1 yılEğer 2 kahveye 400 TL verirsem, kesinlikle şaşkınlık ve belki biraz da şok hissi yaşarım! Bugün çoğu yerde kahve fiyatları gerçekten çok artmış olsa da, 200 TL bir kahve için oldukça yüksek bir ücret gibi geliyor. Bu durumda, içtiğimiz kahvenin sunduğu deneyimin, atmosferin veya sunumun gerçekten özel olması gerektiğini hissederim.
Tabii ki, bazen bazı özel kahve dükkanlarında veya lüks otellerde fiyatlar bu kadar yüksek olabiliyor, ama bu durumda genellikle daha fazla bir deneyim arayışı olur. Kahvenin tadı, ortamın ambiyansı ve belki de servis şekli buna değer mi diye düşünürüm.
Fiyat konusunda yüksek olsa da, bu durum bazen "bu fiyatı hak edecek bir şey mi?" sorusunu gündeme getirebilir. Yine de, bazen keyifli bir anı yaratmak için insanlar farklı şeylere para harcayabiliyor; fakat kahve, günlük bir ihtiyaçken bu kadar yüksek bir fiyat biraz fazla gibi. 😊
02 Yorumla- 1 yıl
İsim yapmış bir self servis karton varda maliye maksinum 30tl geçmeyen bir kahve hiç ha etmiyor. boğaz manzarasında masama sunulmul lüks bir mekanda veririm
- 1 yıl
:)
En İyi Cevaplar
1 yılMerhaba
İnsanların parayı bu kadar dert etmesi ve olayları yanlış anlaması beni sinir ediyor. Fiyatları belirleyen unsurlardan en önemlisi toplumdakı insanlar. Karşı çıkılmıyorsa ve birşeyler yapılmıyorsa sorun onlarda çünkü sürekli bunu kullanan insanlar da var unutmayın. Diğer mesele toplum kendisi için birşeyler yapmalı ve başarmalı bu konu siyasi, ekonomik ve diğer şeylere giriyor
Gelelim asıl konuya, eğer ki birisi gösteriş için ve ya hizmet görmek için lüks ve ya öylesine restoran, kafe ve. s giriyorsa bunun bedelinin ne olacağını bilmeli. Mesela ben evde kendim restoranda verilen kahveden daha iyisini yapabilirim ama bazen yeni restoran ve ya kafelere bakmak için zevk almak için kahveyi ve ya yemeği orada yerim ve parası elbet ki daha fazla olur, çünkü adamlar sana hizmet veriyor. Zira verdikleri hizmetin kalitesi ve emekleri verdiğim paraya değmiyorsa ya da başka yerde daha iyisi varsa gerekeni yapmak bana düşer ve benim gibi diğerlerine de
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl2 kahveye 400 tl mi verdin? Oha tamam gel ben sana hazırlıcam hajahahajajjajsjs şaka mısın oha sen kahveyi bürükselde mi içtin ajajajaja yoksa kahveyi fransa'da mi içtin 400 tl verdin hahahahahahs knka birisine söyleme valla seninle dalga geçerler hajajsjsj mal mısın oha hahahahah
01 Yorumla- 1 yıl
Kanka sanırım sen dışarı çıkmıyorsun. büyük boy 1 kahve 150-250 arasında değişiyor. Fiyatlar hiç normal değil abartı çok abartı
Kahvenin tadını çıkarmaya bakıyorum.
02 Yorumla- 1 yıl
Bizde aynı seyi yaptık kahve tadını uzun uzun cıkardık 1 kahve ile 3 saat elektrikli sovba altında oturduk
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
- Yeme & İçme konusunda 10b cevap paylaştı.
1 yıl2 çift kelam şart. Verelim gitsin, ne olacak.
