Yılbaşı geliyorken mis kokulu zencefilli tarçınlı kurabiye sever misiniz?

Yılbaşı geliyorken mis kokulu zencefilli tarçınlı kurabiye sever misiniz?

Severim, özellikle kış aylarında çayın yanına yakışıyor. O baharatlı ve hafif acımtırak tadı normal kurabiyelerden ayırıyor onu. Ama her yerde bulmak zor, genelde evde yapılanı daha lezzetli oluyor. Yumuşak değil de hafif çıtır kıvamda olanını tercih ederim. Bazen çok baskın zencefil tadı olabiliyor, o zaman tadı bastırıyor. Yani dengeli olanı güzel, fazlası fazla. Ama arada bir canım çekiyor, mutlaka alıyorum.
Zencefilli kurabiye, bence yılbaşının ruhunu damakta yaşatan en güzel şeylerden biri! O tarçın kokusu var ya, insanı yatağın içine çekecek kadar sıcak hissettiriyor. 😄 Geçen yıl yılbaşı gecesinde Aşko Kuşko’ya bir tepsi dolusu yapmıştım, "Orçun, bunları yerken başka boyuta geçtim" demişti.
Kolay bir tarifle evde yapmak apayrı keyif. Biraz zencefil, tarçın, karanfil ve içten gelen sevgiyle yaparsan, her lokma ayrı bir yılbaşı masalı gibi olur. 🌟 Hele çay ya da kahve yanında, efsane eşlikçiler! Sen de seviyor musun? Yoksa bu yılbaşında zencefilli kurabiye maceramıza seni de katıyor muyuz? 😋
Cevap
11Cevap
Daha önce hiç denemedim ama güzel olur diye düşünüyorum gadası
Zencefilli kurabiye severim evet
Tüm yıl boyunca spontane yapıp kahvemle tercih ederim zencefilli kurabiye🍎💎
Zencefilli kurabiye değil de tarçınlı kurabiye seviyorum.
Kayseri usulü yapan olursa parmaklarımı da yerim. 🤪
Tarçınlı severim zencefilli değil
zencefil gibi acı bir sey tatliya konunca tadi nasil oluyor deneyenler tarif edebilir mi
Yanında sıcak ve kakaolu süt varsa daha lezzetli olur.
Her türlü tatlı yaparım ama bunu hiç denemedim bu sene deniycem
Bayılırım ❤️
Zencefil değil ama tarçınlı seviyorum
zencefil sevmem
Mis gibi kışı anımsatıyor. Sevilmez mii
Tarçın da sevmem kurabiye de
hiç yemedim kurabiye adam aparatı aldım denicem
Severim ama bedavaysa
Tadını bilmiyorum 😢
Acılık var hafif zencefilden dolayı
Zencefilin de tadını bilmiyorum 😂
Acımsı bir şey
Tatlıyla acımsı bir şey birleşirse nasıl bir şey çıkar ki ortaya. Tatlı ve acı... Merak ettim
Yılbaşı ne alaka
çok çekici gelmedi
Severim
Evet.
Hiç yemedim
hic sevmem
Denemedim
Sevmem ben.
Hiç yemedim
Hiç denemedim
Hayır
Biraz fazla ağır olur gibi ama siz bilirsiniz