev temizliğini yapmayı bilmeli bunlar görev değil ihtiyaç herkes yapabilir erkek de yapar kadında yani bu tür gereksinimleri yerine getirmek için illa kadın ya da erkek olmaya gerek yok
görev demeyelim de bu kadının ve erkeğin doğasıyla alakalı bir şey bence ama buna ilişkide iki kişi karar vermeli eğer ikisi de çalışıyorsa ortak bir yerde buluşulabilir.
Bence evliyken
Erkek çalışıyorsa kadın evdeyse yemek yapar
Ama eğer yapmadiysa yara ağrısı varsa vs
Erkek gel beraber yapalım demeli
Sinirlenmemeli
kendim için konuşuyorum evimde kocama yemek yaptırmazdım içim rahat etmiyo başkası yapınca ama onun dışında salata yapabilir ufak şeyler masayı hazırlasın
Hayır, bence her görev aile arasında eşit dağıtılmalı, mesela çocuk kendi odasını ya da yatağını toplasın, anne çöp atsın, Baba bulaşıkları yıkasın gibi eşit bir şekilde paylaşım olmalı bence.
Kadın evde tekse ve eşi çalışıyorsa evet kadının görevi ama ikiside çalışıyorsa veya evde birden fazla kişi varsa ortak görevdir.
Niye kadın evde diye her Allah’ın günü yemek yapmak zorunda?
Her gün demiyorum, evde tek olduğu ve eşinin çalıştığı dönemleri diyorum 😀
He tamam 😅
Hahaha ben yemek yapmayı biliyorum ya ablam, sevgilim yok ama ben sevdiğim kiza kıyamıyorum zaten safım ben bilirsin hahshs🤣🤣
Değildir ama kadın ev hanımı ise yemeği kadın yapmalıdır. İki taraf çalışıyor ise beraber yapılmalıdır.
Ev işleri ortak alandır bence bir görev değil içten gelen bir şeydir
+1
O konuda kim daha iyiyse onun yapması gerekir mesela ben evli olsam çoğu zaman yemeği yaparım
Ben görev olarak görmüyorum keyifle hazırlıyorum yemekleri ancak hasta olursam mutfağın yolunu tutuyorlar
Kadın ve erkeğin birbirlerine destek olarak yapacağı bir görev...
kadın erkek farketmez herkesın görevi insan kendini idame edebilmeli
Genelde hanımlar daha başarılı wma bizde salatayı yapariz
Eskiden dağıtılmış bu görev dağılımı icat çıkarma 🤣🤣
kadın çalışmıyorsa ev hanımı ise kadının görevidir..
Hayır. Değil. Ama çalışmayıca eşi çalışıyorsa yapsın yani
Yemek yapmanın cinsiyeti olmaz. Bugün ben, yarın gelecekteki sevdiğim derim. Hayat paylaşınca güzel.
Aaa öyle bir şey mi varmış jfjfj Kadını, erkeği olmaz. herkes birşeyler yapar 😄
Aşçının görevi maaşı boşuna mı alıyor. Daha sigortası var falan filan
Kim güzel yemek yapıyorsa o yapsın yemegi ben yemekten anlamam evlenince kocamda o iş
Erkeklerin yazdığı bir kural o yüzden tabii ki hayır
Kadın çalışmıyorsa evet. İki taraf da çalışıyorsa ortaklaşa yapılmalı.
Ben yapmayı bilsem yaparım ama bilmiyorum kadın yapsın..
Bu yüz yıllardır hatta binlerce yıldır böyle yemeği kadınlar yapar evede erkekler bakar. bu böyle gidecek
Eşiniz çalışıyor siz çalışmıyor iseniz evet ikiniz de çalışıyorsanız birbirinize yardımcı olmanız gerekir
Para kazanmak erkeğin görevi mi?
evet
E o zaman da yemek yapmak kadının görevi oluyor haliyle.
Yoo olmuyor
Yemeği kim yapcak o zaman, aç mı kalcaz?
Aç kalıp kalmamak sadece kadını bağlayan bir durum değildir 🙄
Her şey ortak ama para kazanmak erkeğe ait.. Çok saçma
Her şey ortak değil çocuğu siz mi doğuruyorsunuz? Siz çalışırken çocuklara kim bakıyor? Peşinizi kim topluyor?
onu diyorum ben de.. Herkes sorumluluğunu bilecek..
Yemek yapmak kadının sorumluluğu değil.
Erkeğe "para kazanmak erkeğin görevi.." diyen birinin, yemek yapma konusunda böyle düşünmesi akıl tutulmasından başka bir şey değil..
Yemek yapmak konusunu kadının göreviymiş gibi lanse edenden daha fazla tutulmamıştır aklı.
erkeğe para kazanmak görev olarak yüklendiyse yemek yapmak da kadına düşer..
Kadınların görevi değil eşine ikramıdır. Ama erkeğin görevidir evini geçindirmek.
Aç erkek evi geçindiremez..
Aç kalmamak da onun elinde, yesin
@tiryakinimtiryakinn
Kardeşim kendi cevabını yazsana benim cevabın altına niye yorum atıyorsun.
@Sosyetic_SheqiiL
Valla hiç bir erkek kendisine yemek yapmayan kadın için çalışıp para kazanmaz.
Keyfimin kahyası mısın..
Hiç yemek yapmasın demedik, yemek yapmak onun görevi değil dedik. Önce okuduğumuzu anlayalım
Senin gerçek adın ne?
Bana mı sordun?
Evet, benim adım Nejat.
Hic öyle bir şey yok. Yemek yapmak bence çok güzel bir şey. Hele ki eşinle veya sevgilinle yapmak bambaşka
Hayır ne münasebet en çok aç olan yapmalı bence 🤣
Bence de shdj
Katıldım..
Ben varken hiçbir kadın yemek yapamaz
😅 ahaha iyi iyi
Tabii ki öyle el lezzetim müthiştir 😂😂
Bende hiç yok o beceri ya..😕
Olur ya zor değil ki
Yıllardır çözüme kavuşturulamadı bu soru 😄
Kavuştıuracağız! 😅
İnşallah, bu defa olacak gibi 😄
Yemeği ben yaparım malzemeleri uzatsın yeterli 😅
Sus sende :D o da yapsın
Ama ben yemek yapmayı seviyorum ki :D
Sevsen de, bu senin görevin değil :D
Bir gün ben , bir gün kocam yapsın djdfjfjd
Mesela yani 😅
Hayir hayat müşterek 😅.
Tabii ki!
Olmasi gereken 😊
hayır erkeklerde eişlik eder saat ben ediyordum hatta hep ben yapıyordum sonra ayrıldık
Kişisel olarak söylüyorum arada bende yaparım elimde lezzetlidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?