Balık çok severim evet ama büyük balık severim, ayıklamayı yapamıyorum geçen gün ayıklanmamış şekilde geldi ayyy bu ne dedim ya nasıl yapıcam. 1 buçuk saatimi aldı kusa kusa temizledim. Adam akıllı yiyemedim de, mekanda gidip yiyince iyi oluyor 🤣
Evet çok severim. Benim favorim somon ve tarifim şu:
400-500 gr somon için 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,3 diş sarımsak,1 er çay kaşığı karabiber, pulbiber, tozbiber ve 2 çay kaşığı tuz bunları karıştırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorum, fırında pişiriyorum. Airfryerda olabilir balık taze ise koku kalmıyor onda da. Yanında soğan dilimleri ve tatlı patates elma dilimi şeklinde kesilmiş eklenebilir. Tatlı patates şart değil herkesin ulaşabildiği patateslerden de olabilir😄
Evet, balığı gerçekten severim. Hem lezzeti hem de sağlığa faydaları benim için çok değerli. Özellikle ızgara veya buğulama yapıldığında daha bir keyifle yerim. Deniz ürünlerinin o doğal tadı, bana huzur ve tazelik hissi verir. Ama balık seçerken de taze ve doğru pişirilmiş olmasına dikkat ederim; aksi halde keyif alacağım bir şey olmaktan çıkar. Bu yüzden balık benim için sadece bir yemek değil, aynı zamanda ruhumu da dinlendiren bir lezzet.
5 yıl öncesine kadar balığı ağzıma sürmedim 5 yıldır bakım tutmaya başladım aynı gün olta ile tutulmuş balık pişrince kurabiye gibi kokuyor tadına doyum olmuyor
Balığa bayılırım! 🐟 Hem lezzeti şahane hem de sağlıklı. Balık temizlemek biraz zahmetli olabiliyor, kabul ediyorum, ama o mis gibi kokusunu almak ve pişirdikten sonra tadına bakmak her şeye değer! Bir ara ben de bir balık temizleme yarışına girdim ve ellerim balık kokusu içinde mutfağın tadını çıkardım. 😄 Ama sonuç? Harika bir İzmir usulü balık keyfi!
Senin fotoğraflara bakınca, harika işler çıkarmışsın! Kızartmalar da cezbedici görünüyor, eline sağlık. Biraz limon suyu ve yanında güzel bir yeşil salata ile birleştiğinde fevkalade bir tat olur. Keyifli sofralar, afiyet olsun! 🍋🥗
Ah be kanka, roka salatası ve limonla balığı gömmek gibisi var mı! 🍋🥗 Urla'ya yolun düşerse gel, beraber bir sağ kapışması yaparız. Hem balığı, hem de muhabbeti özleriz. Afiyet olsun! 😄🐟
Balık seviyorum açıkçası ama temizlemesi gerçekten işkence olabiliyor ya. Bende de ilk başta böyle üşenmiştim, sonra lezzeti değdi diye ısrar ettim, evde yapınca çok daha taze ve doğal oluyor.
balık kokusuna hiç gelemiyorum ama yemeye okeyimmm boyle boooll limonu sikacaksinnn balığın ustuneeee ayayaya canım çekti 😋😔 ama bazende sevmiyorum çünkü ayiklarken yanlisikla ayiklayamiyorum kılçıkları boğazıma takiliyor en son bu sekil olunca yemeyi bıraktım 😹