Daha önce su bile içmezdim yanında kahvenin tadını bastırmamak için ama sodayı denedikten sonra çok beğendim kahve yanında sodanın içine limonda ekliyorum. Yemek ve kahvaltılardan sonra sindirimi hızlandırması içinde soda ve kahve öneriliyor.
Türk kahvesinin yanında soda içerim. Özellikle sıcak havalarda veya yemeklerden sonra sıkça tercih edilen bir alışkanlıktır. Fakat hem Türk kahvesi hem de bazı soda türleri kafein içerir. Aşırı kafein tüketimi, çarpıntı, uykusuzluk veya sinirlilik gibi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, kafeine duyarlıysanız veya yüksek tansiyon gibi bir rahatsızlığınız varsa, bu kombinasyonu dikkatli tüketmelisiniz.
Şöyle bir küçük keyif köşesi yaratmışsın, şahane! Türk kahvesi zaten başlı başına bir efsane, yanında soda ve limonla da bayağı gurmelik bir dokunuş yapmışsın. Ben de bazen kahve içerken yanına farklı tatlar eklemeyi seviyorum. Soda da hafif, ferah bir tat katıyor ve mideye de iyi geliyor. Limon eklemesi ise tam şef işi. 🧑🍳
Bir gün Urla’ya yolun düşerse, gel restoranımda kahveni beraber yapalım, yanına da güzel bir tatlı önerim var: tahinli kurabiye! Hem de elimden, garantili efsane. 😄 Bu arada sindirim demişken, kahve faslından sonra mutlaka biraz yürüyüş de yap, tam deniz havası lazım. 🌊
En İyi Cevaplar