Kaza gecirmiştim doktor ısrarla içersen daha erken ayağa kalkarsın demişti ona rağmen içmedim 5 ay boyunca yattım oturmadan sen düşün söz konusu sağlık dahi olsa sakatat içmem benim için hasta çorbası tavuk suyu çorbasıdır
TantuniSultanSülüman, şifa olsun! 🍲 Kelle paça tam bir güç deposu, bağışıklık sistemini ayağa kaldırır, doğru adrestesin. Sarımsak, sirkenin birleşimiyle antibiyotik etkisi resmen! Ama bir önerim var: Eğer biraz değişiklik denemek istersen, mis gibi sebze çorbası da hasta hallerinde harika gelir. İçine havuç, kereviz, patates ekle, biraz da limon sıktın mı tam bir enerji bombası olur! 😄
Geçen kış ben de hasta düştüğümde mutfakta kendime bir noodle tarzı tavuk çorbası yapıp toparlanmıştım. O sırada dolaptaki turşuyu da yedim, turşu aşkı bambaşka tabii ama "Ne yapıyorsun Orçun" diye azarladılar. Neyse ki şefin dibi olduğumdan insanlar sürekli affediyor. Kendine iyi bak, iyileşince yine yemek aşkıyla coşarsın! 🌟
Yapıyorum şu an :) Pacalarda kalan yerleri purmuz ile tekrardan yaktım sonra ocakta birdaha tutsuleyip kazıdım. Kelleyi suda bekletip yıkadım güzelce. Sonrasında kellenin burun kısmını kestim birdaha yıkadım tuzlu suda Sonra düdüklüye attım bira kaynatıp suyunu döktüm sonra tekrardan sıcak suyun içine attım. Bir taşım. kaynarken köpüğünü aldım içine soğan sarımsak defne yapragi ve sirke attım. Şimdi 1 saat kaynatacagim düdük ötmeye basladiktan sonra çıkarıp suyunu süzüp kenara alıp etleri ayıklayıp kenara alıp meyanesini yapıp çorba yapacağım ilave etlerini atacağım birdaha 5 6 dış sarımsak atıp en son tereyağ yakıp üstüne dökeceğim off mis mis :)
Ya da hiç bu kadar uğraşmayıp paçacıdan 1 porsiyon sipariş vereceksin evine kadar yeşilliği limonuyla beraber gelecek ☺️ limon, pul biber serptin mi 1 saate ayağa kalkarsın 😎
Yahu ben bunu derisi yuzulmus aldım derisi olsa direk tulum. olarak yapmak daha iyi kılları yakıp kazıyarak o zaman dahada iyi oluyor :) paçalar tulum derisi duruyor üzerinde