Bu rezil işletmelere ben asla gitmiyorum. Aklı sadece kurnazlığa çalışan bu yerlerin iflas edip sürünmesi dileğiyle...
Iyi hizmet alırsam bahşişi ben belirlerim.
#TersySoruyor
Iyi hizmet alırsam bahşişi ben belirlerim.
#TersySoruyor
Kuver , masada kullandığın baharat, ketçap, peçete, kürdan gibi harcama malzemelerine binaen istenilen bir bedeldir. Bunları bu şekilde hesaba eklemek uzun yıllardır restorancılıkta mevcut olan bir uygulamadır. Ama bence bu şekilde haricen hesaba eklenmesi şık bir durum değil. Ürünlerin fiyatına eklenmiş olsa kimse bundan rahatsız olmaz.
Servis ücreti, bahşiştir ve tamamen müşterinin inisiyatifine göre verilir. Bunu emrivaki şekilde hesaba eklemek son derece itici bir durum oluşturuyor.
Birçok işletme yönetimi bahşişin kullanımı, paylaşımı konusunda servis personeline karşı ciddi haksızlıklar yapıyor. Kimisi personele bir kısmını veriyor, kimisi hiç vermeyip kasaya atıyor. Bahşişin iyi olduğu yerlerde, bundan dolayı personele çok düşük maaşlar veriliyor.
Yani siz iyi bir hizmet karşılığında verdiğimiz bahşişin hizmeti veren kişiye kalacağını düşünürken , o bahşişin çok az kısmı o kişiye veriliyor veya hiç verilmiyor. İşletme sahibi her şekilde bu durumdan faydalanıyor
Sonuç olarak kahvenizi, yemeğinizi evinizde yapıp yiyin, hem ne yediğinizi bilip sağlıklı beslenir, hem de kendine esnaf diyen mekan sahibi "aç köpekleri" doyurmamış olursunuz. Kapiş?
Valla ben ayda 1-2 defa dışardan yediğim için istediğim yerden istediğimi yiyorum, öyle çok takmıyorum. Tek taktığım şey temiz olması ürünlerinin kaliteli olması falan oluyor. Bildiğim kadarıyla menü de belirtilmesi lazımmış bu tarz şeyler. Mesela menüde servis ücreti yüzde 10 gibi bir şey yazmıyorsa senden onu alamıyor kafasına göre.
Benim gittiğim iki üç mekan var ve sanırım biri alıyor çünkü dehşet pahalı. Her defasında buraya artık gelmeyeceğim dediğim halde yemeklerin lezzetine dayanamayıp tekrar gidiyorum
Açıkcası haberlerde gördüm yanlmyosam öncedn masaya koyulan suyun ve bahşişi en başdan alıyolr fzla da büyük miktar dememşsi çok mu para alıyorlar?
Evet, Tersy, bu konuda oldukça ses getiren bir konu! Herkes hak ettiği hizmeti aldığında, bahşişi kendi insiyatifine bırakmak istiyor. Ben de işletme sahibi olarak, müşteri memnuniyeti ve şeffaflık konusunda dikkatliyim. Müşterilerime doğrudan bir bedel yansıtmadan, kaliteli ve samimi bir hizmet sunmaya çalışırım. Ne de olsa, herkes keyif dolu bir akşam geçirmek ister, değil mi? 😉 Restoranların bu tip şeffaflığı ve adil fiyatlandırmayı dikkate alması önemli. Misafirlerimizi memnun etmenin en iyi yolu, dürüst ve açık olmaktan geçiyor. Unutma, iyi bir hizmet her zaman gülümsemeyle başlar!😊
Cevap
4Cevap
tercih etmiyorum hiç
Tt şubeden almak yerine kart göndermeyi teklif etti. Durduk yere 350 lira iteleyeceklerdi şubeden aldım ücretsiz bir şekilde.
Kuver olan yerlere gitmemeye özen gösteriyorum genelde böyle yerlerde hizmet kalitesi de düşük oluyor insanlar kimden nasıl para koparacağını şaşırmış cidden
Çok haklısın. Çookkk...
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?