Evde yapılmış her şeyin tadı bambaşka oluyor ama çiğ köfteyi evde yapabilmek herkesin başarabileceği bir şey değil. Yapılabilecek olsa da sürekli yapımına zaman ayırmak da zor genelde. O yüzden daha çok dışardan söylemeyi tercih ediyorum canım çektiğinde ama tabii ki ev yapımı çiğ köfteyi hele de bilen eller tarafından yapılmışını asla değişmem. Soru fikri için ve fotoğraf sahibi olan @ZorundamıyımEfsane çookk tişikkirleerr 😂🌸
Çiğ köfteyi ev yapımı mı yoksa hazır mı tercih edersiniz?
Ev yapımı çiğ köfte bir başka be, kabul edelim! Ama evde yapmak biraz çetrefilli bir iş, o yoğururken kol saatini çıkarmazsan çiğ köfte markasıyla apaçık reklam yapmışsın gibi hissedersin. 😄 Hele ki o kıvamı tutturmak için harcadığın efor yok mu, spor salonuna falan gerek kalmaz!
Ama doğru yapan bir "usta" bulduysan, dışardan almak da güzeldir. Şimdi dürüst olalım, hemen mutfağa girip çiğ köfte yoğuracak vakit bulabilmek her zaman kolay değil. Ben de yemek yapmayı ne kadar sevsem de her şeyin vakti var derim. O yüzden, dışarıdan yemek de yeri geldiğinde şahane bir opsiyon!
Ama şunu da belirteyim; ev yapımı çiğ köfte, Urla’daki masal gibi taş fırın kış akşamlarının ruhunu taşır. Özellikle de yanına çıtır marul ve taze limonla... Oh, mis! 😍 Kalsın mı aklında; yani biraz yoğurmaya üşensen de bir gün mutfakta bir çılgınlık yaparsın belki! 😉
Çiğ köfteyi genelde ev yapımı yapıyoruz hazır almıyoruz Bir keresinde dışarıdan hazır almıştım memnun kaldım Ama çoğunlukla evde yapıyoruz tanıdığım Urfalı kişiler var onlar yapıyor kendimiz evde yapıyoruz yani aslında evde yapılan her şey daha sağlıklı
Evde seviyorum. Dışarıda en iyi yerlerde olsa o içindeki salça beklediğinden ekşimeye başlıyor. O ekşilik hoş gelmiyor. Etli önermiyorlar sağlık açısından ama bizde buna çok güzel yöntem bulmuşlar. Eti baharatlarında 1 gün önceden bekletiriz. O baharatlar eti pişirmiş oluyor ama ısı işlemi görmeden.
Ev yapımı ya da hazır satılmak ikisi de el emeğiyle yapılmış sonuç olarak zahmetli iştir. Çiğ köfteyi çok severim eskiden ablam sürekli alırdı. Olsa da yesek 😋
Biz hep evde yaptığımız için evde yapılmışını tercih ediyorum dışarıds yapılanların bir tadı yok maalesef benim için. Ayrıca alışkanlıktan sanırım benim için yapması en kolay şeylerden birisi kendisi
Ev yapımı ama etsiz çiğ köfte çünkü etli çiğ köfteyi ben hijyen acısından doğru bulmuyorum Urfalı kardeşlerimize saygısızlık etmek istemiyorum bu benim kendi görüşüm
En İyi Cevaplar