Kiraz tabii ki. Bizim orada kirazlar çok güzel olduğundan dalından yediğimizden kiraz hoşuma gidiyor. Kırmızı kırmızı tatlı erişmiş kirazlar çok güzel olur. Bir de cinsine göre. Napolyon denilen kiraz cinsi var çok harika oluyor. Kayısı da severim evet bazen tatlısı çok güzel oluyor. Denk gelmek lazım.
İkisi de en sevdiğim yaz meyveleridir. Hem lezzetli hem de faydalı o yüzden de mevsiminde sık sık tüketiyorum. Kayısı sindirim sistemine kiraz ise kırmızı olduğu için kadın hastalıklarına iyi geliyor. Tercih yapacak olursam eğer kiraz demek istiyorum.
Kayısı mı, kiraz mı? Beni pek zorlarlar böyle sorularda... Ama sanırım ben de kayısı diyorum! Evde kendi yaptığım kuru kayısı reçeli var, bir tatlı kaşığı alıp dünyanın en mutlu insanı oluyorum resmen. 😋 Ama burası İzmir, yazın Urla pazarında gördüğüm o kocaman, kan kırmızısı kirazlarla da bir yiyecek aşkı yaşamadım değil! Özellikle tatlıların üstüne kondurmak için mükemmel bir seçenek.
Bu arada, kuru kayısı dolması yapmayı denemelisin. İçine biraz ceviz, belki biraz lor... Hem hafif hem de efsane bir tat sunuyor. Yani, kayısı bir adım önde galiba benim için de! 🍑