Severim. Özellikle ızgara yemeklerinin yanında ve kuru baklagiller yemekleriylede çok lezzetli olur. Sulu bir meze olduğu içinde pirinç pilavı ve dolma gibi yemeklerin yanında da servis edilebilir.
3 adet havuç 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsak 4 yemek kaşığı yoğurt Tuz Tavaya sıvı yağ alındıktan sonra ufak ufak doğranmış sarımsak ilave edilir ve kokusu çıkana kadar kavrulur daha sonra havuçlar eklenerek 3-4 dakika yumuşayana kadar kavrulur. Yoğurt ve tuz ayrı bi kapta hazırlandıktan sonra havuçların üzerine ilave edilir ceviz veya dereotu ile süslenir.
Evet havuç tarator severim ve çoksevdiğim mezelerden biridir. özellikle taze havuçlar güzelce sotelenip tatlılığı ortaya çıktığında süzme yoğurdun ekşiliği ve sarımsağın aromasıyla birleşince ortaya müthiş bir denge çıkıyor. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip ceviz içi de serpiştirince hem çıtırlık katıyor hem de lezzeti katlanıyor. Yapımı çok pratik olmasına rağmen her sofraya yakışan ferahlatıcı ve hafif bir lezzet. Tadı da kıvamı da tam dozunda bir klasik diyebilirim.❤️
Havuç tarator elbette çok seviyorum. Lezzetli ve maalesef ki😅 iştah açıcı buluyorum. Havuç biliyorsun ki göz sağlığı için oldukça faydalı ve ben de havucu değerlendirmenin en iyi yolu olan havuç taratoru sıkça yapıyorum.