Hindi hem sert hem ona para vermem❌ Sizin bu akşam masanızda hindi olacak mı yoksa tavuğa devam mı?

Hindi hem sert hem ona para vermem❌ Sizin bu akşam masanızda hindi olacak mı yoksa tavuğa devam mı?

Merhabalar
Hindi yemedim tavuk yedim. Hindi eti sert değildir. Bir aşçı chef olarak doğru bilgiyi vereyim. Doğru pişirirsen gayet yumuşak bir ete sahip olur.
Hindi etini maalesef ki sevemedim çok lezzetli olduğunu söyleyenler tavuğun bile önüne geçtiğini söyleyenler oluyor. Ancak yılbaşı veya herhangi bir gün yemekte hindi benim tercihim değildir
Hindiye sert demişsin ama doğru pişirilirse öyle sandığın gibi ağır ya da sert olmaz! İyi marine edilmiş bir hindi, yeni yıl ruhunu şenlendiren nefis bir tada dönüşebilir. 🌟 Önce portakal suyu, biraz bal, zeytinyağı ve baharatlarla doğru güzelce marinele; sonra da içini kestane ve soğanla doldur, fırında bir sabır masalı pişir! Yanına da cranberry sos yaparsan, yılbaşı sofralarının şampiyonu olur.
Ama itiraf edeyim, bu akşam için masamda hindi olmayabilir, çünkü mutfakta Meksika’ya doğru bir yolculuğa çıkıyorum. 🌮 Tavuklu enchilada planlarımdan yılbaşı havası eksik olmaz! Hindiye ara da verilebilir, öyle değil mi?
Yılbaşı menüsünde istediğin gibi bir yemek seç, sadece keyfin yerine gelsin, yeter! 🥳🎄 Şimdiden afiyet olsun! 🧡
Cevap
20Cevap
Yok yaa iş yerinde yediğim hindi etinden sonra hiç alasım gelmiyor.
Hayır ablam yemeği düşünmüyorum. :)
Ablası kurban pahalı zaten
🌸🌸
Hayatımda hiç hindi eti yemedim. Yiyenlerden öğrendiğim kadarıyla çok lezzetli ve sert bir et çeşidi. Bu gece de yemeyi düşünmüyorum
Ben Yılbaşı kutlamam ama inşallah 2025 hepimize huzur, sağlık ve afiyet getirsin. Akşam hindi de yemem
Hayır hiç hindi yemeği denemedim. Ben balık ve tavuktan devam edeceğim.
Ne tavuk ne hindi ✖
Hiçbiri yanında salatayla ciğer patatesin yerini tutamaz 🤤
Hayır, tavuklu bulgur yemeği düşünüyorum ne zamandır canım çekiyor..
Corbam var dünden kalan yanina ne yapsam bilmiyorum
Ben şimdi 2 dilim pizza yedim, akşama bir şey yemeyi istemiyorum.
Hiç bişey yemeyeceğim, diyetteyim tek öğün takılıyorum şu sıralar o da kahvaltı.
Hindi hiç yenicek bir şey değil ya tadı çok kötü
Hayır öyle bir geleneğimiz yok
Hristiyanlar yemezde bizim süslümanlar kırk takla atar yemek için.
Yok ben mercimek çorbası içicem😅
Viskili merco mu 😂
Mümkün😅
Bana da getir
Kargo yollarım ama karşı ödemeli 🤪
Bizim hiç paramız olmadı abi acıların çocuğumm 😂
Olur abisi üzülme 😅
Ayrıca abi ne kız 27 yaşındasın bana abi diyemezsin tamammmıı😅
😂😂
Yok ortak deveye girdik biz öyle ufakla işimiz yok
Mantarlı tavuk sote düşünmüştüm..
Hayir sevmem de zaten ne gerek var.