00 Yorumla Kötü oluyorum şaka bı yana fiyatları fazla abarttılar üç gün önce çıktım sadece çaya 70 ödedim
19 Yorumla- 1 yıl
fiyatlar çok abartılmış ben 2 çay 250 verdğimi bilirim insanlar yoluyorlar
- 1 yıl
aslında çok lüks mekan değildi. sadece konumu gereği insanlar mecbur oturuyır
- 1 yıl
Bu zenginlik değil büyükşehirde yaşamaın bir maliyeti götürüsü
- 1 yıl
Ben tek ya da samşmi arkadaşımla gideceksem gitmeden menü inceliyorum mekan google yprumlarına bakıyorum bu kunuda özenliyim. Fakat plansız ve ortam gereği çevremde insanlar varsa vrmek zorundayız
- 1 yıl
Ben buna bire bir şahit oldum bitki çayı istedim 1 fincan sıcak su + poşet çay +şeker olduğu servis gedi çay BİM malı bitki çayyıdı. Günüzde artık içecek yiyecke değilk mekan para ödüyoruz
1 yılFiyat algımı kaybettim artık bişi hissetmiyorum
21 Yorumla- 1 yıl
bende aynı durumdayım
- Yeme & İçme konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yıl:))) dışarıda kayfe içmiyorum epeydir... ama can yakar yaa çok gerçekten
13 Yorumla- 1 yıl
İş ve oprtam gereği gitmek zorunda kaldığımız mekanlar var malzesef fiyatlar çok çok abartı
- 1 yıl
Çok haklısın
- 1 yıl
umarım normal günlere döneriz
1 yılAllah uzun ömür versin Şehmuz, demek istiyorum 😅
11 Yorumla- 1 yıl
mecbur kaldım
Ben keyifçi insanım, hiçbir şey hissetmiyorum canım sağ ol :dd
11 Yorumla- 1 yıl
bend ekeyif severim ama mekan adı bil yoktu saçma sapan bir yerde soyulduk
Para zaten harcanmak için ama 2 kahveyede 400 tl vermem. Onun yerine gittim kahve makinesi aldım para vermeyeyim diye. Biraz maliyetli oldu ama istediğim her tür kahveyi yapabiliyor
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 498 cevap paylaştı.
1 yıl
O 2 kahvenin şu an elimdeki 5 tl kahveden farkı ne sadece mekana para veriliyor pek dişarda kahve içmem
15 Yorumla- 1 yıl
tam bir fps bir kedi :D
- 1 yıl
@yaralıdavsan neyyyyy
- 1 yıl
senin gibi kızları koruma altına almak lazım nesliniz azalıyor red panda gibi tükeniyor sayınız :D
- 1 yıl
ortam gereği gitmek zorunda kalıyoruz
- 1 yıl
dogru bazen oluyor ama seçeneklerim çok :D
Gizli Üye(30-35)1 yılLüks bir yerdeyse normal hatta uyguna bile içmiṣsin. Ben 5 ay önce turistik bi yerde 230tl ödemiṣtim bir bardağa.
11 Yorumla- 1 yıl
Ben fırsatlcığ çok kızıyorum insanlar altefnatif yoksa resmen açıktan soyuluyoruz
1 yılO da ne ki 3 fincan sıcak çikolataya 700 küsür vermiştik.. sosyal medyada popüler olan aşırı reklam verilen hiçbir mekana gitmeyin kgjgj
10 YorumlaHiç bir şey. Pahalilık algım bozuldu. Normal gibi gelir oldu artık. Ama değil.
20 Yorumla
1 yıl2 bardağa o parayı vereceğime tahtakale , BİM , şok gibi yerlerden paketiyle filtre kahve alırım. 1.5 - 2 ay rahat rahat içerim. Bireyin geliri çok fazla ise ona bir şey diyemem.
02 Yorumla- 1 yıl
akşam iş çıkışı bir görüşme yapacaksınız. görüeceğiniz kişiye termısla mı kahve ısmarlıyacaksınız
- 1 yıl
Geliri sağlam olan ve işi bunu gerektiren insanlara bir lafım olamaz. İşiniz bunu gerektiriyorsa mecbursunuz başka bir seçenek yok.
- Yeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBir kahveye verdiğim veya evde içtiğim için zoruma giden bir şey yok.
10 Yorumla
1 yılGereklilik olmadığı sürece mantık dışı bir durum. Fakat her durumdan keyif almak içilen kahveyi pahalı da olsa anlamlı hale getirebilir diye düşünüyorum.
00 Yorumlaaçıkcası bir mekana gitmişsen orada sadece kahve parası ödemezsin. Mekanı ve anı satın alıyorsun bir nevi. O yüzden bu tarz bir yere gitmişsem ( ki artık pek tercih etmiyorum ) karşılarım ve bişey hissetmem. Ama onun dışında kesinlikle katılıyorum kahve lüks olmamalı..
00 YorumlaBunun icin Philips lattego aldim geçen sene, dışarıdan içmiyorum kolay çok nadir Türk kahvesi icerim
01 Yorumla- 1 yıl
Benim evimdce kahve makimnası var ama iş toplantınvs gitmek zorunda kalıyoruz
Yeme & İçme konusunda 727 cevap paylaştı. Aklım eksik gibi hissediyorum. O yüzden vermiyorum.
01 Yorumla- 1 yıl
bazen ortam gereği gitmek zorunda kalıyoruz hayat ve iş akılı diyelim
Ben etiler'de oturuyorum para benim için sorun değil ama ben bile kendimi enayi gibi hissediyorum
00 Yorumla
1 yılKafeye gidersem de kahve almadan oturuyorum öğrencilik zor
03 Yorumla- 1 yıl
En güzelini yapıyorsunuz... fiyatları çok abarttılar. termos ile çıkıyorum
- 1 yıl
En mantıklısı valla almaya gerek yok
- 1 yıl
arabaya termos aldım araba kahve yapıp her yerde içiyoruz
Gizli Üye(36-45)1 yılArtık her şey maalesef normal geliyor çay veya kahve için bana hala pahalı geliyor gitmezdim sanırım öyle pahalı biyere
Ama yine de tadını çıkarmak lazım orası ayri
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılVermem canımı alın paramı almayın vgnbjnhnn öğrenciyim olmazzz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılDışarıda en son me zaman kahve içtim bilmiyorum ama Türkiye'de artık her şey pahalı can güvenliği hariç. Onda en ucuz ülkeyiz.
04 Yorumla- 1 yıl
Canımızın hiç değeri yok şans eseri yaşıyruz
Cevap sahibi1 yılKesinlikle öyle
- 1 yıl
Bizler artık yarını düşünmeden büyün varsa iyiyiz bu toplum duyarsız ve para göz bir hale geldi maalesef
Cevap sahibi1 yıl78 kişi ölüyor yangın söndürme tüpleri iki katı fiyatına çikiyor. Siyaseti karıştırmayın diyorlar a dan z ye yozlaşma nedeni onlar... her şey bk bu ülkede. Fırsat bulayım topuklarımı popoma vura vura kaçacam ülkeden. Bu toplumu kimse kurtaramaz toplum çok beter yozlaştı. Ben düzeltemem. Geleceğimi çocuğum olursa çocuğumu bu tür yozlaşmaya bırakamam. Ölürüm daha iyi.
Bir kahveye 200 vermek bana aptallık gibi geliyor
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,4b cevap paylaştı. hissetmiyorum bi elim ayağım uyuşuyor bi karıncalanma gelio
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılYani enayi gibi hissederim, evde kendi kahvemi kendim yaparım yahu
00 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 637 cevap paylaştı.
