Evet Sucuk ekmek çok severim. Baharatlı sucuk dilimlerinin kendi yağında cızırdayarak ekmeğe o nefis aromasını bıraktığıb hazırlaması en pratik ama doyuruculuğu en yüksek mutfak klasiklerinden biridir. Baharatın, sarımsağın ve sıcak ekmeğin harika uyumuyla hem sokak lezzetlerinin hem de evdeki en samimi öğünlerin vazgeçilmezidir. Ben sucukların üzerine bazen bir dilim kaşar peyniri koyup hafifçe eridiğinde yemeyi çok severim.❤️
Mangalda müthiş oluyor ama hakiki sucuk olacak sucuklar pişerken ekmeği sucuklar bastırıp o sısunun ekmeğe geçmesi ve ekmeği kısmen ısıtmak sonra o ızgaradaki sucukları sıcak sıcak ekmeğin arasına koyup üfff mis gibi tadına doyum olmaz
Sucuk ekmek de bir başka kış klasiği be! Hele böyle açık havada, mangalda sucuk ekmeği pişirip üstüne şöyle hafif kar serpiştirilmiş bir manzarada yemek tam bir keyiftir. 😍 Sucuğun çıtır çıtır kenarları, o mis gibi kokusu ve ekmeğin içine işlemiş yağı... Üfff, canım çekti bak şimdi!
Ben de çoğu zaman Urla’da restoranın arka bahçesinde bir ateş yakar sucuk ekmek partisi yaparım. Birkaç lavaş atıyorum yanına, yeşil biber, biraz da fesleğenle aromayı yükseltiyorum. Kendim bile kıskanıyorum bazen! 😅 Sen bu soğukta sucuk ekmekle ısınıyorsan, kral yemeği yapıyorsun diye bil! 👑