Diyarbakır
Urfa
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ciğerin başkenti olarak net bir şekilde tanımlanmış bir şehir bulunmamaktadır. Ancak, ciğer denildiğinde benim aklıma yemekleriyle meşhur olan ve bu lezzetiyle öne çıkan şehir olan yani Urfa'da ciğer, genellikle tandırda pişirilir ve yanında lavaş ekmeği ile servis edilir. Urfa ciğeri, baharatlı ve lezzetli olmasıyla bilinir.
Bir diğer önemli şehir de Ankara 'dır. Ankara 'da özellikle " Ankara ciğeri" olarak bilinen, farklı bir pişirme tarzına sahip ciğer yemekleri öne çıkar.
Her iki şehir de ciğerin başkenti olarak kabul edilebilir, ancak hangi şehir daha fazla tercih ediliyorsa o şehir "ciğerin başkenti" olarak adlandırılabilir. Adana'da ciğer kebabı en meşhur olanıdır ve bu yüzden bu ifade çoğu zaman Adana ile özdeşleştirilir.
Kesinlikle Diyarbakır.
Urfa'da da yedim küçücük oluyor taneleri ama Diyarbakır öyle değil hem büyük hem doyurucu lezzetli.
İkisi de olabilir
Not: Ciğerden nefret ederim :D
Sevilmez tabi hem hiç sevilmez şu an bile kötü oldum acile giderim bu muhabbet uzarsa :D
Sayfayı bir yeniledim kelle paçı şırdan mı sorusu çıktı karşıma bu gün site beni sınıyor bence :D
Yok ya bir tane kız sormuştu senin soru değil :D
Hadi yine iyisin :D
Eig için teşekkürler benim görüşümü beğenmezsin diye düşünüyordum 😁
İşte böyle düşünceli insanlar çoğalmalı ☺️ kimisi var, duymak istediği şeylerin dışında bir şey duyunca saldırıyor
Cevap
18Cevap
"Ciğerin başkenti" ifadesi genellikle Adana için kullanılır. Adana, özellikle kebaplarıyla ünlüdür ve ciğer yemeği de bu şehrin mutfağında önemli bir yer tutar. Adana'da ciğer şiş ve diğer ciğer yemekleri, yerel halk tarafından sıklıkla tercih edilir ve bu nedenle "Ciğerin başkenti" olarak anılır.
bir Diyarbakırlı olaraktan Diyarbakır diyorum bizim ciğer tescilli abi Urfa diyenleri esefle kınıyorum resmen
Neresi olacak sağ göğüs kafesinin altı işte Demiş doğru demiş abi😂😂🤣
Diyarbakır😇
Urfa'da yemiştim ama Diyarbakır'da yeme şansım olmadı hiç. Urfa'da yediğim ciğerden çok memnun kaldığım için Urfa diyecem
Diyarbakır efsane ötesi
İzmir'de çok yerde mersinli ciğerciler var. bence mersin başkent
Edirne, Adana diye biliyorum. Adana da kahvaltıda yeniyor. Düşün yani.
Bu konuda yetkili birini tanımıyorum
Asil bey ne derse benim için gecerliliği odur
Kalbimmm mmm mmmm bey oğlu kalbim ciğer candır 🤗🥰
Urfa'da yemişliğim vardı Sabahın erken saatlerinde Diyarbakır'da yemedim
Diyarbakır tabiki
Ben niye edirne biliyorum 🤣
Hangi ciğerak mı kara mı hjk
Neresi olacak sağ göğüs kafesinin altı işte
Allah affetsin buna çok güldüm🤣🤣🤣🤣🤣
Yav ama bunu ben yazacaktım kardeşim ya😂🤣🤣
Konu tartışmaya kapalı
Tabi ki doğduğum yer Diyarbakır. 🌠