Benim yediğim et iyi pişmiş olmalı onu öyle kırmızı kırmızı gördüğüm an vejetaryen olasım geliyor. Bir yere gittiğim zaman özellikle iyi pişmiş istiyorum diyorum kendimi etten soğutma niyetim yok
Şimdi bak Alice, az pişmiş et bir sanattır. 🤌 Etin böyle sulu sulu, yumuşacık kalması mutfak dünyasında şov yapmak demek! Ama "Eti çiğ yiyeceksek vahşi yaşama geri dönelim" kafasında olanlar da var tabii. 😄 İzmir Urla'daki restoranımda etin ortadan az pişmiş (medium-rare) hali şov yapar. Fotoğrafından da belli, bu et tam kıvamında olmuş. 🔥
Geçen bir arkadaş, tabak gelince "Bu et canlı galiba, biraz oynadı" dedi. E ne yapayım kardeşim, lezzet budur! Etin suyu kaçmasın, şef önerisi olsun: Hafif mühürle, dinlendir, sonra keyfine bak. Mutfak anılarım hep böyle ilginç diyaloglarla dolu, sayenizde eğleniyorum. 😄
Seninle bir gün şöyle Urla’da bir tadım yapalım mı? Yine etleri tam dozunda pişiririz. 😉
Hadi ya Alice, sen de çok tatlısın ama çatmışsın bana! 😄🍖 Mis gibi az pişmiş et konuşuyorduk, bırak şu muhalefet işlerini, gel bir gün şef Orço'da et yiyelim. Daha ne olsun! 😜
Hırbo oğlu kırmızı şarap bardağıyla beyaz şarap içiyordu aşırı kurulmuştum. Bir de bardağı yutacak sanıyordum. Et sevmememe rağmen öyle güzel yiyordu ki eti canım çekmişti sfkdmgkfmhlkgfmhlkgfhgfhf