1 yılMadonun kahvesini sevdiğim için gidiyorum bana koymuyor
00 Yorumla Evde içtiğim için bir şey hissetmiyorum..
11 Yorumla- 1 yıl
Arada dışarı çıkmaz zorunda kalıyuoruz
1 yılKendi kahvemi kendim yapıyorum
13 Yorumla- 1 yıl
Genelde arabada termos taşırım ama oertam gereği girmek zorunda kalıyoruz
- 1 yıl
Kahve çok pahalı ekstrem farklı olmazsa kendim yaparim
- 1 yıl
bende kendim ayaorım ama zaman içinde denk gelmiyor m
Gizli Üye(25-29)1 yılVermiyorum. Versem kahvenin tadını alamazdım. Gerçi her şey o kadar pahalıki hiçbir şeyin tadını alamıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılTadı kötu bubble tea ya 600 verince çok mal hissetmiştim
03 Yorumla- 1 yıl
birde tadı kötüyse daha felaket
Cevap sahibi1 yılEvet boşa gitmesin diye pipetin içinden birbirimize fırlatıyorduk
- 1 yıl
:) günüzde fiyat algısını yitirdik
400 lira vermem dediğiniz her şeye o parayı vereceksiniz arkadaşlar. Ülke oraya gidiyor. Asıl mesele zevk alana enayi demek değil, bu durumu sorgulamak. Dışarıda tavuk döner bile olmuş 150-200. İnsan gibi yaşamak istemek enayilik olmamalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNe 400 u altın bardaktaki iciyoniux
21 Yorumla- 1 yıl
sanırım sen hiç mekan gitmemissin
Gizli Üye(18-24)1 yıl2. Kahveye 400 verecek kadar aptal değilim
11 Yorumla- 1 yıl
bazen şartlar buna getiriyor
vermiyorum evde kendim demlerim.
14 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılAlttan mehteri veriyoz...
10 Yorumla
1 yılİçmiyorum ki karı yok kız yok zaten hayatımda içersem evde içerim
00 YorumlaVermem ki evde yapar balkonda yakarım siğaramıda misss
00 Yorumla
1 yılzoruma gider onun yerine 100 daha koyar yemeğe çıkarım :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılVermiyorum. Kahve içmem
20 YorumlaYeme & İçme konusunda 2,6b cevap paylaştı. Enayi diyorlar burada
10 Yorumla
1 yıl2 kahve 400 etmez yalniz 200 anca eder
11 Yorumla- 1 yıl
Bir karton 150 200 oluyor mekana göre normal yani çok evet ama fiyatlar böyle
1 yılKendim daha güzel yaparım
00 Yorumla2 kahveye 400 verilmez max 200 tl eder
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 306 cevap paylaştı. Hiç vermedim o kadar.
00 Yorumla
1 yılPera palas'ta bile kahve bu fiyata değil!
00 Yorumla
1 yılVermedim kafe kulturum yok
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 307 cevap paylaştı. kötü:D pek de sevmem kahve zaten
00 Yorumla
1 yılEğer tadı güzelse neden vermeyeyim
00 Yorumla
1 yılVermiyorum kahve içmem genelde
00 Yorumla
1 yılAfedersiniz ama Cool zannediyorlar
00 Yorumla
1 yılEvde içiyorum ve sıkıntı olmuyor 😄
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılBen kahve içmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNe hissetmemiz gerek aldığım maaşa göre gayet makul fiyat
01 Yorumla- 1 yıl
Yaşam kalitesi, yaiam şarylarına göre kişiden kişiye değişiyor
Yeme & İçme konusunda 390 cevap paylaştı. Zengin olduğumu.
00 Yorumla
1 yılbir şey hissetmiyorum normal karşılıyorum artık
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 343 cevap paylaştı. Kazıklanmış !
00 YorumlaEnayi *
11 Yorumla- 1 yıl
maalesef öyle oluyoruz hepsimiz soyuluyoruz
Gizli Üye(18-24)1 yılEvde bunu bedeva yapardım diyorum jxkajd
08 Yorumla- 1 yıl
Bana yok mu hahsh
Cevap sahibi1 yılYokkk
- 1 yıl
Çayda olur
Cevap sahibi1 yılOlmaz sana haram
- 1 yıl
Su ver Leylam yanıyorum hshsj